Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Így vigyázz kedvencedre a téli séták alkalmával - kutyaruha gyorstalpaló

A hűvös szél, a zord időjárás és a csípős hideg nem csupán a gazdikat, hanem a négylábú társaikat is próbára teszi. A kutyakabát, -pulóver, és az esőkabát nem csupán divatos kiegészítői lehetnek kedvencünknek, hanem alapvető szerepet töltenek be abban, hogy megóvjuk őket a téli hónapokban. Mert bizony a szélsőséges időjárási viszonyok idején is naponta többször ki kell vinnünk őket a megszokott sétákra. Cikkünkben a kutyafulebolt.hu webshopjának közreműködésével szeretnénk bemutatni nektek azokat az alapvető, meleg és hasznos darabokat, amikre minden kutyának szüksége lehet ahhoz, hogy ezeken a borongós, hideg, fagyos napokon is komfortosan érezze magát. Tartsatok velünk!

Miért hasznos az esőkabát a kutyáknak?

Az esőkabát tökéletes választás lehet, különösen a szeszélyes őszi és téli hónapokban, amikor gyakran esővel és széllel kell megküzdenünk a séták alkalmával. Ezek a jó minőségű, bélelt esőkabátok megvédik állatainkat a nedvességtől és tökéletes komfortot, kényelmet biztosítanak számukra. Kapucniját könnyedén lehet felhúzni az állat fejére és fülére, így nem áznak meg az esőben. Mivel egyes kutya fajtáknak nagyon rövid szőrük van, és kis termetűek így az extrém szeles időjárási viszonyok során könnyen meghűlnek. Természetesen hosszú szőrű, nagy termetű négylábúaknál is nagyon hasznos kiegészítő lehet, a teljes szőrzetüket képes megvédeni az esőtől. A gazdik dolgát is nagyban megkönnyíti, ugyanis a séták után nincs szükség teljes fürdetésre, szárításra sem. Ilyenkor ősszel és télen, amikor munkát követően sétálni indulunk kutyánkkal a fényviszonyok már rendkívül rosszak, sokkal hamarabb sötétedik. Ezért ezekre a kabátokra több fényvisszaverő elemet is szoktak tenni. Így ezek a látható elemek és a kabátok élénk, figyelemfelkeltő színei hozzájárulnak a biztonságos közlekedéshez, sétához a sötétben. Ha pedig teljes biztonságra törekszel, akkor célszerű beszerezni egy fényvisszaverő kutya pórázt is, különösen az esti sétákhoz.

Kutyakabát

Arról, hogy egy kutyának valóban szüksége van-e kabátra télen, mindenki másképp vélekedik. Ám a hideg, a hó és az eső nem csupán a gazdikat, hanem a kutyáikat is megviselheti. Egyes fajoknak vastagabb szőrzete van, amely természetes védelmet biztosít a hideg ellen, míg másoknak, akiknek rövid szőrük van, extra segítségre van szükségük a zord időjárás elviseléséhez. Ilyen esetekben lehet nagyszerű választás a kutyakabát, ami napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az állattartók körében. Különösen a téli hónapokban, amikor a hőmérséklet drasztikusan leesik, kedvencünk ki van téve a megfázás, meghűlés veszélyének, különösen a lakásban tartott kis kutyák. Egy puha, kényelmes és vastag anyagból készült kabát megfelelő védelmet biztosít a hideg ellen, valamint kényelmes viselést eredményez kedvencünk számára. Ha szeretünk hosszabb időt sétálni, túrázni a természetben a kutyánkkal, a hőmérséklet viszont épp 0 fok alatt van, akkor nagyon célszerű biztosítani számára egy kabátot. Különösen akkor, ha túránk huzamosabb ideig tart, és több órán keresztül a szabadban vagyunk. Kabátban a kutyánk nem fog fázni, szőre nem nedvesedik át. Az ízületi gyulladásos betegségben szenvedő kutyák a hideg időben rosszabbul vannak, sántíthatnak vagy mereven sétálhatnak. Ilyenkor nem árt, ha a meleg ruhától kapnak extra védelmet. A kabát mellett a kutyapulóver is fontos kiegészítő lehet, nemcsak meleget ad, hanem stílusos külsőt is kölcsönöz a hideg téli napokon. Ezek mellett nagyszerűen kiemeli kedvenced egyéniségét is. A hűvös őszi hónapokban tökéletes választás lehet, amikor a hőmérséklet még nem megy fagypont alá.

Kutyacipő

Nagyon sok gazdi gondolja úgy, hogy kabátot még csak-csak ad kis kutyájára a hidegebb napokon, viszont a cipőket túlzásnak érzi. Azonban azt érdemes figyelembe venni, hogy vannak olyan kutya fajták, akik kimondottan fázósak, mancsuk pedig különösen érzékeny. Ilyen esetekben nagyon kellemetlen lehet számukra a talajjal való érintkezés, különösen -10 Celsius fok alatt. Ennek tudatában bátran kijelenthető, hogy feltétlenül érdemes beszerezni kutyacipőt a téli időszakra. Amikor a hőmérséklet 0 fok alá esik, akkor határozottan javasolt a cipők viselése. A hóban sétálva a kutyák tappancsán, a szőrben lábujjai között bele tapadhatnak apró hógolyók. Ha ezt nem vesszük észre időben, akkor ezek a gombócok jéggé fagynak, s így ott fájdalmas sérülést okozhatnak. Egy ilyen fagyos, havas séta esetében fontos lenne megelőzni ezt a sérülést cipők biztosításával. Amikor fagy van, a járdákat s utakat sóval szórják le, hogy ne legyen balesetveszélyes a gyalogos közlekedés számunkra. Nem is gondolnánk, hogy ezek a kémiai anyagok ahogy olvadnak el, rá kerülhetnek állatunk tappancsára, így onnan már könnyedén le tudja nyalogatni. Így ezek a sós kémiai anyagok bekerülnek szervezetébe, ami veszélyt jelenthet számukra. Különösen akkor, ha fagyállóba lépnének, és azt nyalogatják le. Akár egy jeges úton való játék esetében is ezek a kis cipőcskék megvédik puha kis tappancsaikat a sebesedéstől, apró sérülésektől. Arról nem is beszélve, hogy rendkívül divatosak, csinos kiegészítők lehetnek. Már meglévő, kialakult sérülések esetén is ideális választás lehet, segítséget nyújt a gyors gyógyulásban, s csökkenti a fertőzések kialakulásának kockázatát is. 

A kutyaruhák kiválasztásánál természetesen vegyük figyelembe kedvencünk méretét, fajtáját és szükségleteit is. Egy rosszul megválasztott kutyaruha ugyanis többet árt, mint használ. A ruha ne legyen túl szűk, de túl bő sem, hiszen mindkettő akadályozhat a mozgásban. A kutyaruha tehát nem csupán trendi divatkiegészítő, hanem alapvető eszköz is a hideg elleni védekezésben. A kutya kabátok, pulóverek és esőkabátok mellett ne feledkezzünk meg a mancsok védelméről sem: a kutyacipő biztonságos megoldást jelent! Látogass el a kutyafulebolt.hu webshopjába, ahol széles választékban, nagyszerű minőségben találsz meg minden szükséges téli kiegészítőt kisállatod számára!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem