Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Apró élőlények az ágyban. Hogyan védekezhetünk ellenük?

Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy mindenkinek az ágya az a bizonyos hely, ahol a legkevésbé számít betolakodókra. Egy hosszú nap után a legmegnyugtatóbb dolog tud lenni bebújni a meleg takaró alá, és elengedni minden problémát. De mi a teendő, ha ezt apró élőlények nehezítik meg, ezzel akár egy egész napunkat tönkretéve, amely kihatással lehet olyan dolgokra is, amik eszünkbe se jutnak?

A matracom.hu webáruház segítségével most ennek az ugyan közszerepnek nem örvendő, azonban annál fontosabb problémának járunk utána.

matracomhu_matrac

A megfelelő matrac kiválasztása

Nem is gondolnánk, de már a vásárlásnak is kulcsfontosságú szerepe van azzal kapcsolatban, hogy megvédjük-e álmainkat a kártevőktől. A megfelelő forrás épp oly elengedhetetlen, mint a rendszeres tisztítás, így ne elégedjünk meg a minimummal. Rengeteg kategóriában lehet válogatni a különböző típusú, méretű illetve dizájnú matracok közt. A listában találhatunk antiallergén hideghab matracokat is, amik nyitott cellaszerkezetüknek köszönhetően remek légáteresztő és nedvességelvezető képességgel bírnak. Ezekben nem telepszik meg a poratka, és kiváló kényelmet biztosítanak.

matracom_takarítás

Ágyunk tisztántartása

Ha azonban mégis másik fajta mellett döntünk, akkor sem kell aggódnunk, hiszen nem csak passzív formában lehet a kártevők ellen védekezni. Ágynemünket rendszeresen húzzuk újra, illetve mossuk, emellett magas szívóerejű porszívóval és kárpittisztító kefés fejjel tisztítsuk a matracot. Bizonyos esetekben a kárpittisztító hab is elengedhetetlen, hiszen ha folt kerül a matracra, azonnal megindul a baktériumok szaporodása. Ha ezeket a lépéseket betartjuk, megelőzhetők lesznek az apró élőlények befészkelődése. További segítséget és tippeket itt találsz.

matracom_kartevok

A kártevők fajtái

Ugyan bogarak százai élhetnek a mi puha meleg birodalmunkban, mégis a legtöbb ártalmatlan, és szabad szemmel nem is látható. Ellenségek közül három fő egyed említhető meg: az ágyi poloskák, az atkák és a bolhák. Előbbiek nappal alszanak, csak éjszaka bújnak elő, azonban vérrel táplálkoznak, és piros viszkető csípést hagynak maguk után. Az atkák szabad szemmel alig láthatók, az emberben többnyire nem tesznek kárt, azonban allergiás tüneteket válthatnak ki. A listán az utolsó a bolha, akiket talán be sem kell mutatnom. Kedvenceink bundájáról könnyen bejuthatnak a lakásba, ágyba. Csípése ugyan nem hagy nyomot, viszont heves viszketéssel jár.

matracom_kutya

Bizonyos szabályok betartása

Sajnos a legtöbb esetben észre sem vesszük, hogy esetleg mi hibáztunk valamiben, pedig a mi felelősségünk vigyázni az ágyunk higiéniájára. Az ágyban való evés, illetve a kutya felengedése pont olyan dolgok, amik ugyan szívmelengetők tudnak lenni, mégis károsak. Ezeket nem könnyű betartani, de ha egy kártevőktől mentes, tiszta helyen szeretnénk kialudni magunkat, akkor sajnos kompromisszumot kell hoznunk.

Hiába nem gondolnánk, a nyugodt alvás a matraccal és annyak tisztaságával kezdődik, ezért nem mindegy, hol vásárolunk, és mikre figyelünk oda. További kérdés esetén keresd a matracom webáruházat, hogy minden kérdésedre választ kapj, és olyan legyen az alvás élménye, amilyennek megálmodtad.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem