Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

3 őszi paleo recept, amit ki kell próbálnod

Az ősz megérkeztével kiemelt figyelmet kapnak a beltéren végezhető hobbik, ilyen a főzés is, amely ráadásul manapság egyre komolyabb változásokon megy át.

A PaleoCentrum segítségével hoztunk 3 receptet, amit érdemes kipróbálnod a ködös – párás őszi napokon! Ha eddig nem próbáltad a paleot garantáljuk, hogy ez a három recept nálad is bekerül a repertoárba!

 

Szuperkönnyű édesburgonya krémleves

 

 

Az édesburgonya talán az egyik legegészségesebb gyökérzöldség, ami nagyon megosztja az embereket, van, aki imádja és szinte minden ételébe próbálja becsempészni és van, aki már a puszta gondolatától is rosszul van.

E recept mindkét tábornak szól, hiszen aki eddig is kedvelte, az kap egy plusz alternatívát a felhasználáshoz, aki pedig nincs oda az édesburgonya ízéért, annak egy jó kísérlet lehet a zöldség megszeretésére.

Lássuk a hozzávalókat 2 főre:

- 2 közepes édesburgonya

- 4.5 – 5 dl növényi tej

- 1 fej vöröshagyma

- 2 db kisebb sárgarépa

- 1 db fehérrépa

- 1 db kis zeller gyökér

- 4 gerezd fokhagyma

- só és bors ízlés szerint

- füstölt paprika por

- egy fél citrom leve

- őrölt szerecsendió ízlés szerint

- pirított mogyoró darabok

 

Elkészítés:

Az édesburgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és előfőzzük enyhén sós vízben a sárgarépa, a zeller és a fehérrépa társaságában. Amíg a zöldségek főnek, a vöröshagymát meghámozzuk és a lehető legapróbbra aprítjuk, majd picit megsózzuk, hogy veszítsen az erejéből. A fokhagymát megtisztítjuk és félretesszük.

A főtt zöldségeket levesszük a tűzről, leszűrjük majd egy újabb lábasba rakjuk a többi hozzávalóval együtt. Felöntjük a hozzávalókat a növényi tejjel, a lábast pedig közepes hőfokon melegíteni kezdjük. Egy kézi turmix segítségével az egészet körkörös mozdulatokkal összeturmixoljuk, addig amíg a nekünk megfelelő állagot el nem éri (lehet darabosabban és teljesen simán is fogyasztani). Ezután készre főzzük kb. 4-5 perc alatt és kész is vagyunk.

Tálaljuk mélytányérban pirított mogyoródarabokkal és friss korianderrel.

Rántott csirkemell másképp

 

 

Valószínűleg nem kell magyarázni senkinek azt, hogy akármilyen étrendet követ az ember vannak dolgok, amiktől nehezen tudunk elszakadni. De mi van akkor, ha valójában nem is kell elszakadnunk, csak egy kreativitást segítségül hívva az eredeti receptet átdolgozva egy nekünk tökéletesen megfelelő új ételt varázsolunk, ami megszólalásig hasonlít az eredetire.

Nekünk ilyen a rántott hús, amit már paleoként verzióban készítünk.

Lássuk a hozzávalókat 2 főre:

- 500 g csirkemell filé

- 2 db mélyalmos tojás (M – L méretű)

- kókuszzsír vagy kókuszolaj

- só és bors ízlés szerint

- kevés finomra őrölt chili

- kurkuma ízlés szerint

- 60 – 70 g ropogós panírmorzsa

 

Elkészítés:

A csirkemellfilét éles késsel vékony szeletekre vágom, ha szükséges sütőpapírba téve kiklopfolom, sózom, borsozom. A tojásokat megmosom és egy tálba töröm, hozzáadom a chilit és a kurkumát, majd egy villával felverem, mintha rántottát csinálnék. Előkészítem a ropogós panírmorzsát (ez a típus természetesen paleo és a legtöbbször gluténmenetes is, a PaleoCentum kínálatában is megtalálod).

A vékony csirkemelleket először jól megforgatom a panírkeverékben, majd a tojásban. Ezt addig ismétlem, amíg a számomra megfelelő bunda vastagságot el nem érem. Ezt követően felolvasztom a kókuszzsírt vagy felmelegítem a kókusz olajat és oldalanként nagyjából 6 – 10 percig sütöm.

Köretnek a legjobb választás egy kis párolt zöldség, de természetesen bármivel lehet fogyasztani, még magában is isteni.

 

Almás – fahéjas Paleo palacsinta

 

 

A rengeteg tévhittel ellentétben a paleo étkezési kultúra nem zárja ki az édességek fogyasztását, még az olyan szívmelengetőekét sem, mint a palacsinta. Ez a recept teljesen a borongós őszi estéket idézi nekünk, amikor az embernek semmi másra nincs szüksége, mint egy jó sorozatra, egy meleg takaróra és egy jó nagy adag finom palacsintára.

Lássuk a hozzávalókat:

- 4 – 5 evőkanál zöldbanán liszt

- pár löttyintésnyi kókusz- vagy mandulatej

- 1 evőkanál kókuszcukor

- pár csipet finom Himalája kristálysó

- 4 db mélyalmos tojás (M – L)

- kevés kókusz olaj

 

Az almás fahéjas töltelékhez:

- 2 db kisebb alma

- 1 kiskanál fahéj

- 20 – 30 ml víz

- 1 evőkanál kókuszcukor

 

Elkészítés:

A palacsinta hozzávalóit egy nagyobb tálban gondosan összekeverjük, majd beleütjük a 4 tojást és egy habverővel jól átkeverjük addig, amíg nem kapunk egy egységes, viszonylag híg alapot.

Egy tapadásmentes serpenyőt felhevítessz, majd mikor elérted a kellő hőfokot locsolsz rá egy kevés kókusz olajat és ráöntessz egy adagot a palacsinta alapból, amit körkörös csuklómozdulatokkal eloszlatsz a serpenyőben úgy, hogy egy teljesen fedett kört kapj. Kb. 1 perc után meg is fordíthatod (ez hőforrás, serpenyő és vastagság függő persze), majd ugyanennyi idő után ki is teheted egy tálra.

Ezt a folyamatot addig ismételd, míg el nem fogy a keverék! Ha elkészült az utolsó palacsinta, hagy őket pihenni addig, amíg elkészíted az almás – fahéjas tölteléket.

Az almákat megmosás és meghámozás után le kell reszelni úgy, hogy a magok és a magház ne kerüljön bele. Az így kapott almát egy serpenyőben kezd el melegíteni, majd add hozzá a vizet és a cukrot és hintsd meg a fahéjjal. Addig melegítsd a keveréket, amíg az egész egy szósznál kicsit sűrűbb állagú keverék nem lesz.

A már megsütött palacsintákat töltsd meg a keverékkel, hajtsd kétszer félbe őket és tálald ízlés szerint gyümölcsökkel.

 

Ezzel receptajánlónk végére is értünk, reméljük mindhárom étel alapdarabja lesz gyűjteményednek.

Ha megjött a kedved a paleo étrendhez, vagy csak keresnél egy biztos forrást, ahol minden megtalálsz, nézz fel a PaleoCentrum webshopjába, ahol kedvenc paleo alapanyagaid mellett kuriózumokat és nagyszerű recepteket is találsz.

Ha pedig olvasnál még hasonló cikkeket, akkor irány az OP Story oldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem