Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

3 érdekes dolog, amire használhatod szőnyeged

 

A szőnyeg mára az egyik legkedveltebb lakberendezési cikk lett, szinte mindegyik háztartásban megtalálható, mégis sokan nincsenek tisztában azzal, milyen sokféle képpen fel lehet használni egy szőnyeget. Ezekből a felhasználási módokból szemezgettünk neked.

 

 

Csodálatos látvány ez a szőnyeg, de miért van a falon?

 

 

 

A szőnyegeket általában a padlóra fektetve használjuk, hiszen így tudjuk kihasználni az anyag és szövés adta komfort lehetőségeket. Ettől eltérően már időszámításunk kezdete környékén is használták falra akasztva a különböző méretű kárpitokat.

 

Amint felkerült nem csak a helyiség hőmérsékletét lehetett vele szabályozni, hanem tökéletesen dekorálta a falat, így otthonosabbá téve a szobát.

 

A mai napig alkalmazzák a szőnyegeket faliszőnyegként, bár mára már sokkal inkább design elemként tekintenek rá, mint hőzáró rétegként.

 

 

 

Közelebb hoz Istenhez

 

 

 

Az imaszőnyegeket már nagyon régóta használják főként az iszlám vallás követői. Erre a kárpitra térdelnek, minden Koránban előirt ima alatt, ezzel megteremtve egyfajta rituálét a hívők mindennapjaiban.

 

Alapvetően nem a szőnyeg anyaga határozza meg, hogy imaszőnyegről beszélünk vagy sem, hanem sokkal inkább a kárpit mintázata és szövése, hiszen ezek kivétel nélkül a mecset mihrábját (falifülke az imahelyen) ábrázolják, ezzel szimbolizálva a mekkai Kába szentélyt.

 

Máig megmaradt ez szokás így nem meglepő, hogy komplett iparága van az ilyen típusú szőnyegek gyártásának, ezt megerősítendő az a tény, hogy a világ lakosságának 24%-a tartozik a már említett vallás követői közé.

 

 

 

Égő, ha nincs otthon legalább egy

 

 

 

A már taglalt funkciók mellett van egy kifejezetten érdekes, amellyel a hétköznapokban kevés esetben találkozhatunk, de ha mégis úgy adódik, akkor akár életeket is menthet kedvenc szőnyegünk.

 

A kárpitok sűrű szövésük és ellenálló anyaguk miatt könnyen zárják el a levegőt az alattuk lévő dolgok elől, gondoljunk csak arra, hogy a szőnyeg alatt takarításkor kevés esetben találhatunk port. E tulajdonságai miatt alkalmas a keletkező tüzek megfékezésére. Ez nem azt jelenti, hogyha felgyullad valami a nappalinkban, akkor azonnal rohanjunk a szőnyegért (az otthonunkban keletkezett tüzek eloltására már tökéletes tűzoltó berendezések szerezhetőek be), de ha nincs más lehetőségünk, akkor igenis pozitív eredményeket lehet elérni egy szőnyeg alkalmazásával és akár meg is lehet előzni egy komolyabb katasztrófát.

 

 

 

Mindezek tudatában reméljük, hogy mától Te is többnek látod szőnyeged egy egyszerű anyagnál.

 

Ha szeretnél még érdekes dolgokat olvasni, akkor az OP Story többi cikke Neked való!

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem