Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Így válassz motorolajat!

Gépjárművünk karbantartásakor vannak olyan tényezők, amiket nem hagyhatunk figyelmen kívül. Ilyen a motorolaj minősége, állaga és állapota is, ami nagyban határozza meg a motor megfelelő működését.

A Filtershop segítségével listába szedtük milyen lépések mentén érdemes kiválasztani a járművednek megfelelő motorolajat!

 

1. Nézz bele abba a kiskönyve, amibe nem szoktál!

 

 

Első és legfontosabb lépésként a gépjármű kiskönyvét ajánljuk tüzetesen átvizsgálni, hogy tisztában legyünk pár aprósággal:

-          milyen járművel rendelkezünk

-          hol találjuk az olajtartályt és a betöltő nyílást

-          a gyártó milyen csereperiódust és motorolajat ajánl

-          hogyan kell kivitelezni a cserét

Ha ezen információk birtokába kerülünk, akkor léphetünk tovább a következő lépésre!

 

2. Döntsd el, milyen összetételt szeretnél!

 

 

Eredendően három olajtípus közül választhatunk:

-          szintetikus

-          félszintetikus

-          ásványi

E három típus közül is a leginkább a szintetikus keverék ajánlott, hiszen ezt szigorú ellenőrzések alatt, laboratóriumban állítják elő, ezért minőségük és olajozó képességük kiemelkedő és nem utolsó sorban garantált.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag a szintetikus motorolaj lehet a megoldás, ám megfontolandó picit többet költeni és komolyabb, megbízhatóbb terméket választani. Ha megvan milyen összetételt szeretnénk, nyugodt szívvel tovább léphetünk.

 

3. Ne a márkanév, hanem a tudás alapján dönts!

 

 

Talán írásunk egyik legfontosabb részéhez érkeztünk, amely rámutat a 21. század marketing trükkjeinek egy részére.

Attól, hogy egy nagy hagyományokkal rendelkező, mindenhol logóját lobogtató, világsztárokkal együttműködő cég készít egy motorolaj keveréket, attól még nem lesz a valaha volt legjobb kenőanyag, amit a Föld nevű bolygón gyártottak.

Engedjük meg magunknak azt a luxust, hogy olvasunk a sorok között, és a termék meggyőző reklámvideói helyett valóságos és szakmailag megtervezett tesztvideókat és cikkeket nézünk és olvasunk. Nézzünk értékeléseket, olvassunk kicsit utána és ne első benyomásaink alapján, hanem sokkal inkább tapasztalataink és mások használatból fakadó véleményi alapján válasszuk ki a nekünk és gépjárművünknek legmegfelelőbb keveréket és márkát!

 

4. Válassz körültekintően kereskedőt!

 

 

E ponton már teljesen felvértezve várhatjuk a tisztességes cserét, amikor a pénzünkért azt kapjuk, amire valójában szükségünk van. Ám mielőtt azt hinnénk, hogy ez a legegyszerűbb pont listánkon, felhívnánk a figyelmet egy érzékeny pontra, a kereskedő kilétére, hiszen a legtöbb vásárlás mégiscsak itt megy félre.

Olvassunk véleményeket, legyünk tudatosak és olyan kereskedőt válasszunk, ahol a termékek és a szakértelem ugyanúgy magas színvonalú, mint a kiszolgálás és a problémakezelés. Ne csak az ár minimalizálása legyen a célunk, hanem az, hogy a lehető legköltséghatékonyabban juthassunk hozzá a gépjárművünknek legmegfelelőbb kenőanyaghoz.

 

Írásunk végén pedig hadd ajánljuk a Filtershop webáruházát, ahol minden listában foglalt feltétel teljesül, főleg, ha motorolajokról van szó, hiszen a Filtershop magyar garanciával, számlával és származási nyilatkozattal biztosítja a náluk kapható olajok és kenőanyagok minőségét és megbízhatóságát.

Ha pedig olvasnál még valamit, nézz rá az OP Story blog oldalára!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem