Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Hogyan válogasd össze a tökéletes autóhifi termékeket?

Az emberek nagy része minden héten órákat tölt az autójában. Ezeket a sokszor hosszas utakat csak a zenehallgatás tudja feldobni, de nem mindegy, hogy milyen minőségben szól a zene. Ebben tud segíteni a paradoxautohifi.hu, ahol nem csak autóhifi termékek széles választéka vár rád, hanem szakszerű tanácsadás és beszerelő műhely is!

Óriási különbség tud lenni egy márkás és egy gyári autóhifi hangszóró között. Míg a gyári hangszóró éppen csak szól, addig egy márkás, beépített hangszóró valódi zenei élményt tud nyújtani széles hangtartományokkal, tiszta hangzással. Úgy ülhetsz az autódban, mintha a kedvenc zenekarod koncertjén lennél!

Ha ezek után megjött a kedved, hogy te is fejleszd egy kicsit a hifirendszert az autódban, akkor itt van néhány tipp, hogy hogyan válogasd össze a tökéletes autóhifi termékeket.

A legfontosabb, hogy azonos minőségi szintről válogassuk össze a komponenseket. Egy jó hangszóró szett nem tud megfelelően szólni, ha nem egy jó minőségű autórádióra van rákötve.  Autórádió (más néven fejegység) és első hangszóró szett: ez a két legfontosabb pillére a jó autóhifinek.

Autórádió választáskor érdemes átgondolni, hogy milyen kényelmi funkciókat szeretnél, úgy mint Bluetooth telefon kihangosítás, zene lejátszás a telefonodról, navigáció, Apple CarPlay vagy AutoAndroid, érintőképernyő, stb… Illetve fontos, hogy mekkora méretű készülék fér el az autódban. Lehet 1 vagy 2 dines egy fejegység. Akkor is van megoldás, ha kicsi a hely, mert ma már léteznek tablet jellegű és kinyíló fejegységek is. Érdemes alaposan körbejárni a kínálatot.

A hangszóróválasztásnak fontos eleme, hogy milyen zenei stílust hallgatsz leginkább. Minden hangszórómárkának megvannak az erősségei, a jellemző hangkaraktere. Mást érdemes választani, ha pop zenét hallgatsz, mást, ha rockot vagy jazzt. Ebben mindenképpen kérd szakértő segítségét!

Ha ezek után bővíteni szeretnénk, akkor a meglévő rendszerünk minőségi kategóriájában válasszunk hozzá erősítőt. Az erősítőt érdemes megfontoltan kiválasztani. Amennyiben a fejegységet és az első szettet szeretnénk később hátsó hangszóróval és/vagy mélyládával kiegészíteni, akkor ennek megfelelően érdemes erősítőt választani. Ha egy első hangszóró szett elegendő, akkor egy 2 csatornás erősítő a megfelelő megoldás. Ha hátsó hangszórót vagy mélynyomót is szeretnél hozzá, akkor 4 csatornás erősítőt válassz. 5 csatornás erősítőre pedig akkor lesz szükséged, ha a fejegységre első és hátsó hangszórót és mélyládát is kötünk.

Nézzük a mélyláda kérdését. Itt is érvényes az, ami a hangszóróknál is, hogy milyen zenei stílust hallgatsz. Amihez sok basszus kell, abból nem érdemes kispórolni, de klasszikus zenéhezpéldául nem érdemes túltolni. Illetve nem mindegy, hogy mekkora hely van az autódban vagy egyáltalán mekkora helyet szeretnél áldozni, hogy még a bevásárlás is beférjen a csomagtartóba. Ma már a klasszikus nagy mélyládák mellett vannak szuper ülés alá építhető lapos mélynyomók, illetve autóspecifikus ládák, melyeket a csomagtartó oldalsó, kerék fölötti részébe lehet beilleszteni. Ez utóbbiak elképesztően kevés helyet foglalnak, viszont egy jó mélyhangszóróval felszerelve ugyanolyan csodálatos basszus tudnak nyújtani, mint helyigényes társaik.

Végül pedig nézzük meg a látszólag legelhanyagolhatóbb részt, vagyis a kábeleket. Sokan itt szeretnek leginkább spórolni, hiszen ez nem különösebben látványos. Azonban annál fontosabb, hogy itt is szem előtt tartsuk az elvet, mely szerint a többi komponenssel azonos minőségi kategóriából választunk kábeleket és kiegészítőket. A kábelezésnél továbbá érdemes figyelni a mozgásmentes, kötegelt rögzítésre, a minél rövidebb úton történő kábelvezetésre és a precízen forrasztott sarukra. Ezek elhanyagolása sok bosszúságot tud okozni a rosszabb hangminőségtől egészen a recsegésig és zavaró alapzajokig.

Láthatjuk, hogy a jó autóhifi nem csak a termékektől függ, hanem sok-sok összetevőtől válik igazán tökéletessé. Nem beszélve arról, hogy azonos összegből sokkal jobb eredmény érhető el, ha odafigyelünk a saját igényeinkre és a fent említett részletekre. Ha jó minőségű termékekkel és megfelelő szakmai támogatással szeretnéd az autóhifidet jobbá tenni, akkor mindenképp látogass el a paradoxautohifi.hu honlapjára!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem