Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Így csinálj szuper hálószobát okosan!

A hálószoba otthonunk egyik legfontosabb helye, ahol időnk nagy részét pihenéssel és alvással töltjük, ezért kulcsfontosságú, hogy ne csak funkcionális legyen, hanem szép, dekoratív és otthonos.

A szonyeghaz.com segítségével összeszedtük, hogy pontosan mire lesz szükség egy kiváló hangulatú hálószoba berendezéséhez és kialakításához.

 

Bútorok

 

 

Listánkat a legkézenfekvőbb elemmel kezdjük, a bútorokkal, amik biztosítják nekünk a megfelelő kényelmet és funkcionalitást. E bútorok közül is kiemelkedik az ágy, amelyben alszunk. Maga a bútor 3 fontos alapelemből tevődik össze: az ágykeretből, az ágyrácsból és a matracból. Mindhármat igényeinknek megfelelően válasszuk ki, de azért figyeljünk az esztétikára is.

E mellett jó, ha hálónkban helyet szorítunk egy ruhásszekrénynek, de legalább egy komódnak, amelyből alapvető ruházatunkat magunkra tudjuk ölteni. E mellett célszerű tartani egy ülőalkalmatosságot is, amely megkönnyíti az öltözködést, de olvasásra alkalmas helyként is tökéletesen funkcionál.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk az éjjeliszekrényt is, amely funkcionalitás terén verhetetlen, hiszen az alvás és pihenés során használt tárgyaink itt könnyedén elérhetővé válnak.

Lakberendezési kiegészítők

 

 

A bútorok után térjünk át a kiegészítőkre, amelyekkel könnyedén képesek leszünk saját ízünk szerint kidekorálni a szobát. Ilyen példának okáért a szőnyeg, amely egyszerre lát el funkciót és dekorációs feladatot is. Mivel a hálószoba nem számít a kiemelten forgalmas helyiségek közé, ezért nyugodtan válaszhatunk kényesebb típusokat is, mint például a shaggy vagy a perzsa szőnyeg.

A szőnyegek amúgy is otthonosságot és komfortot sugároznak, ezért célszerű belőlük a tér igényünknek megfelelően akár többet is választani, így is otthonosabbá téve szobánkat.

Természetesen a szőnyegek mellett érdemes időt fordítani a fényforrások és lámpák kiválasztására is, hiszen szobánkban egyszerre kell képesnek lennünk szűrt fényt, teljes világosságot és irányított fényt is generálnunk. Ehhez legtöbbször szükségűnk lesz egy plafonon nyugvó fő fényforrásra, esetenként csillárra, egy – egy éjjeli szekrényre helyezhető olvasólámpára, és valamilyen hangulatvilágításra, amely lehet egy impozáns fényfüzér és gyertya kompozíció is, a lényeg, hogy kisebb mennyiségű, de mégis megnyerő fényt kölcsönözzön hálószobánkba.

 

Hangulatteremtő apróságok

 

 

Listánk zárásaképp beszéljünk egy kicsit a szobát igazán otthonossá tevő apróságokról, amely nélkül nem lenne igazi az élmény, amit hálószobánk nyújtani tud. Ilyenek a falakra elhelyezett képek, fotók, amelyek életünk egy-egy fontos eseményét örökítik meg, de hasonló funkcióval bírnak különböző tárgyak is (vázák, ajándéktárgyak stb.), amelyeknek valamilyen emocionális értékük van.

Természetesen itt érdemes megemlíteni az ágyneműt és a díszpárnákat is, amelyekkel még gusztusosabbá tehetjük ágyunkat. Bármilyen apróságról is legyen szó, a lényeg, hogy kerüljük a zsúfoltságot és a harsányságot, igyekezzünk letisztult és nyugodt környezetet kialakítani, hogy alvásunk és a szobában töltött időnk kiegyensúlyozott és pihentető lehessen.

 

Ezzel írásunk végére is értünk, reméljük ezután neked is sikerül kialakítani álmaid hálószobáját, amihez szükséged lesz pár igazán szuper szőnyegre is, amikből több ezret is találsz a szonyeghaz.com-on!

Ha pedig olvasnál valami még valamit, ajánljuk az OP Story blog oldalát, ahol további érdekességeket találsz!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem