Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Így lesz garantáltan pihentető az alvás

Az egészséges élet élése nem csak a rendszeres vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag egészséges táplálkozást, a rendszeres testmozgást jelenti, hanem a pihentető minimum 7-8 óra alvást is. Napjainkban a kutatási eredmények alapján az emberek nagy része küzd nap, mint nap alvási problémákkal, zavarokkal. Ám ezt az egészségügyi problémát nehezen ismerik fel az emberek, kevésbé vannak azzal tisztában, hogy a kialvatlanság mennyi egészségügyi problémát okozhat hosszú távon. Megnehezíti az ébredést reggelente, a koncentrációs képességre van negatív hatással, elősegíti a hízást, emelheti a kockázatát a magas vérnyomás, cukorbetegség, szívinfarktus betegség kialakulásának. Az immunrendszerünk működését ezekben a vírusos időkben jelentősen csökkenti, feszültek és ingerültek lehetünk egész nap folyamán. Most már tudjuk, hogy milyen kellemetlen egészségügyi hatásokat okozhat ez az állapot hosszabb távon.

Cikkünkben a Matarcom.hu webshopjának segítségével összegyűjtöttük, hogy milyen feltételeket kell biztosítani ahhoz, hogy alvásunk pihentető, és megfelelő legyen.

matracom_ebredes

A legelső szempont, amit meg kell valósítani, a megfelelő alvásmennyiség. Egy felnőtt számára naponta, minimum 7 maximum 9 órát kellene pihentető alvással tölteni éjszaka. Ez elengedhetetlen egészségünk megőrzésének érdekében. A megfelelő alvás időtartamához természetesen az ébredés időpontját is hozzá kell igazítani. ahhoz hogy napközben energikusak kiegyensúlyozottak legyünk, minden reggel azonos időben kell ébrednünk.

Tanácsos esténként könnyebb test mozgásokat végezni, amely segíti a könnyebb elalvást. A rendszerességtől pedig alvásunk mély, és pihentetővé válik. Ilyen mozgásforma lehet például otthoni jóga, egy kellemes szabadtéri sétálás, könnyebb kardió edzés. Egy kellemes meleg fürdővel, alvás előtti könyv olvasással hasonló pozitív hatásokat érhetünk el.

A minőségi alvásnak természetesen nagyon sok feltétele lehet, ám a legfontosabb mégis egy jó minőségű matrac kiválasztása, amelyet nem csak gerincünk hálál meg, hanem szervezetünk is. Mivel nagyon kedvező hatással lesz az alvásra, pihenésre.

De vajon milyen is a tökéletes matrac? Nagyon sok tévhit kering, hogy kemény matracot kell választani, mert az megfelelően tartja hátunkat az éjszakai alvás idején. Szakemberek véleménye szerint ezt az opciót el kell felejteni, a túl puha, túl kemény matrac nem tesz jót a hátizmoknak, nem tudsz teljes kényelemben pihenni. A túl kemény matrac a gerincet túl mereven, kiegyenesítve tartja, képes deformálni gerincünket, így nem is csoda hogy hosszabb távon hátfájdalmakat fog okozni.

matracom_gerinc

A legideálisabb választás a félkemény matrac kiválasztása. A harmadik kép nagyszerűen szimulálja, hogy gerincünket is ezek a matracok tartják a legjobban. Ezek a közepesen kemény matracok állandó alátámasztást nyújtanak a gerinccsigolyáknak azzal, hogy pontosan követi testünk körvonalait. A teljesen elernyedt testet, a tökéletesen tehermentesített gerincet így nem kell az agynak felügyelnie. Ennek az eredménye pedig a regeneráló pihentető alvás, amitől frissen ébredünk, és energikusan töltjük el napunkat. Matracok kiválasztásánál amiket figyelembe kell venni az a testsúlyunk, az alvási pózunk, és hogy van-e valami egészségügyi problémánk (gerincsérv, légúti megbetegedés).

Ha ragaszkodunk még is a keményebb matracok iránt, akkor érdemes a rugós matracok közül választani. Azon belül is a modernebb változatát a zsákrúgós matracokat. A hagyományos rugós matrachoz képest annyiban másabb, hogy a rugók külön-külön tasakokban helyezkednek el. Éjszakai alvásnál így kellemes komfortérzetet biztosít, rendkívül kényelmes. Továbbfejlesztett verziója a memóriahabos zsákrugós matrac tökéletesen követi tested vonalát, Ortopéd szempontból kimondottan a gerinc bántalmakkal rendelkező embereknek javasolt első körben.  A speciális  Ortopéd matracok főleg csontritkulásban szenvedő és kóros alvás problémákkal küzdő személyeknek javallott. Lehetővé teszi a kényelmes bele süllyedést a matracba, így átadhatjuk magunkat a regeneráló, pihenésnek.

A Biomatracok kiváló választás felső légúti betegséggel, allergiával küzdő embereknek, mivel nem okoz allergiás reakciót. Természetes anyagokból készülnek, hátfájással küzdő embereknek is kitűnő választás.

A legnépszerűbb matracok pedig a kókusz matracok. Alváskor testünknek teljes stabilitást biztosít, feszesebb tartás jellemző rájuk, melyek gátolják a test besüllyedését a matracba, viszont a hideghab rétegének köszönhetően kellemes, rugalmas, optimális alátámasztást biztosít a gerincnek.

matracom_alvas

Ezek a minőségi matracok biztonságosak, környezetbarát anyagokból készülnek és biztosítják a test megfelelő helyzetét alvás közben. Nem gyűjti be a port, statikus elektromosság sem halmozódik fel bennük és nem okoznak allergiás reakciókat sem.

Ha szeretnél tenni egészségednek védelmében, akkor ne csak a mozgásra és egészséges étkezésre figyelj, hanem az alvásod minőségére, és a pihentető alváshoz szükséges feltételek megteremtésére is. Látogass el a matracom.hu webshopjába, ahol matracok széles választéka vár rád. Válaszd ki tested számára az ideális matracot, legyen alvásod pihentető és egészséges.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem