Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Erre használd a mézet!

A méhektől származó aranyszínű csoda, a méz az egyik legsokfélébben felhasznált természetes édesítőszer. Pozitív élettani hatásainak és nagyszerű állagának köszönhetően rendre találkozhatunk vele ételekben, kozmetikumokban, étrend kiegészítőkben és gyógyszerekben.

Írásunkban a Bodó Méhészet szakértői segítségével felvértezve indultunk neki a méz felhasználásának bugyraiba, amiből kiderült, hogy az eddig sokoldalúnak tartott anyag messze felülmúlja a várakozásainkat.

 

Édesítés és ételek

 

 

Célszerű az egyik legősibb funkcióval kezdenünk, hiszen a méz édesítő erejét már az egyiptomiak is előszeretettel használták édességeikben. a Könnyedén oldódó, kissé ragacsos anyagot szilárd és folyékony halmazállapotú ételekhez is könnyedén keverhetjük.

E funkcióján felül sűríteni is szoktak vele krémeket, habokat míg extrémebb esetekben húsok szószainak alapanyagául is szolgálhat.

 

Gyógyítás

 

 

Bizony a méz sokféle problémára nyújthat megoldást külsőleg és belsőleg egyaránt. Példának okáért érdemes először példaként felhozni a torokfájást és felső légúti megbetegedéseket, hiszen ezek kiegészítő kezelésére is alkalmas a méz immunrendszerünket segítő hatóanyagai és antibakteriális hatása miatt.

E mellett számos helyen használják máig fekélyes sebek kezelésére, de koleszterinszint csökkentő hatása és emésztési zavarokat enyhítő összetétele miatt is előszeretettel alkalmazott alternatív terápiás szernek tartják.

 

Testi és szellemi teljesítménynövelés

 

 

Sportolóként teljesítményt növelni, egyetemistaként jobban összpontosítani és otthon, anyukaként mindenben helyt állni nem könnyű manapság. Mindenki keresi az olyan alternatív megoldásokat, amelyek erősebbé, ellenállóbbá és frissebbé tesznek, ám kevés olyan segítség van, amelynek ne lenne árnyoldala. Szerencsére a méz számos gyógyító összetevője mellett kiválóan serkenti az idegrendszer aktivitását, sőt nagyszerű szénhidrát forrásként képes növelni a sportolók teljesítményét és késleltetni a fáradást.

E tulajdonságok persze a hétköznapokban is jól jöhetnek, főként a stresszesebb napokon. Ha tudjuk adjuk sportitalunkhoz vagy ízesítsük vele kávénkat, teánkat és élvezzük az energizáló és revitalizáló hatások sokaságát.

 

Arc- és testápolás

 

 

Természetesen e kiváló élettani hatásokat nem csak az előbb említett területeken ismerték fel, a kozmetikai ipar kutatói is hamar lecsaptak a méhek által létrehozott anyagra. Rendre megtalálhatjuk kézkrémekben, ajakbalzsamokban, samponokban és sminkfelszerelésekben. Sőt egyre gyakrabban használják parfümök és testpermetek alapanyagaként is, ami nem meglepő, hiszen már az Ókorból is találtak feljegyzéseket mézillatú parfümökről, amelyek egyfajta afrodiziákumként is funkcionáltak.

Manapság olyan komplex kutatásokban is vizsgálják a mézet, ahol olyan szereket hoznak létre, amelyek elősegítik az arcbőr regenerálódását és késleltetik az öregedést.

 

Bármire is használod a mézet fontos, hogy megfelelő és biztonságos helyről szerezd be. Ha nem is mersz még ilyen helyet, akkor nézz be a Bodó Méhészet webáruházába, ahol a legkülönfélébb méhektől származó termékeket találod, amik gondos és tapasztalt kezek közül jutnak el hozzád.

Ha pedig olvasnál még érdekes cikkeket, akkor irány az OP Story blog oldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem