Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

4 korszerű módszer otthonod fűtésére!

Az ember az ősidők óta alkalmaz valamilyen eszközt otthona fűtésére. Míg elődeink ezt rendre a tűz segítségével oldották meg, mára már olyan innovatív és bonyolult fűtési rendszerek váltak elérhetővé, amelyek segítségével hatékonyan mégis környezettudatosan vagyunk képesek az otthon melegének megteremtésére.

Cikkünkben olyan korszerű és előre mutató fűtési megoldásokat sorakoztatunk fel, amelyek környezettudatosak és hosszú távon fenntarthatók.

 

1.  Napelem

 

 

Talán az egyik legmodernebb fűtési forma, ami egyre gyakrabban fellelhető hazánkban is. A napelemek segítségével környezetbarát módon tudunk fűtési energiát termelni, ám azzal számolnunk kell, hogy a borultabb és felhősebb napokon nem feltétlenül lesz elegendő a napelemes rendszer fűtőértéke.

Bár a rendszer kiépítése elég bonyolult és költséges érdemes mégis befektetni rá, hiszen hosszú távon költségmentes és kényelmes fűtést biztosít számunkra.

 

2. Hőszivattyú

 

 

E fűtési rendszert nehéz átlagemberként hova tenni, hiszen működésének alapja az, hogy a természetben begyűjtött hőt egy speciális gáz segítségével juttatja az épületbe, így felmelegítve a levegőt. A rendszer hihetetlenül hatékony, minimális energiát használ fel, így kimondottan környezetbarát.

Mivel a hőleadás függ az áramellátástól, ezért célszerű kalkulálni azzal, hogy a rendszer áramszünet esetén nem működőképes, ám egy napelemmel kiegészítve ez a probléma is orvosolható.

 

3. Infra fűtés

 

 

Az infra fűtés manapság egyre kedveltebb fűtési forma. A panelek az elektromos áram segítségével infravörös tartományú hőhullámokat generálnak, amelyek felmelegítik a levegőt és a helyiség tárgyait. Leggyakrabban a falakra vagy a plafonra helyezik a készülékeket, ám nem ritka a padló alá helyezett filmréteg sem, amely ezután padlófűtésként üzemel.

Telepítésének nagy előnye a költséghatékonyság és a könnyű szerelés, míg hátránya a forró hőleadó felület és a gyenge kikapcsolás utáni hőtartó képesség.

 

4. Geotermikus fűtés

 

 

A geotermikus fűtést az északi országok jó pár éve használják, mint olcsó és környezetbarát fűtési forma. Működését tekintve egy speciális hőszivattyúnak mondható, ami a földbe vezetett csöveken keresztül veszi fel a hőt és azt konvertálja fűtőhővé.

Talán a legnagyobb előnye az, hogy a fűtés mellett a hűtés is megoldható vele, nagyon kis helyet igényel, míg fűtőértéke kiemelkedő. A jövő legkiválóbb fűtésrendszerének tartják.

Hátrányai között említendő a különféle engedélyekhez való kötöttsége, a kiépítésének költsége és ideje, illetve a fűtésszereléshez szükséges speciális elemek beszerzése.

 

Ha már fűtésszerelés, a Vasműszakibolt webáruházában minden anyagot és szerszámot megtalálsz, ami az említett fűtésrendszerek karbantartásához szükséges.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem