Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan válasszunk tapétát?

A lakberendezés, mint olyan nem tartozik az igazán könnyű dolgok közé. Ismerni kell a színeket, formákat, anyagokat és azt, hogy ezeket miképp kombináljuk. Ez hatványozottan igaz a tapétákra, amelyekből manapság olyan sokféle létezik, hogy a bőség zavarában képesek vagyunk sajnos rossz döntéseket hozni, a másodperc törtrésze alatt.

A tapetaposzter.hu segítségével lépésekbe szedtük a tapétaválasztás folyamatát, hogy könnyedén képes légy elkerülni a hibás döntéseket és a nem megfelelő tapétákat.

 

1. lépés: Jól gondold át hova fog kerülni!

 

 

Mint sok más esetben, itt is az igényfelméréssel és a fejben való tervezéssel célszerű kezdeni a folyamatot. Vizsgáljuk meg a kívánt falfelületet, a lehetséges akadályokat és a környezet adottságait, hiszen például konyhánkba célszerű vízálló tapétát választanunk, míg a gyerekszobába nem számít rossz döntésnek egy strapabíró, mosható típus.

Mérjünk, osszunk szorozzunk és állítsunk fel egy anyagi keretet, így a választáskor könnyedén kizárhatjuk a nekünk nem megfelelő tapétákat.

 

2. lépés: Mi van a szobában?

 

 

Mivel a fal kinézetbeni átalakítása a cél, ezért fontos, hogy alaposan ellenőrizzük a felület környezetében található bútorok és kiegészítők kilétét, hiszen a cél egy koherens, szemnek is tetsző kompozíció létrehozása.

Sokszor előfordul, hogy e lépés következtében rájövünk, hogy bizonyos bútorok fölött eljárt az idő, ám ez esetben sem kell valamelyik nagy lakberendezési üzletbe rohannunk hanyatt homlok, hiszen régi bútoraink egyfajta üres vászonként is funkcionálhatnak, amelyek táptalajt jelentenek a felújításnak és a kicsinosításnak.

3. lépés: Válogass kedvedre és vegyél mintákat!

 

 

Bizony itt már komolyodni látszik a helyzet, mivel ekkor láthatjuk először falunkon a fejben már vízionált tapétát természetes közegében. Általában ekkor szokott jönni a nagy homlokra csapás, amely lehet pozitív és negatív csengésű is, de valljuk be, ki választott látatlanban minden alkalommal tökéletesen?!

Lehetőség szerint próbáljunk ki minél több verziót a nekünk tetsző mintákból és színekből, ezzel is segítve a végleges döntést!

 

4. lépés: Vegyük meg a tapétát megfelelő helyen!

 

 

Kulcsfontosságú lépés, amelyre legtöbbször ad-hoc módon kerül csak sor, hiszen a hozzánk legközelebb lévő lakberendezési áruház polcain lévő tapéták közül kerül ki rendre a győztes.. Ne rekedjünk meg ezen szinten, nézzünk körül online, hiszen jobbnál jobb shopok várnak minket tárt karokkal, szekértői segítséggel és átfogó információkkal!

Ilyen a tapetaposzter.hu webáruháza is, ahol a tapéták mellett poszterek, képek, fotótapéták és paravánok közül is válogathatsz.

 

5. lépés: Ha úgy van, bízzuk szakemberre!

 

 

Végül, de nem utolsó sorban engedjük meg magunknak azt a „luxust”, hogy az összes előkészület és tervezés után már csak gyönyörködnünk kelljen a tökéletes tapétában! Ha nem érzünk belső késztetést arra, hogy saját kezünkkel álljunk neki a tapétázásnak, nyugodtan bízzuk profi szakemberre, aki valószínűleg gyorsabban és olcsóbban fogja nekünk véghez vinni a manővert!

 

Reméljük ezt az 5 lépést betartva Neked is könnyebben fog menni legközelebb a tapétázás! Ha tetszett a cikk olvasd tovább az OP Story blogját ITT!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem