Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

A trekking és cross kerékpárok

 

Manapság az egyik legelterjedtebb szabadidősport a biciklizés, amelyet számos módon lehet űzni, ebből kifolyólag számos kategóriájú kerékpár létezik. A cikkben a cross és trekking bicikliket boncolgatjuk és megmutatjuk, melyik miért lehet érdekes számodra!

 

Elöljáróban célszerű annyit leszögezni a trekking és cross kerékpárokkal kapcsolatban, hogy mindkettő típus nagyszerű képességekkel bír, viszont van pár különbség is közöttük, az viszont nem lehet kétség, hogy mindkét típus szuper választás lehet, csupán az a kérdés pontosan mire is szeretnéd használni kedvenc bringádat!

 

 

 

A Trekking kerékpárok

 

Sokak kedvencévé vált manapság ez a sokrétű lehetőségeket rejtő kétkerekű. A trekking- vagy más néven túra kerékpárok elsődlegesen a hosszabb távú utakra lettek tervezve. A bringa vázát és kormányművét úgy alkották meg ennél a verziónál, hogy egyenesen ülve, kényelmes testtartásban lehessen rajta alacsony- és közepes intenzitással tekerni akár egészen komoly távokat is.

 

Jellegéből fakadóan minden gyártó komoly felszereltséggel kínálja ezt a formát, hiszen tudva levő, hogy egy hosszabb kirándulásra előszeretettel pakoljuk rá a szükséges kellékeket kedvenc drótszamarunkra. Így kaphattak helyet az olyan okosságok rajta, mint a csomagtartó (hátul és akár elöl is), a lámpák, a fényvisszaverő elemek, a letámasztók, a vázvédők, a sárhányók és speciális esetekben a magas teherbírású rakodó egységek.

 

A már említett felszereltségen és kialakításon kívül rendre ajánlásokat tesznek a variánssal kapcsolatban, méghozzá a felhasználás kérdéskörében. Jellemzően betonos és kiépített utakra ajánlják őket, esetleg könnyű akadályt jelentő földutakra vagy erdei ösvényekre, illetve bizonyos gyártók még tippeket is adnak, hogy mely kerékpárutakat próbáljuk ki, illetve milyen látványosságokat közelítsünk meg új kerékpárunkkal.

 

Ha egy sokoldalú és kényelmes bringára vágysz, amely magas felszereltségű, ám mégsem hivalkodó egyértelműen a trekking kategóriában keresgélj és kirándulj vele hatalmasakat példának okáért a csodálatos Balaton körül

A trekking kerékpárokat itt találod -> trekking kerékpárok

 

 

 

 

A Cross kerékpárok

 

Sokan csak egy lecsupaszított trekking kerékpárra gondolnak, ha a cross bringák kerülnek szóba, ám ennél sokkal több rejlik ebben sokoldalúan használható szegmensben.

 

Felépítést tekintve ezen a típuson már sokkal sportosabb a testtartásunk, ám mégsem túl nagy a derék dőlésszöge, így a hosszabb túrákon sem tapasztalhatunk hátfájást. A vázat tekintve is már robosztusabb és erősebb anyagokkal találkozunk, persze mindezt úgy reprezentálva, hogy mutatós és könnyű legyen a végeredmény. A trekking társakkal ellentétben itt már találhatunk komolyabb teleszkóppal szerelt egyedeket, ám a sportos hatás elérése érdekében a felszereltségből lejjebb adnak a gyártók, így a kötelezeő elemeken kívül nem nagyon találhatunk mást, ami a kényelmi funkciókat szolgálná.

 

Ebből kifolyólag sejthető, hogy a cross elnevezés nem véletlen a szegmens esetében, hiszen ezeket a kerékpárokat már komolyabb igénybevételre tervezték. Ez nem azt jelenti, hogy nem alkalmas városi illetve túra kerékpárnak, hiszen a cross varázsa pont abban rejlik, hogy szinte bármilyen talajtípuson és tájon használható, komolyabb lemondások nélkül, így akár olyan túraútvonalakat is tervezhetünk, ahol változó intenzitású- és dőlésszögű szakaszokon szeretnénk kipróbálni magunkat.

 

Ha egy sportos, masszív és megbízható variációt keresel, de nem szeretnél lemondani minden kényelmi együtthatóról jó választás a cross kategória, amellyel erdőket, városokat és kietlen tájakat egyaránt meghódíthatsz játszi könnyedséggel.

A cross kerékpárokat itt találod -> cross kerékpárok

 

Ha tetszett a cikk, kövesd az OP storyt és olvass érdekeségeket a nagyvilágból minden nap!

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem