Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan ápold kutyád bundáját? Ezekre lesz szükséged hozzá

Ha azt szeretnénk, hogy kedvencünk egészséges legyen, és komfortosan érezze magát, szükséges, hogy rendszeresen ápoljuk bundáját. A szőr típusától függően eltérőek lehetnek az igények, de összességében elmondhatjuk, hogy egy jó minőségű fésű és hidratáló sampon minden háztartásban ajánlott kellék. Állatorvosi vélemény, illetve egy kutyakozmetikus segítsége mindenképpen megkönnyítheti életünket, így ne féljünk kérdezni.

Ha minőségi termékekkel szeretnénk felszerelésünket bővíteni, a petstart.hu széles választékkal vár bennünket.

petstart_kutya

A bunda alapvető ápolása

Fajtától és szőrhosszúságtól függetlenül napi szinten is előkerülhet a kefe, ha kutyusunk élvezi a fésülködést, de mindig fontos, hogy a szőrzetnek megfelelő fésűt használjunk. Hosszú szőrű kutyáknál kifejezetten ajánlott a napi kozmetikázás, hiszen bundájuk sokkal fényesebb és sima lesz, továbbá az elhullatott szőrszálak mennyisége is kevesebb lesz. Közepes, illetve rövid szőrű kutyáknál elég egy-két hetente beiktatni egy fésülködést, ez természetesen fajták közt eltérő. Fürdetni havi 1 alkalomnál többször nem ajánlott kedvencünket, hacsak nem indokolja valami, és akkor is kifejezetten kutyáknak készült hidratáló sampont használjunk, nehogy kiszáradjon a bőre, vagy irritált legyen.

petstart_kefe

Fésűk, kefék

Egy rövidszőrű kutya esetében egy gumisörtés kefe vagy szőrápoló kesztyű lehet az ideális választás, ugyanis ezek biztosan nem okoznak sérülést és gyengédek. Középhosszú szőr esetében sűrű, fémes sörtékkel rendelkező kefe az igazi, hiszen rendkívül hatásosan összegyűjti az elhalt szőrszálakat. Nagy és sűrű bundával megáldott kedvenceink esetében a teljes ápolási procedúra hosszabb, bonyolultabb lehet, így érdemes az ilyen esetekben alaposan felkészülnünk. Érzékeny bőr esetén a kétoldalas kefe a megfelelő választás, hiszen a lekerekített végű fém sörtékkel eltávolíthatóak a kihullott szőrszálak, a szintetikus anyagból készült résztől pedig fényes és puha lesz a bundájuk. Vastagabb bőrű kutyusok esetében nem szükséges a különleges kefe, elég a fémsörte, azonban óvatosnak kell lennünk, nehogy fájdalmat okozzunk azzal, ahogy húzzuk a szőrét. A göndör bundájú állatok számára viszont egy speciális kefére lesz már szükségünk, aminek ritkásabb, vastagabb sörtéi vannak, így gyengédebbek a szőr szerkezetéhez.

petstart_sampon

Samponok, kozmetikumok

Alapvetően fontos, hogy az általunk választott sampon ne csak tisztító hatású legyen, de ápolja is kedvencünk bőrét és bundáját. A természetes összetevők nem okoznak bőrirritációt, így törekedjünk a minőségre minden esetben! Szőrkondicionáló alkalmazása is indokolt lehet, hiszen ápolja a száraz szőrt, és véd a töredezés ellen. Ha pedig szeretnénk, hogy kutyusunk kapjon egy kis extra illatot is a kiadó szépészkedés után, használhatunk kutyaparfümöt, azonban ez esetben is elengedhetetlen, hogy a termék jó minőségű összetevőkből álljon.

Négylábú kedvenceink is megérdemlik a mindennapi törődést, ápoljuk bundájukat rendszeresen jó minőségű termékekkel, hogy ők is jobban érezzék magukat a testükben.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem