Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

5 dolog, aminek mindig a csomagtartódban kell lennie

Autós berkekben rendre nagy a vita, hogy pontosan minek is kell lennie egy felkészült ember csomagtartójában. Persze mindenkinek más dolgok lehetnek fontosak, mégis akadnak olyan eszközök, amik jelenléte (szinte) kötelező kell, hogy legyen egy átlag csomagtartóban.

A Filtershop segítségével listába szedtük azt az 5 dolgot, aminek mindig a csomiban kell lennie!

 

Elakadás jelző háromszög

 

 

Kötelező elem, amely jelenlétének hiányáért akár meg is bírságolhatnak a rend éber őrei egy sima igazoltatás során. No de ne csak muszájból lapuljon belőle egy a csomagtérben, hiszen ennél kevés hasznosabb figyelemfelkeltő elem lehet autónkban. A legtöbbször valamilyen meghibásodás miatt kerülhet elő a háromszög, amit saját és a forgalomban közlekedő emberek védelmében kell kitennünk autónk mögé, főként lakott területen kívül.

Célszerű olyan típust beszerezni belőle, amely biztos lábakon áll, hiszen mit sem ér egy szép figyelemfelkeltő, ha senki sem látja.

 

Elsősegélynyújtó készlet

 

 

Szintén egy fontos és kötelező elem, amit már jóval jogosítványunk megszerzése előtt érdemes közelebbről szemügyre venni, hiszen előfordulhat, hogy később használnunk is kellhet. A készlettel kapcsolatban kulcsfontosságú, hogy élő lejárati idővel rendelkezzen, ami nem a bírságolás miatt fontos, hanem az esetleges használat során keletkező higiéniás problémák miatt, hiszen egy lejárt sebfertőtlenítő vagy egy nem steril gézlap akár komoly gondokhoz is vezethet.

Javasolt műanyag tárolóval rendelkező készletet választani, hiszen ez jobban ellenáll a fizikai behatásoknak.

 

Pótkerék

 

 

Igen, 2020-ban is fontos, hogy rendelkezzünk pótkerékkel, annak ellenére, hogy az új autók nagy részében nem alapfelszereltség. Nincs is annál bosszantóbb, mint a nyaralás kellős közepén arra eszmélni, hogy a levegő szélsebesen szökik a jobb első gumiból a 100-as szög ütötte lyukon keresztül…

Nyilván a biztonságnak ára van, hiszen egy átlagos pótkerék komoly helyet foglal, ám mi azt javasoljuk, inkább vigyünk egy hűtőtáskával kevesebbet, minthogy falat kaparva keresgéljünk gumist egy kis, horvát üdülővárosban, vasárnap délután!

 

Emelő és kerékkulcs

 

 

E két elem valójában az előző bekezdésben említett pótkerék miatt lehet kulcsfontosságú, hiszen minek pótkerék, ha nincs semmink, amivel végre tudnánk hajtani a cserét. Természetesen mindkét eszköz helyet foglal el, ám az eredeti funkciójukon kívül, még sok más helyzetben vehetjük hasznukat az úton és nyaralás során egyaránt.

Kerékkulcsból válasszunk erősen heggesztett, kereszt alakút, míg emelőből olyanra érdemes voksolni, amely bőven elbírja autónk súlyának akár többszörösét is.

 

Láthatósági mellény

 

 

A láthatósági mellény, sokak meglepetésére nem kötelező elem az autóban, bár a képlet nem ilyen egyszerű, hiszen használatának elmulasztása félreállás esetén bizony kemény bírságot von maga után. Ettől függetlenül újra ismételnünk kell önmagunkat, hiszen a bírság csak egy kisebb negatívum, a fő ok amiért mindenképp rendelkezzünk legalább egy mellénnyel az, hogy magunkat és a forgalomban közlekedőket is védve tudjuk.

Akár éjszaka van, akár heves esőzés borzolja a kedélyeket jó, ha látják az embert az út szélén, autója körüli sertepertélés közben.

 

Ezzel listánk végére értünk, reméljük mindegyiket megtalálod saját autódban, ám akkor sem érdemes lefordulni a székről, ha nem, hiszen a Filtershop webáruházában mindent megtalálsz, ami listánkon szerepel.

Ha pedig olvasnál még hasonlóan érdekes cikkeket, irány az OP Story blog oldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem