Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan válassz fűnyírót?

Biztos ismerős a mondás “Tiszta udvar, rendes ház”- ezt a mondást az 1950-es évek végén kezdték el mozgalom formájában terjeszteni. Való igaz, hogy ez az állítás napjainkban is megállja a helyét. Egy kertes családi ház hatalmas érték az emberek életében, ezért az otthon melegéért, és a hozzá kapcsolódó szép udvarért meg kell dolgozni. Nincs is szebb dísze egy családi háznak, mint egy esztétikusan, igényesen el rendezett, gondozott kert, melynek elengedhetetlen kelléke a fűnyíró. A tavaszi, nyári időszakban végzett leggyakoribb kerti munka bizony a fűnyírás. A gyors fű növekedés következtében, elképzelhető, hogy heti szinten szükséged lehet a fűnyíróra. Mivel gyakran van használva, célszerű jó minőségű gépet vásárolni, és olyan típust választani, ami igazodik kerted adottságaihoz. Először tudni kell a kert méreteit, majd azt figyelembe véve kiválasztani a megfelelő munka eszközt.

gudebolt gyep

Lássuk a fűnyírók alaptípusait

 A Güdebolt webshopjának közreműködésével szeretnénk segítséget nyújtani a kiválasztás előtt. Beszéljünk először az akkumulátoros fűnyírókról, mely a leggyakrabban használt kerti eszközök a mai modern családok életében. Remek választás lehet egy kisebb méretű füves területre, kisebb kert részre. A 3  fűnyíró típushoz képest a  leghalkabb, ezért kiváló választás lehet a városi övezetben található családiházak kertjébe.

Másik nagy előnye, hogy fűnyíráskor a kábel nem akad bele semmibe, nincs útba, benzinre sincs szükséged, csak  egy akkumulátorra, amit bizonyos időközönként cserélni. Ha udvarod meredekebb, emelkedősebb az sem baj, bátran használhatod. Minőségét illetően tartós gépek, 10-15 évig ha vigyázol rá kiszolgálhat téged.

Egy közepesebb méretű, vagy nagyobbacska kerthez ideális választás lehet az elektromos fűnyíró. A kert adottságait tekintve főként egyenletes gyepre ajánlják a villanymotoros gépeket, viszont kisebb emelkedők sem jelentenek problémát neki. Ezeknél a gépeknél sajnos számolni kell a kábel okozta kellemetlenségekkel, viszont a hangját illetően még mindig halkabb, mint egy benzinmotoros fűnyíró. Karbantartásukat illetően kevesebb teendő van vele, mint egy benzines típussal. A művelet közben figyelni kell a kábelek épségére, hogy ne sérüljön meg, ha a kábel szigetelés elszakad akkor életveszélyes helyzetet teremthet, óvatosságot igényel a használata. Fűnyírást követően a műanyag burkolatot érdemes leszedni, és a motorból eltávolítani kis seprűvel a bele hullott fűszálakat, majd biztonságosan feltekerni a hozzá tartozó kábelt, sérülésmentesen tárolni. Ahhoz, hogy ez a típusú fűnyíró sokáig segítse munkánkat, érdemes egy minőségibb darabot választani, és nem a legolcsóbbat, mert azoknak a használati ideje jóval rövidebb, mint egy drágább, de jó minőségű gépnek.

Lássuk hát a harmadik típusú fűnyíró készüléket a benzin motorosat. Hatalmasabb méretű területekhez, nagy kertekhez nagyszerű választás. Működtetéséhez csak üzemanyagra, benzinre van szükség, nincsenek kábelek amik útba lennének. A három típus közül a legerősebb teljesítményű gép, ezáltal gyorsabb nyírást eredményez, hatékonyabb. Az egy nagy hátránya, hogy emelkedős területeken nem használható, mivel a motorja olyankor kihagyhat. Azzal is érdemes számolni, hogy nehezebb súlyú, így nem lesz könnyű a használata.

gudebolt funyiras

Ha fűnyíró vásárlás előtt állsz, és hasznosnak találtad cikkünket, bátran ugorj be a gudebolt.hu weboldalára, ahol bátran kiválaszthatod a számodra, és természetesen kerted számára is a megfelelő fűnyírót.

Legyen élmény a fűnyírás, és ne kényszeres munka!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem