Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

4+1 dolog az egészséges táplálkozásért

Manapság divatos lett az egészséges táplálkozás, ami nagy eredmény, ám sok információ elveszik az éterben azzal kapcsolatban, hogyan is lehetséges odafigyelni az egészséges étkezésre a hétköznapokban.

A Bodó Méhészet segítségével összeszedtünk 4+1 dolgot, amely könnyebbé teszi az egészséges táplálkozást a rohanó hétköznapok forgatagában.

 

1. Figyelj az adagokra

 

 

A social media felületeken (Facebook, Instagram, Youtube stb.) és különböző blogokon rendre lehet találkozni elkeseredett emberek kommentjeivel, írásaival, miszerint ők követték az ilyen – olyan diéták minden lépését, ugyanazokból az összetevőkből főztek mégsem történt pozitív változás a súlyuk tekintetében.

A rossz végeredményhez sok minden vezethet, de legtöbbször a nem megfelelő adagok miatt csúszik el egy normális diéta (igen, mert a csodadiéták 90%-a sajnos nem hatékony). Minden elkészített ételből más - más mennyiség kell, ettől függetlenül az adagok könnyedén meghatározhatóak, ha tudjuk mely összetevőből, mennyi tettünk az általunk készített ételbe.

 

2. Édesíts máshogy

 

 

Sarkalatos pont a különböző édesítést igénylő ételek – italok megfelelő ízesítése. A legkézenfekvőbb megoldás az olcsó, és elérhető kristálycukor. Nos ennek az ízesítőnek már annyi féle alternatívája létezik, amivel tökéletesen helyettesíthető a legismertebb édesítő.

A legjobb, ha természetes édesítőszerek közül választasz, amelyek közül kiemelkedik a méz, ami a mellett, hogy finom, rengeteg funkcionális elemből áll (pl. kalcium, vas, réz, foszfor, kálium, cink, C-vitamin, ásványi anyagok), sőt antiszeptikus (baktériumölő) hatása miatt kifejezetten ajánlott.

Természetes cukorforrásként azért óvatosan kell vele bánni, hogy ne szaladjanak fel a felesleges kalóriák, de megéri az odafigyelés.

Nagyszerű választás lehet a Bodó Méhészetben készült mézek valamelyike, hiszen a mellett, hogy magyar vállalkozásról van szó, az általuk termelt méz kristálytiszta és gondosan ellenőrzött, igazi kuriózum.

 

3. Étkezz változatosan

 

 

E pont sokszor nagy port kavar, hiszen ki várhatja el egy állandóan rohanó, sok teendővel rendelkező embertől, hogy még a változatos étkezésre is figyeljen, pedig az igazság az, hogy a tervezés, a beszerzés és az elkészítés sokszor sokkal egyszerűbb, mint amilyen körülményesnek gondolják.

Célszerű kombinálni a félkész és kész ételeket a friss hozzávalókkal, így időt energiát és ráfordított gondolatokat spórolhatunk úgy, hogy közben oda tudunk figyelni a káros és felesleges összetevők elkerülésére is. Levesek, főzelékek, húsételek, egytálételek, desszertek, gyors reggelik, snackek.. a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen.

 

4. Engedd meg magadnak a lehetőségeidhez mérten

 

 

Az étkezésre fordítható keret minden háztartásban más ez nem is lehet vita tárgya. Azonban az már annál inkább, hogy hogyan lehet összehasonlítani azt, ha valakinek 80.000 Ft-ja van egy héten ételre, míg másnak csupán 5.000…

Nehéz kérdéskör, ám a titok nyitja a tervezés és a költséghatékony vásárlás. Igen még így is van, hogy nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy terveztük, de a lényeg az, hogy törekedjünk arra, hogy minél egészségesebb összetevőket válasszunk vásárláskor.

A tévhitekkel ellentétben nem feltétlenül kerül többe egészségtudatosan táplálkozni, mint rossz minőségű, alacsony tápértékű ételeket enni. A kulcs a tervezés és a megfelelő beszerzés, no meg persze az, hogy lehetőségeinkhez mérten ne spóroljunk az ételen, hiszen ez táplálja szervezetünket.

 

+1. Képezd magad egészségesebbé

 

 

Végül pedig essen egy kis szó az önedukációról. Talán a legfontosabb pont mind közül, hiszen ugyanúgy, ahogy a divatot vagy a legújabb innovációkat, sőt a világ történéseit követjük, úgy kövessük az étkezéssel kapcsolatos kutatásokat, újdonságokat.

Helyezzük előtérbe a valid és tudományos forrásokat, hiszen szakemberek milliói foglalkoznak azzal nap mint nap világszerte, hogy hogyan lehetséges még egészségesebben, terheltségünknek és igényeinknek megfelelőbben étkezni.

Kutassunk, olvassunk, tanuljunk és figyeljünk az orvosok és dietetikusok szavára és az általuk kapott információkat építsük be mindennapi étkezésünkbe.

 

E tényezők figyelembevételével egészségesebb és kiegyensúlyozottabb lehet étkezésed, úgy, hogy közben azokat a cégeket támogatod, akiknek ez szintén fontos. Ilyen a Bodó Méhészet is, ahol a nagyszerű termelői mézek mellett sokféle méhészeti terméket találsz.

Ha pedig olvasnál még hasonló cikkeket ajánljuk az OP Story oldalát, ahol folyamatosan frissülő írásokkal találkozhatsz.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem