Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Így válassz bringát városi használatra

A városi közlekedés manapság elég sokféleképpen megoldható, ám a legtöbben a szerteágazó tömegközlekedési hálózatot vagy a többsávos autóutakat választják közlekedésük helyéül. Pedig általában ezzel a kettővel van a legtöbb probléma, gondoljunk a dugókra, a késő vagy meg sem érkező szerelvényekre vagy tömegre.

Szerencsére egyre többen választják ezzel szemben a kerékpáros közlekedést kis országunkban, ám csak kevesen hoznak jó döntést a drótszamár kiválasztásakor.

Írásunkban a Bicajozz.hu segítségével összeszedtük mely szempontokat érdemes figyelembe venni akkor, ha városi kerékpárra vadászol!

 

Fontos a kényelem

 

 

Bár értelemszerűen rövidebb távokat fogsz megtenni az urbánus dzsungelben, azért nem árt, ha nem megtörten és fájdalmaktól gyötörve szállsz le kétkerekűdről, ezért azt ajánljuk olyan biciklit keress, amelyen kényelmesen- és egyenesen ülve tudsz tekerni, így derekad nem fog megfájdulni.

Továbbá fontos még a megfelelő ülés és markolat kombinációja, egyik esetében sem jó, ha már rövid távon kényelmetlennek érzed őket.

 

Pakold csak meg rendesen, elbírja

 

 

Tuti? – kérdezhetnéd tőlünk teljes joggal, hiszen te is tudatában vagy a túlterheléssel kapcsolatos baleseteknek. Városi bringánk akkor lesz a praktikum fellegvára, ha rendelkezik egy kormánya erősíthető kosárral vagy egy csomagtartóval, esetleg mindkettővel.

Célszerű az olyan példányokat előnyben részesíteni, amelyek rendelkeznek az előbb említett elemekkel, illetve nem árt, ha a váz kicsit robosztusabb és erősebb a könnyített országúti vagy versenybiciklikénél.

És lőn világosság

 

 

Na most, ha városi közlekedésről beszélünk kiemelt fontossággal bír a láthatóság kérdésköre. Ez főként a szürkületi és esti időszakra vonatkozik, amikor is a balesetek nagy többsége megtörténik.

Ebből kifolyólag érdemes utánanézni, hogy kiszemelt bringánk rendelkezik e a megfelelő láthatóságnak eleget tevő berendezésekkel (pl. fényvisszaverő elemek, első- és hátsó lámpa, láthatósági festések). Ha igazán biztosra szeretnénk menni, legyen nálunk láthatósági mellény, illetve ruháinkra és/vagy csomagjainkra erősíthető fényvisszaverők és LED-ek, így nagyobb eséllyel kerülhetjük el a kellemetlen helyzeteket.

 

Megfelelő hajtás, fékek és váltó

 

 

A biztonsági és kényelmi funkciók közé sorolható a technika is, hiszen egyáltalán nem elhanyagolható szempont városi közlekedés tekintetében, hogy milyen hamar tudunk megállni, terepnek megfelelően tudunk e módosítani a tekerés nehézségén, illetve kellő mértékben tudunk súlyt helyezni a pedálokra.

Városi kerékpárok esetében jó, ha ezeknek megfelelő típust választunk, amely lehetőleg markolat vagy pillangó váltóval rendelkezik, pontos abroncs fék vagy tárcsafékkel szerelt és teherbíró hajtásszerkezettel megalkotott.

 

Legyen egyedi, de ne túl egyedi

 

 

Kissé paradox az állítás, de mégis helytálló, miszerint legyen városi kerékpárunk egyedi és könnyen felismerhető, de mégse legyen annyira kirívó, hogy ez olyanoknak is fel tűnjön, akik előszeretettel tulajdonítanak el ezt – azt.

Tükrözze egyéniségedet és ízlésedet a választott bicikli, de ha nagyon eltúlzod a designt vagy csak egyszerűen egy méregdrága típusra szavazol, az sajnos ki van téve a város farkas törvényeinek.

 

Válaszd a neked valót

 

 

Végül, de nem utolsó sorban meg kell, hogy említsük a legegyszerűbb és egyben a legröhejesebb szempontot is. Bizony nem egyszer fordult már elő, hogy a dedikált női városi kerékpár helyett a leendő hölgy tulajdonos választása mégis egy férfi városi kerékpárra esett, annak tudatában, hogy az adott bringa nem kifejezetten az ő igényeinek megfelelő.

De ugye a megnyerő külső néha tévutakra vezet…

Javaslatunk az, hogy ennyiben hagyatkozzunk a gyártókra, hiszen ők nem véletlenül biggyesztik a „női”, illetve „férfi” jelzőt adott típusú kerékpárjaik elé. Nyilván ennek anatómiai és praktikai okai vannak, így célszerű ezen tényezőt is figyelembe vennünk, mielőtt meghozzuk döntésünket.

 

Reméljük tetszett városi bringákkal foglalkozó cikkünk, az olvasás után ajánljuk vess egy kukkantást a Bicajozz.hu városi kerékpár kínálatára, hidd el nem fogod megbánni!

A többi OP Story-s irományt pedig itt találod!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem