Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A motortisztító és ami mögötte van!

Az autókkal kapcsolatban rendre felsejlenek csodaszerek, amelyek hatékonysága kevésbé vagy egyáltalán nem igazolt. E mellett persze léteznek kifejezetten jó és hasznos adalékok, amelyek segíthetnek a nehéz helyzetekben, ám a negatív összmegítélés miatt sokszor radar alatt maradnak a hasznos termékek.

A FilterShop segítségével kicsit körbejártuk a motortisztítók témakörét, hiszen rengeteg horror story és hőstörténet is kering az interneten az adalékkal kapcsolatban.

 

Mi is valójában a motortisztító?

 

 

Célszerű kezdésként tisztáznunk azt, hogy mi is pontosan a motortisztító és mire való. A motor belsejét hatékonyan tisztítani képes motortisztítók legegyszerűbben olyan olajadalékként aposztrofálhatók, amelyek ultra magas oldószertartalmuk miatt képesek feloldani a motortérben lerakódott szennyeződéseket és feketeiszapot. Tehát mielőtt valaki azt hinné, hogy az adalék egyfajta csodaszer, az kell, hogy keserítsük, hiszen a folyadék csupán egy jól összerakott, magas oldószertartlamú adalék, amely segít az élettartam növelésében.

Ha ezt tisztáztuk érdemes áttérni arra, hogy kinek és mikor éri meg használni a motortisztítót.

 

Mikor használjunk motortisztítót?

 

 

Legtöbbször azok az autósok használnak motortisztítót, akik amúgy is újabb autóval rendelkeznek, amit rendszeresen karban tartanak. Ez persze nagyszerű dolog, ám a valóságban e járművek kapcsán nem tud igazán komoly hatást kifejteni az adalék, hiszen a fejlett szűrőknek, a kiváló tömítéseknek és modern kialakításnak köszönhetően csekély mennyiségű plakk és feketeiszap halmozódik fel a motobelsőben. Persze ez nem azt jelenti, hogy e járművek esetében egyszerű pénzkidobás lenne az adalék, csupán nem annyira indokolt, mint a régebbi konstrukciók esetében.

Ha már régebbi konstrukciók, térjünk át arra, hogy mégis milyen esetben javasolt a motortisztítók. Az olyan idősebb autók esetében javasolt a motortisztító adalék rendszeres használata, amelyek kevésbé vannak hazsnálatban, inkább rövidebb szakaszokon vannak hajtva, vagy csak egész egyszerűen nincsenek olyan gyakorisággal karban tartva. Persze az olyan autók esetében is javasolt az időközönkénti használat, amelyek ugyan újabb konstrukciók, ám magas futással rendelkeznek.

 

Mire érdemes figyelni alkalmazáskor?

 

 

Szerencsére nem igényel igazán komoly odafigyelést használatuk, ám minden esetben érdemes betartani a gyártó által előírt utasításokat. Figyeljünk a betöltésre, a megfelelő mennyiségre és a betöltés utáni teendőkre, hiszen vannak bizonyos típusok, amelyek igényelnek némi elegyedési időt, pihentetést vagy a használat hanyagolását pár órára.

E jellemzők tudatában válasszunk körültekintően.

 

Verdikt

 

 

Sem a horrortörténeteket sem a mennybemeneteleket nem tudjuk igazán megerősíteni, inkább egyfajta konzisztens véleményt tudunk alkotni a motortisztítók kapcsán: az használja, aki szükségét érzi. Mivel ártani nem igazán lehet vele és minimális pozitív eredmények tetten érhetőek az új és tiszta motorterek esetében is, ezért célszerű hébe – hóba beruházni rá.

A régebbi konstrukciók esetében azonban igazán jól eshet a motornak egy kis törődés, így aki városi használat mellett, magasabb futással rendelkező autójának akar egy kicsit kedveskedni bátran használja e kétes megítélésű adalékot.

 

Ha irásunk meghozta kedved egy kis motortisztítózásra, ugorj be virtuálisan a FilterShop webáruházába és válogass kedvedre adalékaik széles választékából!

Ha pedig olvasnál még hasonló írásokat, irány az OP Story blog oldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem