Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A fogmosás 5 szabálya!

Életünk számos területén haladunk szabályok mentén, amik rendre könnyebbé teszik életünket. Nincs ez másként a fogmosásnál sem, amely esetében kifejezetten fontos, hogy tisztában legyünk pár irányelvvel!

Most megmutatjuk mi a fogmosás 5 íratlan szabálya, amik betartásával szebb és egészségesebb maradhat fogsorunk!

 

1. Ne kényszer, hanem szokás legyen!

 

 

A legtöbben ott rontják el a fogmosáshoz való hozzáállást, hogy egyfajta szükséges rosszként, egy felesleges vesződésként gondolnak rá. Ezt a legtöbbször az okozza, hogy eredendően reggel és este mosunk fogat, amikor legtöbbször fáradtak vagyunk és még az a pár perc is nehezünkre esik, amit fogmosással töltenénk.

Gondoljunk rá egy rutinfeladatként, mint amilyen az evés és próbáljuk meg a lehető legszórakoztatóbbá tenni!

 

2. Adj időt magadnak!

 

 

Ha már nem érezzük kínszenvedésnek a fogmosást, akkor lesz már kapacitásunk odafigyelni a fogmosás megfelelő időintervallumára. A legtöbbször a minimális időtartamnak a 3 percet tartják, ami persze nagyban függ a technikától és a fogkefétől is, ám ettől függetlenül a tényállás helytálló.

A minimum 3 perces intervallumban fokozatosan haladva tisztítsuk fogainkat, úgy hogy maradjon idő a nyelvre és a fogközökre is!

3. Minimum kétszer mossunk fogat! Vagy?

 

 

A legtöbben azt gondolják, hogy a reggeli és esti fogmosással le is van tudva a szájápolás. Ezzel csak az a probléma, hogy a fogmosás mértékét nem a napszak határozza meg, hanem a szánkban felgyülemlett baktériumok, ételmaradékok és szennyeződések mértéke.

Javasolt szokásainknak megfelelően mosnunk fogainkat, így célszerű a nagyobb étkezések, a savas üdítők és édességek után alaposan megtisztítanunk fogsorunkat.

 

4. Válasszunk megfelelő fogkrémet!

 

 

A fogmosás egyik legfontosabb együtthatója a fogkrém, amiből célszerű a nekünk legmegfelelőbbet választanunk. Mérjük fel próbálgatással milyen összetevőkre ad negatív reakciót fogínyünk és a későbbiekben kerüljük ezeket!

 

5. Végy egy jó fogkefét!

 

 

Ezzel eljutottunk a legfontosabb ponthoz, a fogkeféhez, ami nélkül szinte elképzelni sem lehet a megfelelő szájhigiéniát. Akár a hagyományos, akár a legmodernebb fogkefét használjuk fontos, hogy betartsuk az időközönkénti csereperiódust és hogy fenntartsuk a magas anyagminőséget.

Ha lehetőségeink megengedik, válasszunk elektromos- vagy szónikus fogkefét, amellyel könnyedén és hatékonyan leszünk képesek tisztán tartani fogsorunkat a hétköznapokban.

Kiváló minőségű fogkeféket és szájhigiéniás termékeket a SzájPatika webáruházában találsz!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem