Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Kényelmes Gravel kerékpár a gyors közlekedés szerelmeseinek

A kerékpár választással kapcsolatban talán a legnehezebb annak a döntésnek a meghozása, hogy milyen típus illik leginkább bringázási szokásainkhoz. A kényelmes gravel kerékpár lehet az egyik legjobb választás azoknak a bringásoknak, akik szeretik versenybiciklik gyorsaságát és felépítését, de nem szeretnének lemondani a túrabiciklik kényelméről. A cikkben pár szempont alapján bemutatjuk nektek a típus jellemzőit és kivesézzük miért is éri meg ezt a verziót választani.

Felépítés

 

 

A gravel kerékpárok legtöbbször arról ismerszik meg, hogy középcsapágy-magasságuk alacsony, kormányuk a szeretett országúti kétkerekűekhez hasonló, magas fejcsővel rendelkeznek (ez a komfortosabb testtartást teszi lehetõvé), tengelytávuk is viszonylag hosszú, míg fékei legtöbbször tárcsafékek. Leggyakrabban 28’-as kerekekkel szerelik őket ezzel is segítve a gyors haladást és a stabilitást, míg a vázat lehetőség szerint könnyű és terhelhető anyagból készítik.

Jellemzőiből kiderül, hogy a gravel főként aszfaltos utakon történő túrázásra és gyors közlekedésre való, de nem esik kétségbe akkor sem, ha egy kevésbé durva földútra vezet minket utunk.

 

Felszereltség

 

 

Szinte mindegyik a variánshoz tartozó kerékpár tárcsafékkel van szerelve, legtöbbször 30 és 50 mm közötti gumiszélességű abroncsokkal szerelik őket, jellemzőek a gyors váltásokra képes gravel váltószettek (pl. SRAM, Shimano), széles áttételezéssel szereltek, a nyereg pedig legtöbbször könnyű és kényelmes.

Természetesen ennél a szegmensnél nem nagyon találkozhatunk sárhányókkal, lámpákkal, illetve csomagtartókkal, de szerencsére a legtöbb gyártó már gondoskodott különféle vázra és kormányra erősíthető tárolózsákokról és rekeszekről.

 

Megjelenés

 

 

A cyclocross és az országúti bringákhoz hasonlóan az általunk bemutatott típust is jellemzi a színes és vagány megjelenés. Rengeteg szín és mintázat áll rendelkezésünkre a tökéletes személyre szabás érdekében és szerencsére nem fukarkodnak a gyártók a stílusos kiegészítők terén sem.

Ennek tudatában már nem csak egy kiváló hétköznapi útitársat kapunk, hanem egy szemnek is kifejezetten tetsző, trendi kerékpárt.

 

Használat

 

 

A felépítés taglalásakor már megemlítettük, hogy főként gyors közlekedésre, enyhe földutakra és aszfaltos túrákra ajánlják a gravelt, ám van egy kiskapu, amiről nem beszéltünk még.

Azt már tudod, hogy akár 40 – 50 mm-es gumikkal is használhatod a típust, de azt valószínűleg nem, hogy ez miért is fontos. Ezekkel a szélességekkel már komolyabb terepeken is elboldogul a gravel, komolyabb problémák nélkül, ami azt jelenti, hogy akár nagy mértékben kiszélesítheted a felhasználás kiterjedését, ezzel új utakat nyitva a változatos úticélok felé.

 

Összegzés

A legjobb gravel kerékár mindenkinek mást jelent, de cikkünkből kiderült, hogy ezt a típus melegen ajánlott a sebesség és a kényelem szerelmeseinek, hiszen tökéletes átmenetet jelent a cyclocross és a túrakerékpárok között egy kis országúti beütéssel.

Nyilván, ha olcsó gravel biciklit szeretnél, akkor azért egy kis szerencsére is szükséged lesz, de mivel láthatóan egyre több gyártó készít bringát ebben a kategóriában, ez a verseny mértékét is növeli, ami az árakban fog leginkább megmutatkozni. Mi magabiztosan ki merjük jelenteni, hogy a jövőben egyre többször fogunk találkozni ezzel a variánssal a hétköznapokban és előbb utóbb Te is egy gravellel fogod meghódítani a csodás magyar utakat.

 

Ha tetszett a cikk olvasd tovább az OP Story és légy naprakész a nagyvilág érdekességeiből!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem