Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

3 trükk üzemanyag spóroláshoz

Az üzemanyag, mobilitásunk egyik legfontosabb tényezője mára már rendkívül széles körben elérhetővé vált. Ez nálunk sincs másképp, ám a nagy kőolaj birodalmak áraihoz képest országunkban a benzin és a diesel ára jóval magasabb az előbb említett országokéhoz képest.

A FilterShop segítségével listába szedtünk 3 szuper tippet, amellyel könnyedén spórolhatsz üzemanyagot mindenféle számítgatás és kicentizés nélkül.

 

Műszaki állapot, karbantartás

 

 

Bizonyára egyértelműnek tűnhet, hogy az autó műszaki állapota nagyban befolyásolja az üzemanyag fogyasztást, ám mégis ez a leggyakrabban előforduló probléma, ami miatt autónk akár 2x annyi üzemanyagot fogyaszthat. Egy nem megfelelő olajszűrő, vagy egy rossz minőségű kenőanyag akár litereket is számíthat, ezért célszerű rendszeresen karbantartanunk gépjárművünket.

Fontos, hogy mindig a megfelelő alkatrészeket szerezzük be, megbízható forrásból, így elkerülhetőek lesznek műszaki meghibásodások. Ilyen a FilterShop webáruháza is, ahol minden megtalálsz, ami autód karbantartásához szükséges lehet.

 

Gumiabroncs és keréknyomás

 

 

Evidens, hogy az autónkon lévő gumik az évszaknak megfelelően vannak kiválasztva, ám emellett kiemelten fontos, hogy az abroncsok milyen állapotban vannak, illetve nyomásuk kielégítő e. Nem is gondolnánk, de egy nem megfelelő bordázottságú, túlkoros és lapos gumi akár 3 litert (!) is jelenthet fogyasztásban, ami azért már nem elhanyagolható.

Természetesen ez egy szélsőséges eset, de jól mutatja, hogy igenis van miért aggódnunk, ha valami nincs rendben az abroncsokkal, ezért fokozottan érdemes figyelni a csereperiódusokra és a gumik élettartamára.

 

Vezetési stílus, szokások

 

 

Ezzel elérkeztünk listánk legspeciálisabb részéhez, hiszen, ha van valami, amit mindenki befolyása alá tud vonni, az a vezetési stílus és az útvonal választás. Amikor először ülünk autóban és oktatónk szárnyai alatt tanuljuk a vezetés technikáját és stílusát, akkor célszerű jól bevésni a fejünkbe azt, hogy a közúton való vezetés nem versenyfutás az idővel és nem is a túraautó világbajnokság egyik állomása.

Nyilván a kiforrott és üzemanyaghatékony vezetéshez hosszú évek gyakorlata szükséges, ám vannak praktikák, amikre, ha odafigyelünk, akkor nem csak autónknak, hanem üzemanyagfogyasztásunknak is jót tehetünk.

Ilyen példának okáért a motorfék használata a komoly fékezések helyett, amely az üzemagyaghatékonyság mellett kimondottan jót tesz a fékbetétek élettartamának és a féktárcsák állapotának is.

De említhetnénk még a fokozatosság elvét is, ahol (típustól függően) próbálunk úgy gazdálkodni váltásainkkal, hogy a fordulatszámot viszonylag alacsonyan tartsuk, így növelve a motor hatékonyságát és csökkentve az üzemagyag fogyasztást.

Végül térjünk ki a vezetési stílusra és a megfelelő útvonalak kiválasztására, hiszen, ha e kettőben nem jeleskedünk, az nagy valószínűséggel autónk üzemanyag visszajelző műszerén is meg fog látszani.

Próbáljunk kisebb fékezésekkel, lassabb kigyorsításokkal és kevesebb hirtelen irányváltással vezetni, míg az útvonalak kiválasztásánál vegyük figyelembe a terepviszonyokat és forgalmi sajátosságokat.

 

Ezzel végeztünk is, reméljük írásunk segítségével Te is könnyedén tudsz majd csökkenteni fogyasztásodon, ha pedig valamire szükséged lenne valamire autód karbantartásához, keresd fel bátran a FilterShop webáruházát!

A többi érdekes OP Story cikkért pedig kattints blog oldalunkra!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem