Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A legjobb adalékok autódnak

A diesel üzemű autók esetében sokat hallhatunk az adalékokról, amelyeket a motorolajba vagy az üzemanyagba keverve nagyobb teljesítményt és későbbi meghibásodást lehet elérni, ám sokak szerint egyszerű placebo hatásról van szó, amely ráadásul nem kevés pénzbe kerül.

A FilterShoppal úgy gondoltuk, hogy ideje lenne körbejárni az adalékok témakörét és tiszta vizet önteni a pohárba és megvizsgálni mely adalékok lehetnek a legjobbak autónknak.

 

Kopásgátló adalék

 

 

E típus legfőbb erénye az, hogy az üzemanyag kenési jellemzőit úgy javítja, hogy közben nem hátráltatja a teljesítményt. A legtöbb ilyen adalék jellemzően segít hatékonyan felhasználni az üzemanyagot úgy, hogy közben védőréteget képez a motor alkatrészein, így csökkentve a súrlódás következtében kialakuló kopást.

Másodlagos erényként szokták felhozni vele kapcsolatban a működési zajszint csökkenését, ám ez főként a jó kenési jellemzőknek köszönhető, ám van, aki e jellemzője miatt ruház be rendszeresen a kopásgátlóra.

 

Gyulladás módosító adalék

 

 

A gyulladásmódosító adalékok nagy előnye, hogy az üzemanyag cetánszámának azonnali csökkentésével redukálják a füst kibocsátást, sőt akár drasztikusan lerövidíthetik a hidegindítás időtartamát. E keverék esetében viszont rendre hallatják hangjukat az autószerelők, miszerint az adalék csupán a motorindítás és járatás első fázisában hasznosul, a bomlástermékek az autó megfelelő működésének szempontjából elhanyagolhatóak.

A termék megosztó, ez nem is firtatjuk, ám ha valakinek a pozitív jellemzők elegendőek, érdemes beruházni időnként erre a keverékre is.

 

Égésmódosító adalék

 

 

Az égésmódosító adalékot tartják a részecskeszűrő legjobb barátjának, hiszen összetételéből kifolyólag nagyszerű korom- és üledék-gátló. E mellett nagyszerűen csökkenti a kipufogógáz füstjét, sőt molekulái segítenek a kipufogórendszer kenésében és elhasználódásának kitolásában.

Betöltése után kimutathatóan felgyorsul a működés közben létrejövő korom elégése, amely így nem jelent akkora gondot a részecskeszűrőnek. Ajánlott az olyan típusoknál rendszeresen használni, ahol a részecskeszűrő eltömődése a gyakori problémák közé sorolható.

 

Mosóadalék

 

 

A motor befecskendező rendszerében keletkező plakkok és üledékek akár olyan problémákhoz is vezethetnek, amelyek a teljes motor tisztítását és cseréjét is eredményezhetik, ami hatalmas kiadás is lehet típustól függően. A mosóadalék ezeket a lerakódásokat oldja fel és különíti el oly módon, hogy azok többé ne okozhassanak problémát a motortérben.

Ezen adalék ráadásul könnyedén képes tisztítani az EGR-szelepet, amely nagyban segít az autók kipufogógázának környezetkímélőbbé tételében.

 

Antigél

 

 

Az antigélt leginkább a hideg, téli időszakban érdemes alkalmazni, hiszen ekkor fenyeget minket leginkább az üzemanyag sűrűsödés. Segítségével elérhető a tökéletes állag, még a leghidegebb időkben is, míg összetételének köszönhetően oldja a plakkokat, így csökkentve az üzemanyagszűrő eltömődését.

Célszerű a téli gumi használatának periódusában alkalmazni, egyben letudva a téli ablakmosóval és az olajcserével, ha épp szükséges.

 

Ezzel listánk végére értünk, ha tetszett a cikk olvasd tovább az OP Storyt, ha pedig kifogytál az egyik adalékból keresd fel a FilterShop webáruházát, ahol minden megtalálsz, amire autódnak szüksége lehet.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem