Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Gyapjú ágynemű, nem csak télre

Amikor alvásról van szó, a kényelem az elsődleges szempont minden ember számára. A paplanok beállítják testünk optimális hőmérsékletét és biztosítják a nyugodt éjszakai pihenést.

Sokan vagyunk, akik évszak alapján váltogatják a paplanokat, például nyáron a vékony könnyed darabokat részesítjük előnyben, amelyek kitűnő nedvességfelvevők. A hideg hónapokban pedig a paplantól a jó hőszigetelést várjuk. Ezekért képesek vagyunk váltogatni a garnitúrát évszak szerint. Sokan nem is tudjuk, hogy a gyapjú paplanok egész évben használhatók.

Az emberek többségében rossz kép él a gyapjú paplanok melegben való használatáról. Úgy gondolják, lehet hogy még te is, hogy a gyapjú paplanok viszkető, perzselő érzést keltenek, ezért kényelmetlenek a forró nyári napokon. Nézzük meg, miért is tévedsz!

A VitalTrade Webáruházzal összegyűjtöttük neked a gyapjú paplan előnyeit és típusait, melyek segítségével tisztább képet kapsz arról, hogy ezek hogyan tehetik pihentetőbbé az alvást egész évben.

vitaltrade_gyapju

A gyapjú ágyneműknek legfontosabb előnyei között tartjuk számon: A hőmérséklet kiegyenlítő hatását. A testet megfelelő hőmérsékleten és páratartalomban tartja. Nyáron a gyapjú szerkezete lehetővé teszi, hogy a paplan több levegőt eresszen át, mint a hagyományos paplanok. Télen pedig magasabb szigetelési tulajdonságok miatt választják. A nagyobb szigetelési kapacitás segít csökkenteni a párát a test körül, ami a hőmérséklet megfelelő szabályozásához vezet.

A gyapjú gyorsabban szárad: A téli hidegben tisztítás során is gyorsan szárad a sima paplanokhoz képest. Mondj búcsút a nedves és nyirkos körülményeknek: Alvás közben az ember nyáron és télen is izzad. A gyapjú a kicsapódó verejtéket elpárologtatja így maximális komfortot nyújt minden évszakban. Biztosítja számodra a bőr légzését és javítja vérellátását is. Természetes fájdalomcsillapító, immunrendszer erősítők: jó hatással vannak a migrénes tünetekre a mozgásszervi és reumás panaszokra is. Használatával elkerülhető a felfázás megakadályozza a felfekvéseket.

vitaltrade_paplan

Milyen gyapjú ágyneműk vannak?

A gyapjúk "királynője" a Kasmír. A tibeti fennsíkon és az Andok hegységben élő kasmírkecske alhasi szőrzetéből készül a kasmír-gyapjú, melyet kizárólag fésüléssel, rendkívül időigényes és fáradtságos munkával gyűjtenek össze. Ennek az egyedi eljárásnak köszönhetően a gyapjúszálak még puhábbá válnak, a Sleepy-Kasmír gyapjú garnitúra finom puha, igazán kellemes és selymes tapintású. Gyermekeknek ideális, mivel lágy és gyengéd érintésű, mint az édesanyánk ölelő karjai. Az érzékeny bőrű felnőttek részére is optimális választás.

Az egy évnél nem idősebb merinó juh első nyírású gyapjúját nevezzük Bárány-gyapjúnak. A belőle készült ágynemű garnitúra (párna, derékalj, takaró ) világos színű finom, bársonyos tapintású. A birka gyapjúnál jóval magasabb lanolin tartalommal rendelkezik a bárány gyapjú, mivel fiatal állat első nyírásából származó gyapjúról van szó. Gyermekeknek és érzékenyebb bőrű felnőtteknek számára kiváló. Bőrproblémás egyének kifejezetten ajánlott, vagy ha csak egy is kis luxusra vágysz válassz ilyen terméket.

Az egy évnél idősebb merinó juh gyapja pedig a Birka-gyapjú, mely szintén igényes technológiával dolgozzák fel. Biztosítva ezzel a valódi gyapjúval szembeni alapvető elvárásokat. Mivel a birka idősebb jószág, így a lenyírt szőr sprődebb, merevebb és vastagabb szálú a bárány gyapjához képest.

vitaltrade_aloe

Mit jelent a Woolmark védjegy és miért fontos ez?

A gyapjú egy nagyon értékes nyersanyag, amelynek manapság jelentős szerepe van a világpiacon. A legjobb minőségű gyapjú árukat különböző márka-védjegyekkel hozzák forgalomba. A Nemzetközi Gyapjú Titkárság (IWS) engedélyezheti a különböző védjegyeket gyapjútermékeken. Fontos, hogy ezek megfelelnek a szövetség által támasztott szigorú követelményeknek. Például a „tiszta élő gyapjú” megjelöléssel csak azok a termékeket hozhatók forgalomba, melyek kizárólag élő állatról lenyírt, új és semmiféle, a gyapjú szálakra nézve káros kezelést nem kapott gyapjúból készülnek.

Érdemes arra odafigyelned, hogy kizárólag védjeggyel ellátott gyapjú terméket vásárolj! Amennyiben a valódi gyapjú termékek előnyeit akarod élvezni, keresd a Woolmark védjeggyel ellátott derékaljakat, párnákat és takarókat a VitalTrade Webáruház oldalán. Széles választéknak köszönhetően bátran válogathatsz a fenn említett típusok között, hogy megtaláld magad és családod számára a legmegfelelőbb darabot.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem