Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan legyen tavasszal gyönyörű a kerted?

Elérkeztünk tél utolsó hónapjának, utolsó napjaihoz. Ez az időszak egy remek alkalom lesz arra, hogy rendbe tegyük kertünket,  mire megérkezik az igazi tavasz, amit már nagyon vártunk. Így tél végén nagyon sok teendő vár ránk, ahhoz hogy tavasszal kertünk újra teljes pompájában tündököljön. Cikkünkben a novenyfutar.hu webshopjának segítségével gyűjtöttünk most össze nektek tippeket arra, hogy a legnagyobb hidegben hogy tudtok gyönyörű kertet varázsolni, milyen fontos teendők vannak mire megérkezik a várva várt tavasz.

Készítsük fel növényeinket a tavaszra

medezs_agvago

A kertészek javaslata szerint, még március elején érdemes a kertben található cserjék, gyümölcsfák ágait megmetszeni. Mindenképpen egy melegebb, enyhébb napot érdemes rászánni a műveletre, ugyanis a fagyos hideg napokon az ágak nagyon sérülékenyek. A metszést mindig a gyümölcsfák koronájának ritkításával kell kezdeni, illetve a sérült gallyakat is el kell távolítani teljesen, természetesen. A nagyobb ágakat a legkönnyebben fűrésszel tudjuk vágni, míg a külső vékonyabb ágakhoz elegendő a metszőolló is.  Ahhoz, hogy fáink törzsének épségét hosszabb ideig meg tudjuk őrizni még a téli hónapok elején célszerű bevonni őket fatörzs védőhálóval, ami maximálisan védelmezi őket a fűnyíró által felcsapódott kövektől, és a hidegtől is. 

Ha kertünkben vannak kiszáradt elhalt fák, akkor érdemes őket kiásni, kiszedni a földből, a galagonya fákon, amennyiben maradt elszáradt termés akkor tisztítsuk meg a fákat. A fákról a beteg gallyakat is érdemes egy éles metszőolló segítségével eltávolítani, hogy a rajta lévő kártevők ne tegyenek kárt a fa többi részén is.

Lassan eljön az ideje beszerezni a tavaszi vetéshez a magokat, virágültetéshez szükséges évelő növényeket, fűszernövény palántákat is. A tavasz első hónapjának közepén elkezdhetjük a palánta ültetőbe a zöldségmagok elvetését is. Lassan elő szedhetjük kertművelő eszközeinket is, hogy még időben meg tudjuk őket tisztítani. A fűnyírót is vizsgáljuk meg hogy milyen állapotban van, szükség esetén olajozzuk meg.

A talaj táplálásának, trágyázásának időszaka szintén ezekben a hónapokban van. Mielőtt felásnánk a fák és bokrok alját, kiüresedett virágágyásokat, még azelőtt a talajba kell keverni a trágyákat, amik lehetnek szerves és műtrágyák egyaránt.

medezs_madareteto

A növények felkészítése mellett, bizony a minket körülvevő állatokról is gondoskodjunk még. Ugyanis a kora tavaszi hónap beköszöntével új lakók még az udvarunkba tartózkodnak.  Ha tél elején elhelyezünk egy ízléses madáretetőt, a téli énekes madarak a legnagyobb hidegben nagyon hálásak lesznek a sok finom csemegéért, amit biztosítunk nekik. Örömmel fogyasztanak olajos magvakat. A madáretetők nem csak a madarak etetésére szolgálnak, hanem ízléses dekorációja is lehet kertünknek a téli hónapokban.

Válasszunk olyan növényeket, amik jövő télen is esztétikussá varázsolják kertünket

medezs_pozsgas

Télen alszik a természet, a fák lehullatják leveleiket, minden kopasz és kopár lesz. Azonban ha vágyunk arra, hogy a jövő évben a borongós, hideg időben sem maradjunk virágok, növények nélkül, akkor válasszunk hidegtűrő növényeket, amelyek télen is ékessé varázsolják kertünket. Készítsünk egy tervet, hogy hogyan szeretnénk elrendezni a növényeket és milyen típusokat válogassunk.

A Smaragd tuja a legelterjedtebb örökzöld dísznövény a kertekben. Rendkívül szép,akár 3-4 méter magasra is megnőhet. Nem csak télen kelt varázslatos látványt, hanem egész évben., Ezek a növények teljesen télálló, talajokat illetően sem válogatósak. 

medezs_orokzold

A téli kerteket különösen a fenyők, örökzöldek tudják a legjobban gyönyörűvé varázsolni. Ezeknek a növényeknek az elsődleges szerepük a zöld szín folyamatos biztosítása. Teljesen jól alkalmazkodnak a hideg fagyos, és nyárias meleg időhöz is egyaránt. Arról nem beszélve, hogy télen is ragyogó zöld színben pompáznak.

Ha szeretnéd feldobni kertedet még idén tavasszal, hogy jövőre gyönyörűen pompázzon a szürke, kopár télies napokon, akkor látogass el a webshopba, ahol rengeteg gyönyörű növény közül választhatsz. Természetesen nem csak télen, hanem az év minden napján is. Ragyogjon kerted egész évben! :)


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem