Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

A tapétázás 6 fortélya!

A lakásfelújítás egyik legnagyobb változást hozó lépése a tapétázás, amitől helyiségeink kivirulnak, és olyan megvilágításba kerülnek, amelyről eddig csak álmodni mertünk. Ehhez azonban szükségünk lesz a megfelelő tapétára, a segítő eszközökre és némi tapasztalatra, hogy az elvégzett munka nem maradjon gyümölcs nélkül!

Ha épp most álnál neki a nagy tapétázásnak, olvasd végig rövid írásunkat, ami felfedi a tapétázás 6 fortélyát!

 

 

A sima fal aranyat ér!

Minden tapétázni készülő első feladata az, hogy leellenőrizze az alap falfelületet, hiszen ez nyújtja a megfelelő stabilitást a rá kerülő takaró tapétának. Ha hézagokat, lyukakat vagy repedéseket észlelünk javítsuk ki azokat jól kikevert glettel és sima glettvassal, majd hagyjuk megszáradni a felületet. Ezután finom csiszoló papírral dolgozzuk át a javításokat addig, míg nem kapunk teljesen homogén és tiszta felületet!

 

A ragasztó fog mindent eldönteni!

A megfelelő tapétaragasztó állaga kellően folyékony ahhoz, hogy könnyedén fel tudjuk vinni ecsettel vagy hengerrel a falfelületre, mégis van tartása, így nem fröcsög és csepeg mindenhova. A kiválasztáskor figyeljünk a keverési arányra vagy válasszuk a drágább, de időhatékonyabb előre kikevert ragasztókat!

Használjunk tapéta alapozót!

A tapéta alapozó nagyban megkönnyíti a folyamatot, hiszen nagy mértékben csökkenteni tudja a falak nedvszívó képességét, így a tapétaragasztó valóban ki tudja fejteni tökéletes ragasztó hatását!

 

 

Végy egy jó pengét!

A tapétázás egyik legfontosabb eszköze a vágóeszköz, amivel képesek vagyunk tűpontosan darabolni a tapétát. Válasszunk a feladatra egy igazán éles és pontos sniccert, ollót vagy tapétavágót. Vonalzó vagy valamilyen vágástájolást segítő eszköz használata melegen ajánlott az egyenes élek elérése érdekében!

 

Válj profi simítóvá!

Kell a simító eszköz, hidd el! Lehet a kés élével, könyvvel, cd lemezzel, cipőtalppal és egyéb érdekes dolgokkal próbálkozni, de nem igazán érdemes. Szerezz inkább be egy profi, párszáz forintos tapéta simító eszközt, ami teljesen más szintre emeli a munka sebességét és pontosságát!

 

Ne szégyelj segítséget kérni!

Bizony, néha kevés az a két kéz, mivel megáldottak minket. Mikor már nagyjából körvonalazódik a tapétázás dátuma, invitáld meg barátodat, családtagjaidat vagy párodat egy jó délutáni DIY kalandra! Az még hagyján, hogy a munka sokkal viccesebb és élvezetesebb lesz, de még a végeredmény is sokkal esztétikusabb lehet, ha van kéznél pár segítő kéz!

 

 

Most, hogy teljesen felkészültél a feladatra, nincs más hátra, mint beszerezni valami lélegzetelállító tapétát, amit meg is tehetsz a tapetaposzter.hu webáruházában!

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem