Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan ne száradjon ki nyáron a kertünk?

A nagy hőség alatt nagyon fontos, hogy növényeink extra védelmet kapjanak. Hőségben az átültetett vagy kiültetett növények lankadni kezdenek, még a jól megeredt növényeket is megviseli a meleg. A novenyfutár.hu weboldalról beszerezhetjük az új virágainkat a nyárra, és a következő tippeket betartva, sokáig teljes pompájukban díszíthetik majd a kertünket;

Különösen a sekélyen gyökerező növények vannak kitéve a hő okozta stressznek, ezért elsőként koncentráljunk a talajra. Alkalmazzunk fényvisszaverő mulcsot, amely a párolgást csökkenti, védi a talajt a közvetlen napsugárzástól, és a kiszáradástól. Többféle mulcs is használható. A legegyszerűbb, és költséghatékonyabb megoldás, ha a kertben meghagyunk olyan felületet, ahol nem nyírunk füvet, így hőveszély esetén a kaszálék mulcsként szolgálhat. A frissen kaszált fűvel pár napig a talajfelszínen szétteregetve hagyjuk kiszáradni, majd amikor világosbarnára száradt, máris használhatjuk. Forgácsot is teríthetünk a cserjék köré, de azt tudni kell, hogy sok esetben a benne maradt gyommagvak miatt gyomosíthat.  

Öntözzünk hajnalban, amikor az alacsonyabb hőmérséklet csökkenti a párolgás mértékét, és nem kell a számolni a hő hatására fellépő perzselődéssel. A hajnali öntözés a csigák ellen is véd, mert éjszaka száraz marad a talaj, és ez mérsékli a csigatámadást, míg nappal száraz, meleg időben a csigák visszahúzódnak. A hajnali öntözés a gombás fertőzéseknek sem kedvez. Extrém meleg időben egy másodszori, esti öntözés is szükséges lehet.

Használjunk árnyékoló szövetet, árnyékoló hálót, hogy megvédjük növényeinket a túlzott napsugárzástól. A hálók elhelyezésénél ügyelni kell arra, hogy az árnyékolás mellett a levegőzés is biztosítva legyen. A hálót elég egy oldalon rögzíteni, vagy a növény fölé feszíteni. 

Ha átültetést vagy új kiültetést tervezünk, azt lehetőleg ne kánikula idejére időzítsük. A palánták gyökérzete még fejletlen, közel esik a talajfelszínhez. Ha mindenképp kiültetünk, keressünk számukra félárnyékos helyet, ahol hamarosan a beérő termések után a növényeket eltávolítjuk. Ezt követően már ismét napos helye lesz a növényeknek, de addigra begyökeresednek és megerősödnek. A gyenge növényeket a legnaposabb órákra takarhatjuk agyagcseréppel is.  A szellőzést a cserép drénnyílása biztosítja.

Akár a nyári hónapokban vagy az év többi részén szeretnéd kertedet kidíszíteni szebbnél-szebb virágokkal, akkor a novenyfutár.hu weboldalán tudsz a virágok széles választékból válogatni, hogy a kerted mindig szép legyen!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem