Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A hátfájás legfőbb okai

A hátfájásnak számtalan oka lehet, kisgyermekkortól kezdve egészen időskorig. Mivel a gerinc a fő tartóoszlopa a testünknek, így nagy hangsúlyt kell fektetnünk a megóvására. A gerinc csigolyákból áll és három fő részre oszthatjuk, van a nyaki, háti és ágyéki szakasz. Így ezek közül bármelyik pont érintett lehet, ha fájdalomról van szó.

A legtöbb esetben szerencsére a probléma oka olyan tényező, amin viszonylag könnyen lehet változtatni. Ilyen a helytelen testtartás, kamaszkorban sokat ront a helyzeten a nehéz iskolatáska, a későbbiekben a sok ülőmunka. A merev testtartás befeszíti az izmokat, amik emiatt egy görcsös állapotban rögzülnek, ezzel folyamatos fájdalmat okozva az egyénnek. Ekkor valójában nem a gerincünk fáj, hanem a körülötte elhelyezkedő izomcsoportok.

vitaltrade_gerinc

A stressz is hasonló tüneteket tud produkálni, mint amilyen a hátfájás, viszont ebben az esetben is a fő ludas az izomzatunk, mivel az állandó nyomás miatt befeszülnek az izmok és erős fájdalmat tudnak okozni ezáltal. Itt legtöbbször a nyaki terület érintett.

Manapság nehéz mindenre időt szakítani, így a rendszeres mozgás is sokszor elmarad, de sajnos ebből nem sok jó származik. Tudjuk, hogy a sétáláshoz 200 izom összehangolt mozgatása szükséges, azonban ha nem sportolunk úgy nem tartjuk edzésben ezeket az izmokat, ebből kifolyólag azok elgyengülnek és nem lesznek képesek ellátni a funkcióikat.

Ha sokáig követjük az előbb említett életmódot, abban az esetben az elhízás veszélye is fenyeget, ami szintúgy gerincbántalmakat tud okozni, mivel a nagyobb súlynak köszönhetően a hát terhelése is megnövekszik, a csigolyákat erősebb nyomás éri, mint amilyenre tervezve lettek.

vitaltrade_hatfajas

Az eddig felsorolt problémákat viszonylag könnyű orvosolni a megfelelő gyógytornával és mozgással, míg a következő okon sajnos kevésszer lehet segíteni, vagy enyhíteni, ez pedig nem más, mint az idősödés. Annak, hogy repül az idő a külső jeleit könnyen észrevesszük. Megjelennek az első ősz hajszálak, kis ráncok a szemek és száj körül, viszont gyakran nem gondolunk arra, hogy nem csak a bőrünk veszít a ruganyosságából, hanem a gerincoszlopban található porckorongok is. Az idő előrehaladtával egyre nagyobb esélye van a porckorongsérv, közismertebb néven gerincsérv kialakulásának, hisz ilyenkor sokkal könnyebben kopnak el a porcok és ízületek is. Mostanában nagyon sok embert érint ez a probléma, és az utóbbi 10 évben egyre többször alakul ki a 20-30 éveseknél is, pedig régen szinte csak az 50 év felettieket érintette, sújtotta ez a betegség. Ha sugárzó fájdalmat, vagy zsibbadást/bizsergést érez valamelyik végtagjában, akkor minél előbb keressen fel egy szakembert, mert az porckorongsérvre utalhat.

Vannak olyan esetek, amikor a hátfájás kiváltó oka genetikus. A súlyos gerincferdülésnél, először legtöbbször fűzőt írnak fel az ortopédusok, majd ha ezáltal sem fedezhető fel javulás, akkor sajnos műtéti beavatkozás szükséges. Ha panaszai vannak, mindenképp keressen fel egy szakembert, hisz pontos diagnózist csak ő tud felállítani.

vitaltrade_matrac

Fontos szerepet tölt be az esti alvás, hisz minden tagunk, szervünk olyankor tud egy kicsit regenerálódni. Hátunk szempontjából kiemelkedően lényeges a megfelelő matrac. A gerincünk megtámasztása, valamint az alakunk formájának felvétele előnyös, ennek megfelelő termékeket kínál a  VitalTrade. Nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyermekek hátát is óvjuk egészen kisbaba kortól, így direkt nekik tervezett matracot is árusít.

Amennyiben Ön is szeretné óvni egészségét, illetve gerincét, tegye meg az első lépést és válasszon egy luxus matracot, hogy megelőzze a fájdalmat.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem