Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ezeknek az ajándékoknak garantáltan sikere lesz a gyermekednél

A Karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor a világ minden táján a családok együtt ünnepelnek, és meglepik egymást kedves ajándékokkal, hogy örömet szerezzenek egymásnak. Ezért nem csoda hogy a Karácsony előtti hetekben az emberek nagy részének komoly fejtörést okoz, hogy milyen ajándékokat vásároljon családtagjainak, gyermekeinek, amivel nem lő mellé, örülni fognak neki, és örömet szerezhet. A karácsonyi ajándékozás nem egy könnyű feladat, célszerű összeírni első körben, hogy pontosan kiket szeretnénk megajándékozni, és milyen értékű ajándékok valósíthatóak meg. Természetesen egy gyermeket könnyebb megajándékozni, mint egy felnőttet. A gyerekek ugyanis sokkal több ötletet adnak nekünk elejtett mondataik, vágyaik által. Érdemes ezeket mindig észben tartani, és segítségünkre fog szolgálni.

Ám ha még sincs semmi ötleted, akkor most cikkünkben a Gekko Toys webshopjának segítségével szeretnénk neked olyan ajándék ötleteket adni, amelynek garantált sikere lesz a gyermekeknél.

gekkotoys_jatek

Mivel a játék a gyermek alapvető, aktív tevékenysége, ezért számukra ez a legideálisabb karácsonyi ajándék is. A játéknak nagyon fontos szerepe van az érzelmi, értelmi, szociális és kommunikációs képességeknek a fejlesztésében. A játéktevékenység egy tanulási folyamat, általa a gyermekek új ismereteket szereznek, s megismerik közvetlen környezetüket. Fejlesztő, építő játékok által motorikus képességük, gondolkodásuk fejlődik, kéz izmaik erősödnek. A gyermekek játéktevékenységének 2 típusa van; a funkcionális és a szerepjáték. Az első típusnál a játékokat rendeltetésszerűen használja, eldobja a labdát, kockákból várat épít, autókat tologatja az autópályán. Míg a szerep játéknál korábban látott tevékenységet, cselekvés egy-egy jelenetét játssza el újra és újra (pl. főzőcskézik a kis konyhába, játék telefonján “telefonál”). Általa fejlődik a készségkészlete, a mozgása és beszéde is.

Lássuk tehát, hogy milyen játékokkal érdemes meglepni gyermekedet a szeretet ünnepén.

gekkotoys_epito

Fejlesztő játékok

Egy játék, akkor válik fejlesztővé ha használata által a gyermek új ismereteket szerez, új képességeket sajátít el. Fejlesztő játékok segítik a finommotorikus (kézügyesség) képességek fejlődését, szem-kéz koordinációját, a mozgását, beszédét is segíti. A zenélő játékok pedig szókincsének bővítésében segíti őket. Ezek a játékok főleg az 1-3 éves gyermekek alapjátéka.

A csecsemők még csecsemő játékokkal játszanak, pl. csörgőkkel, rágókákkal, amik segítségükre vannak a fogzás időszakában, szundikendők és csecsemőknek való plüssökkel.

Az 1-1,5 év körüli csemetéknek a legjobb választás a színes formabedobó játék, csavaros állatos játékok, montessori játékok által fejlődik a kézügyességük, gondolkodásuk, illetve a színeket is hamar megtanulják általuk. A 1,5-3 éves korosztálynak remek választás lehet a mágneses horgászós játék, amely által rendkívül fejlődik a szem-kéz koordinációja. Szívesen játszanak még autós játékokkal, labdákkal, műanyag nagyméretű építő kockákkal, forma kirakós játékokkal, zenélős hangszerekkel. A 2-3 év körüli gyermek bölcsibe menet örömmel nézi a városban közlekedő traktorokat, rendőr autókat, mentőket, kukásautót, akkor érdemes ezekkel örömet okozni neki. Remek ötlet lehet a parkolóház autókkal, ami figyelmüket hosszabb időre képes lekötni,

Szerepjátékok

A szerepjáték nagyon fontos a gyermek személyiségfejlődése szempontjából. A szerepjátékok által eljátsszák a közvetlen környezetében, otthonában látott eseményeket. Legyen az orvosos játék, vásárlós játék, takarítás, főzés a kis konyhában. A kisfiúk szívesen játszanak tűzoltósat, vagy eljátsszák kedvenc meséjük szereplőjét. Általuk feldolgozzák a velük megtörtént eseményeket, pl orvosi vizsgálat. Ez a játéktevékenység főleg az óvodás korosztályra (3-6 éves) jellemző. Ennyi idős gyermekeknek érdemes ilyen típusú játékokkal örömet szerezni, amik segítségével beleélik magukat a szerepjáték izgalmas pillanataiba. Remek választás lehet fiúknak a szerelőasztal játék szerszámokkal, ahol kedvenc kis autókat szerelgethetik, kalózhajó bábukkal tartozékokkal, autók. Lányoknál biztosan örömet szerezne a babaház kiegészítő bútorokkal, hercegnős öltöztetős játékok, ahol bátran kiélhetik kreativitásukat, ami lehetővé teszi kézügyességük fejlődését is. 

gekkotoys_konyv

Vizuális képességeket fejlesztő játékok

A rajzolás, színezés az egyik leggyakoribb és legfontosabb fejlesztő tevékenység az óvodáskorú gyermekek életében. Általuk fejlődik a gyermeknek a kézügyessége, erősödnek izmai a kezeiben, összehangolódik a kéz-szem munka. Későbbi iskolás tanulási képességeiben is fejleszti őt. A képeskönyv nézegetés, vagy meseolvasás által beszédük fejlődik, szókincsük gazdagodik. Ha gyermeked örömmel végez művészeti tevékenységeket, szeret színezni, festeni akkor ilyen típusú ajándékokban kell gondolkodni. Komplett színező készlettel, kisiskolásoknak való különleges festő készlettel, biztosan nem lőhetsz mellé.

gekkotoys_ajandek

Ezekkel a játék ötletekkel egészen biztos, hogy nagy örömet szerzel gyermekednek. Ha szeretnéd, hogy gyermeked megismerje a kreatív alkotás, színezés, építés világát, akkor látogass el a Gekko toys webshopjába és válaszd ki számára a legmegfelelőbb ajándékot. Mi garantáljuk, hogy nagy lesz az öröme Karácsonykor.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem