Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü
termek-kep
3M™ SF18-S professzionális vízkőgátló rendszer

A 3M™ SF18-S vízkőmentesítő rendszer vízkőgátló médiumának (Siliphos®) köszönhetően megköti és oldatban tartja a vízben lévő keménységet okozó ásványi sókat, melyek hő hatására kiválnak és vízkövesedést, illetve korróziót okoznak a kazánok falán, a hőcserélőkben, a fűtőszálakon valamint az érzékelőkön. A szűrőfejben lévő speciális fúvóka által a vízkőgátló adalék arányos és egyenletes adagolása hosszú élettartamot biztosít a berendezéseknek. A kazán típusú forró víz- és gőzfejlesztő berendezések valamint vendéglátóipari gépek, rendszerek tartós védelmére.

Főbb tulajdonságok:

  • speciális fúvóka mely egyenletesen és arányosan adagolja a vízkőgátló médiumot, megakadályozva a magas hőmérsékleten a vízkő kiválását
  • egyenletes és megbízható teljesítmény forráspont közelében és felette is 
  • beszerelése gyors és egyszerű: nem igényel szakértelmet
  • a csere szűrőbetét higiénikus cseréje csupán pár másodperc (SQC - Sanitary Quick Change).
  • NSF/ANSI szabvány szerint bevizsgált, megfelel az FDA-szabvány 21 CFR fejezetében leírtaknak
  • ivóvízbiztonsági engedéllyel rendelkezik: 6362-5/2022/KTEF
  • környezetbarát, újrahasznosítható, holttérmentes kivitel
  • Rozsdamentes (316L) fej a hosszú élettartamért

A vízkőgátló alkalmazása az alacsony üzemeltetési költség mellett megbízható védelmet nyújt a háztartási eszközöknek.(pl. mosó- és mosogatógép fűtőszála), szanitereknek, továbbá a kazán típusú vízforraló berendezések számára. Külön a fűtési rendszerbe is köthető, megvédve a rendszert a vízkő és a korrózió káros hatásaitól. A 3M™ SF18-S vízkőgátló rendszer ideális kazánok, bojlerek, vízforralók, illetve vendéglátóipari gépek költséghatékony, egyszerű és helytakarékos védelmére, továbbá háza, lakása háztartási berendezéseinek tartós védelmére a vízkő és korrózió okozta károktól.

Fontos megjegyezni, hogy a vízkőgátló adalék nem változtat a víz ásványi anyag tartalmán, így annak ízén sem! A vízkövet okozó vízben oldott ásványi sókat oldatban tartja és nem engedi azt kiválni magas hőmérsékleten sem. Ám párologtatásban vagy forráspont feletti alkalmazásokhoz (pl. gőzsütő) csak kiegészítésként ajánlott.

Ha ön cseppmentes fürdőszobát szeretne, akkor önnek a vízlágyítás lesz megfelelőbb megoldás, de hogy mi a különbség a vízkőgátlás és vízlágyítás között, arról itt olvashat bővebben. 

A vízkőgátló betétet használat függvényében 10-12 havonta szükséges cserélni, amit itt tud megrendelni.

A rendszer elemei:

Figyelem! A termék amerikai, NPT menetszabvánnyal rendelkezik. Az európai szabványú kötőelemek (BSP vagy BSPP) szorulni fognak. A legtöbb vízszerelő szakember ezt meg tudja oldani, de jó ha konzultál a szerelővel erről előzetesen. Aki pedig biztosra szeretne menni, annak ajánljuk az opcionálisan rendelhető átalakító közcsavart (jelölje be fentebb, mint kiegészítő termék)! 

Az SF18-S alkalmazásának előnyei:

  • Kémiai úton köti meg a vízkövesedésért felelős ionok mennyiségét a vízben.
  • Egyenletes teljesítményt nyújt 93,3 °C fokig.
  • A berendezés könnyen beépíthető csatlakozóval rendelkezik.
  • A betétcsere gyors és higiénikus.
  • FDA CFR 21 minősítéssel ellátott.
  • A Siliphos® az élelmiszeriparban általánosan alkalmazott anyag. A kezelt víz fogyasztása biztonságos mindenki számára!
  • A Siliphos® oldatban tartja a kalcium és magnézium ásványokat, így megakadályozza, hogy azok kiváljanak és megvastagodjanak a fémes felületeken.
  • A Siliphos® vékony védőréteget képez a fémes felületeken, ezáltal védelmet nyújt a vízkövesedés és korrózió kialakulása ellen.
  • A víz megtartja semleges "édes" ízét, nem válik keserűvé mint az alacsony ásványi anyag tartalmú (pl. lágyított vagy RO) vizek.
  • Használatához nincs szükség villamosenergiára, és csatornára sem kell kötni
Polifoszfátból is több féle létezik, valamint a gyártás folyamata és körülménye, valamint az adagolás is meghatározza, hogy melyiket mire lehet használni. A 3MTM által gyártott SF18-S Siliphos® emberi fogyasztásra alkalmas, így bátran rá lehet kötni a hideg vízre is, rögtön a vízóra után akár (így védve az összes berendezést a háztartásban)!  Melegvizes alkalmazásokra is alkalmas! A termék NSF, FDA, és természetesen Magyar ívóvízbiztonsági engedéllyel is rendelkezik!

A termékekről részletesebb műszaki információt, valamint a telepítéssel kapcsolatos információt a "Csatolt dokumentumok" fül alatt talál.

Hatékonyság és műszaki paraméterek:

57150 - Prímavíz.hu
Mutass többet

Termék ár: 
57.150 Ft
Spórolj onlinePénztárcáddal 2.500 Ft-ot!
op-logo
A termék vásárlása után 7.000 Ft visszajár onlinePénztárcádba
Tovább a webáruházba
Ez a termék megrendelhető a(z) Prímavíz.hu webáruházban.
Termékek Neked
Kert, Barkács
Háztartási gépek
Babakocsik
A magyar vásárlók eddig megspóroltak
989.093.000 Ft-ot
onlinePénztárcájukkal több mint 590 korrekt magyar webáruházban.
Létrehozom új onlinePénztárcám ajándék 1.000 Ft-al!
Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem