Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ezeket gondold át ha szivattyút keresel!

 A megfelelő szivattyú kiválasztása sokkal komplikáltabb feladat, mint azt elsőre gondolnád, így nagyobb körültekintést igényel, mint más kerti szerszám megvásárlása. A tökéletes modellt kiválasztani nehéz, de a szivattyubolt.hu széles választékából, igényeidhez igazodva tudod a neked legmegfelelőbb szivattyút kiválasztani!

Íme néhány dolog, amire érdemes odafigyelni új szivattyú vásárlásakor;

Milyen mélyen van a víz a kútban?

A szivattyú kiválasztása előtt fontos tudnod, hogy milyen mélyen van a víz abban a kútban, amelyre a szivattyút csatlakoztatni szeretnéd. Ahhoz, hogy ezt meghatározd, tisztában kell lenned a kút teljes mélységével, valamint figyelembe kell venned a nyugvó és üzemi vízszintet.

▪        Nyugalmi (nyugvó) vízszint: az a vízszint, amelyet a talajtól kell mérni, és amelyen beáll a vízfelszín, ha nincs a kútból vízkivétel.

▪        Üzemi vízszint: az a szint, amelyen folyamatos szivattyúzás mellett beáll a vízfelszín.  

Az üzemi vízszint megállapítása azért is különösen fontos, mert ez dönti el, hogy külső szivattyút vagy búvárszivattyút kell választanod ahhoz, hogy megoldható legyen a víz felszínre hozatala, valamint meg tudd határozni a szivattyú szükséges teljesítményét, mivel minél mélyebben van a víz, a szivattyú teljesítményének annál nagyobb részét fogja elvinni a vízfelhozatal.

▪        Külső, azaz talajfelszínre telepített szivattyúra van szükséged, ha a kút üzemi vízszintje kevesebb mint 9 méteren van.

▪        Búvárszivattyú abban az esetben szükséges, ha az üzemi vízszint 9 méternél mélyebben van.

A kút vízhozama nagyon fontos adat, hiszen figyelembe kell venni a víz igényhez való viszonyításnál, hogy a szivattyú ne menjen hamar tönkre. Mielőtt szivattyút választasz, érdemes tenni egy próbát, hogy kiderüljön az üzemi vízszint és a vízhozam. Ez megoldható egy kölcsönkért szivattyúval (általában megfelel egy 50-80 liter/perces eszköz), amelyet fél óráig kell járatni és megfigyelni, hogy egy meghatározott űrtartalmú vödröt mennyi idő alatt tölt meg.

  1. Mire szeretnéd használni a szivattyút?

Azért kell ezt tisztáznod, mert a szivattyú terhelése befolyásolja a választást. 

  1. Ha öntözésre használod:

▪ Kézi slagos locsoláshoz általánosságban megfelelő egy 50-60 liter/perces szivattyú.

▪  Ha földbe szúrható öntöző fejjel locsolsz, jó lehet egy 70-80 liter/perces szivattyú.

▪         Öntözőrendszerhez átlagosan megfelelhet egy 70-100 liter/perces szivattyú.

  1. Ha házi vízellátás miatt van rá szükséged:

▪        A legáltalánosabb megoldás egy 70-80 liter/perces eszköz, de ez függ a vízfelhasználás kívánt mértékétől és a ház méreteitől. 

Főleg nagyobb teljesítményű szivattyúk esetében érdemes egy szakember véleményét kikérni, hogy a szivattyúnk hosszú életű legyen!

Ezeket a szempontokat figyelembe véve már nem jelenthet problémát az új szivattyú kiválasztása! Minőségi termékek vásárlása érdekében, érdemes ellátogatni a szivattyubolt.hu oldalra.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem