Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

2022 legaranyosabb trendje: A törpemalac!

A törpemalacok nagyon aranyos és okos kis állatok. Különösen az Egyesült Államokban felkapott a tenyésztése, és népszerű háziállatként van jelen a családok életében. Az elmúlt években Európában is kezdett egyre jobban elterjedni a tenyésztése, különösen Hollandiában és Németországban. Így nem véletlen, hogy 2022-es év legcukibb, és legaranyosabb állata a törpemalac lett. Ezek a kisállatok különösen egyenes farkukról és merev felfelé álló füleikről és természetesen kis méretűkről ismerhetők fel elsődlegesen. Külsejük nagyon változatos lehet, egyes fajtáknak ráncos orruk van, míg a másik fajtába tartozó állatoknak hosszú orrocskájuk van. Színűket illetően, gyakoribb a foltos fekete-fehér, a fekete és a rózsaszín malackák, ritkább esetben találkozhatunk fehér színű malaccal is. Súlyukat illetően 12- és 50kg közötti tartományban lehetnek. Ezek a kis über cuki malackák 12-15 évig is el élhetnek, amennyiben megfelelő körülmény között vannak tartva. Ilyen esetekben ellenállóképességük is erősebb a betegségekkel szemben.

kedvence_törpemalac

A törpemalacot kertben és lakásban is egyaránt lehet tartani, mivel intelligens okos állatok. Ám a legideálisabb hely számukra mégiscsak a tágas kert, mint a lakás. Zárt térben semmi esetre sem szabad őket tartani, mert nem érzik jól magukat. A magányt sem szeretik, éppen olyan fontos számukra az emberi szeretet, mint a kutyák és macskák esetében. Nagyonis igénylik a szeretetet, törődést, és simogatást, ugyanis nagyon ragaszkodó állatok. Rettentően nagy a mozgásigényük, így a kertben boldogan el szaladgálnak. Amennyiben kertben tartjuk őt biztosítsunk neki egy nagyobb méretű kutyaházat, amit alaposan kibélelünk neki puha kutya párnával, vagy puha pléddel, vagy akár szénával, szalmával. Ezek az állatok annyira intelligensek, hogy sohasem végzik el a dolgukat a saját “otthonuk” “alvóhelyük” környékén. Ezért a kertben érdemes neki kialakítani egy olyan helyet, ahol bátran elvégezheti szükségleteit, cserébe rendszeresen ezt fogja használni.

A fürdőzést nagyon szereti, így ha meleg nyári idő van akkor tiszta vízben rendszeresen fürdessük, és kis állatunk nagyon élvezni fogja.

kedvence_malactap

A továbbiakban nézzük is meg, hogy mit is esznek ezek az állatok, mivel kell etetni őket, ha törpemalac nevelésre adnánk a fejünket. Legkedveltebb eleségei közé tartoznak az őrölt gabonafélék. Különösen az árpa, a lucerna, kukorica és zab. Reggel és este kell etetni őket, a legideálisabb eleség számukra mégis a számukra kifejlesztett speciális takarmány. Ahhoz, hogy ne legyenek betegek nagyon gondos figyelmet kell fordítani az etetésükre, és az adagok mennyiségének betartására. Kiegészítő étkezés gyanánt kínáljuk őket friss zöldségekkel, gyümölcsökkel, hetente maximum kétszer. Érdmes még kiegészítésként szénát, szalmát is biztosítani számukra. Vizet mindig biztosítsunk számára, mindig legyen egy itatója, amiben rendszeresen pótoljuk a folyadékot.

kedvence_haziallat

Tilos nekik adni sertéshúst, konyhai moslékot, maradékot, és édességet! Komoly betegségeket, elpusztulást is okozhatnak az állatoknak. Ha mindenkéépen nasit szeretnénk adni nekik, akkor mazsolát és szárított gyümölcsökkel kényeztessük kis kedvencünket, de mértékkel!

Ha szeretnél Te is otthonodban egy ilyen okos, aranyos malacot nevelni, és szükséged van eleségre és a gondozásához különböző eszközökre, akkor látogass el a webshopba és biztosíts neki minden szükséges kiegészítőt. Legyen boldog a malacod mindennap!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem