Felhasználható tejföl, lágy sajtok, friss sajtok, félkemény-keménysajtok, vaj, túró, kék zöld és fehér penésszel érő sajtok készítéséhez. Jól kombinálható más aroma és textura képző kultúrákkal.
Összetevők:
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
- Leuconostoc mesenteroides
- Leuconostoc pseudomesenteroides
- Inulin (növényi rost)
- Hordozó anyag: laktóz
Finom, tiszta, erőteljes aromákat készít optimális savanyodás mellett.
Felhasználása: kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben vagy tejben, növényi italban oldd fel. Majd ezt az oldatot öntsd hozzá a tejhez, növényi italhoz és alaposan keverd össze.
Tárolása: -18°C és +4°C között
A mezofil aromaképző kultúra, CHR Hansen, CHN-22 tipusú kultúrából készül, tej és gluténmentes csomagoló üzemben.
Recept ajánlásunk itt található:
https://tejmentesreceptek.hu/recept/fermentalt-vegyes-zoldseg-tormaval-es-gyomberrel/