Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Így korszerűsítsd fűtésed okosan

Otthonunk sarkalatos pontja a kiépített fűtési rendszer, amely biztosítja nekünk a megfelelő hőmérsékletet a hidegebb napokon. Azt azonban kevesen tudják, hogy mára már olyan okos megoldások léteznek, amelyekkel nem csak a fűtésszámla csökkenthető, hanem az ökológiai lábnyom is zsugorítható, így könnyedén tudunk jót tenni magunknak és környezetünknek, ha pár dologra odafigyelünk.

A VasműszakiBolt segítségével összeszedtünk pár okosságot a fűtés korszerűsítésével kapcsolatban, amely Téged is érdekelhet.

 

Nem mindegy, hogyan fűtesz

 

 

A legtöbb magyar háztartásban vagy valamilyen távhőszolgáltatás, gáz, illetve vegyes tüzelésű kazán biztosítja az otthon melegét. A régmúlt faszenes kazánjai szerencsére kikopóban vannak, ami nem is baj, hiszen nagy mértékben megterhelik a környezetet és elég komoly kosszal jár üzemeltetésük.

Természetesen az előbb említett megoldások mind bejáratott és kifizetődő fűtési formák, azonban a környezetre gyakorolt hatásuk nem túl fényes, így célszerű fűtéskorszerűsítéskor körülnézni az alternatív megoldások között is.

Ilyen példának okáért az elektromos vagy infra fűtés, amely csak és kizárólag elektromos áram felhasználásával teremt tökéletes körülményeket még a leghidegebb napokon is. Főként akkor ajánlottak az elektromos berendezések, ha módunkban áll napelemeket is felszerelnünk házunkra így akár 0-ra is kihozhatjuk a fűtési költségünket.

 

 

Ha az elektromos megoldások valamiért nem állnak rendelkezésünkre, akkor sem kell elkeserednünk, hiszen gáz esetén lehetőségünk van cirko gáz kazánok beszerzésére, amelyek általunk szabályozhatóak, így tényleg csak akkor kell fűtenünk, amikor valóban szükségünk van a melegre, míg a távhő tekintetében javasolt az egyedi mérők beszerelése.

A vegyes- vagy fatüzelésű kályhák esetében is vannak már korszerű megoldások, gondoljunk csak a modern brikett kazánokra, amelyek a préselt maradékfákból készült briketteket képesek ingadozásmentes hőenergiává égetni.

 

 

A lényeg mindegyik típus esetében a megfelelő gépek, alkatrészek és kiegészítők beszerzése és a rendszer átgondolt és precíz megtervezése. Ehhez könnyedén tud segítséget nyújtani a VasműszakiBolt, ahol fűtésszereléshez szükséges eszközök és alkatrészek könnyedén beszerezhetőek.

 

Hibrid megoldások és a jövő

 

 

Mára már eljutottunk abba a fejlődési korszakba, amikor kombinált hőtermelő egységek is léteznek, amik egyfajta elegyei a vízteres, fabrikettes és elektromos megoldásoknak. Ezek nagy előnye, hogy ha valamelyik forrás kiapad, vagy csak nem szeretnénk használni azt, könnyedén tudjuk üzemeltetni a többi erőforrásról. Nyilván az ilyen rendszerek kiépítési tervezés- és pénzigényesebb, de a megtérülés és a biztonság szempontjából elgondolkodtató lehet.

A fűtési rendszerek jövője nagy valószínűséggel a megújuló energiaforrások felé fog eltolódni, amelyek közül kiemelendő a geotermikus kutak kiaknázása. E természetes energiaforrást számos Észak-európai országban már napi szinten használják, míg a jövőben a geotermikus erőműveknek köszönhetően egészen széles körben elterjedhet ez a fűtési típus.

 

Egy dolog biztos, nekünk embereknek szükségünk van az otthon melegére, ám korántsem mindegy milyen forrásból és hogyan nyerjük ki azt.

A VasműszakiBolt webáruházának kínálatában mindent megtalálhatsz, ami a fűtés- és gázszereléshez szükséges, sőt a szerszámok, kötőelemek és más házkörüli megoldások terén sem vall kudarcot a szakértők által kedvelt webshop.

További érdekes cikkekért keresd fel az OP Story oldalát és értesülj a világ újdonságairól!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem