Ha a főzésre gondolunk általában a sok mosogatni való és a rengeteg elfecsérelt idő jut eszünkbe, még akkor is, ha a végeredmény megéri a sok fáradozást. Na de mi van akkor, ha azt mondjuk, hogy szuper ételeket készíthetsz el 10 perc alatt úgy, hogy az előkészületek, az elkészítés és a mosogatás is belefér ebbe a rövid kis időbe?
Jamie Oliver korunk egyik legmeghatározóbb gasztronómiai alakja módszeresen úgy állítja össze fogásait, hogy azok elérhetőek, egészségesek és gyorsan elkészíthetőek legyenek. Nem mellesleg a SuperFood mozgalom egyik leghíresebb képviselője, aki főzős műsoraival és könnyed stílusával vett le tévénézők millióit a lábáról.
Tőle hoztunk egy főételt és egy desszertet neked, amiknek elkészítéséhez jól jöhet pár hozzávaló a Fűszeráruház portékájából!
Maradt egy kis kolbász a hűtőben és kellene egy szuper gyors ebéd, ami könnyű, friss, de mégis tápláló és ízekben gazdag. A recept tökéletesen kombinálja a citrusos ízeket a hangsúlyos kolbász, a chili és fokhagyma aromájával, míg a saláta egy könnyed kiegészítője lehet ennek a nagyszerű tésztaételnek.
A fenyőmagot közepes lángon kicsit megpirítjuk, e közben a pennét forró, sós vízben feltesszük főni és meglocsoljuk egy löttyintésnyi olíva olajjal (ad egy kis plusz ízt és a tészta nem ragad össze).
Ezután összevágjuk a saláta alapját, a cikóriákat, amiket egy tálba teszünk, majd hozzáadjuk a meghámozott, felaprított mandarint, a megmosott bébispenót és menta levelekkel együtt.
Ezt követően kevés sajtot reszelünk a fenyőmagra és kis lángon újra melegítjük, e közben apróra vágjuk a kolbászt, a chilit és a rozmaringot majd hozzáadjuk a fenyőmagos alaphoz egy kis olíva olaj kíséretében.
Amig pirulnak, addig gyorsan összeállítjuk salátánk másodperces dresszingjét, egy kis tálba öntjük a balzsamecetet, az olíva olajat és a mézet és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ezzel el is készülünk a saláta öntettel.
Vissza a serpenyőnkhöz, lágyan átforgatjuk hozzávalókat és rátörjük a fokhagymákat, enyhén sózzuk és borsozzuk. E közben gyorsan elkészítjük a tésztánk szószalapját, egy kis tálba törjük az előkészített tojást, hozzáfacsarjuk a citrom levét és az egészet elkeverjük a joghurttal, majd a maradék sajtot hozzáreszeljük a szószhoz.
A keveréket hozzáöntjük a serpenyő tartalmához, amihez lágyításképp egy deci tésztafőzővizet is hozzáöntünk, majd haptákban leszűrjük a tésztát, levesszük a serpenyőt a tűzről és óvatosan hozzáadjuk a pennét a lágy keverékhez, finom mozdulatokkal összeforgatjuk, amíg a szósz át nem járja a tésztát.
Már csak a tálalás van hátra, a tésztás keveréket kimerjük egy tányérra, meghintjük még egy pici sajttal, a salátát pedig fatányérban tálaljuk nyakon öntve a dresszinggel.
Ha egy könnyű és egészséges édességre vágysz, akkor a fagyott joghurtot neked találták ki. Szinte bármilyen ízvilággal elkészítheted, bár a mangós és az áfonyás verzió nálunk ott van a képzeletbeli dobogón.
Aprítsd fel a banánt és az általad választott gyümölcsöket, majd alakíts ki belőlük egy réteget egy fagytűrő tálban és tedd be a fagyasztóba kb. 2 órára.
Ha elérkezettnek látod az időt keverd be a mézet a joghurttal, majd tedd be a turmixba az általad lefagyasztott gyümölcsökkel és dolgozd el a neked megfelelő állagra. Ezzel el is készültél, merd ki az adagokat kis tálkákba és díszítsd kis mentával, illetve friss gyümölccsel.
Máris gazdagabb lettél két szupergyors recepttel, amiknek komoly sikere lesz szeretteid körében.
Ha szeretnél egzotikus fűszereket és klasszikus ízesítőket használni ételeidhez, a Fűszeráruházban mindent megtalálsz amire szükséged lehet, ha pedig további érdekes írásokat olvasnál, akkor az OP Storyt neked találták ki!
Szerző: