Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Kerti barkács eszközök, hogy jól induljon a tavasz!

Talán nincs is szebb évszak, időszak a tavasznál. Ilyenkor újraéled a természet, a növények újra zöldbe, és virágba borulnak, az idő egyre melegebb és melegebb lesz. Ahogy a nap sugarai egyre jobban bújnak elő, melegítenek úgy lesz egyre több a művelet kertünk gondozásában. A tavasz első hónapjaiban kezdődnek újra a kerti műveletek, ilyenkor nagy figyelmet, és időt kell áldozni a kert művelésére, mert ilyenkor dől el kertünk sorsa egész évre. Cikkünkben most összegyűjtöttük, hogy milyen kerti eszközökre lesz ahhoz szükség, hogy kertedet megfelelően tudd gondozni, művelni. Ebben segítséget nyújtott nekünk a Barkács Mánia webshopja, ahol minden szükséges, alap kerti eszköz megtalálható, ami lehetővé teszi a kerti műveleteket.

barkacsmania_kert

A természet újraéledése előtt az első és legfontosabb feladat, növényeink, fáink cserjéink megmetszése. Ehhez nincs is másra szükség, mint egy ágvágó ollóra, amivel nagyszerűen le lehet csípni a belső vastagabb, akár beteg ágakat. A lombkorona külsején található vékonyabb ágakhoz bőven elegendő a metszőolló is. A metszési műveletek a legfontosabbak, és legnehezebb műveletek a kertben. Ám ahhoz, hogy gyümölcsfáink eredményes terméseket hozzanak, el kell végeznünk. Ha kezdő kertészek vagyunk, akkor csak úgy álljunk neki, hogy utána olvastunk szakemberek által írt fórumokon, vagy segítséget kérünk hozzáértő emberektől. A műveletet fagyos hideg időben tilos elvégezni, inkább olyan napot válasszunk amikor a hőmérséklet bőven plusz 5 fok felett van. A hideg hatására az ágak fagyosak, és nagyon érzékenyek, így könnyen megsérülhetnek, amik negatívan hatnak az idei termésre. Egy enyhe, napos idő remek választás, kezdjük a műveletet a lombkorona tetejénél, belülről kifele haladva. A beteg, elhalt ágaktól főleg szabadítsuk meg a cserjéket, fákat mert csak így képesek a megújulásra.

barkacsmania_aso

Természetesen nem csak fákat, növényeket kell felkészíteni a tavaszra, a megújulásra hanem a földet, talajt is. A talaj átforgatásához csak akkor fogjunk hozzá, hogy ha már nem fagyos. A rögös kemény talajt ásó, vagy kerti kapálógép segítségével forgassuk át, ahhoz hogy el tudjuk kezdeni a veteményest a jó idő megérkeztével. A növények, vetőmagok ültetéséhez fontos beszereznünk ültető ásót, villás ültető kapát, amellyel kiválóan meg tudjuk húzni a sorokat, kijelölni ahova el tudjuk szórni a vetőmagokat. Ám ahhoz, hogy növényeinket megfelelően tudjuk gondozni, majd öntözni a száraz meleg napokon, még most tavasz elején érdemes beszereznünk a kerti locsoló tömlőt és öntözőpisztolyt. Ezekkel az eszközökkel minden nap folyadékhoz tudjuk juttatni növényeinket. Ám nem csak a veteményeknél hasznos kiegészítő, hanem a gyepünk locsolásánál is, mivel ez szintén nagyon fontos feladatunk kertünk életében.

barkacsmania_funyiro

A harmadik nagy művelet a kertben a fűnyírása, gyep gondozása. Április, májusi hónaptól rendszeresen kell végeznünk a műveletet. A rendszeres fűnyírás által a gyep egészséges lesz s így nagyon esztétikus látványt fog nyújtani. Ám még itt a korai tavaszi hónapban fontos feladatunk leellenőrizni fűnyíró gépünket, nem sérült-e a kábel, ha benzines akkor üzemanyagot kell tölteni bele, majd végül a legfontosabb, pengéjét ellenőrizni, szükség esetén fenőkővel élesíteni. Fel kell készíteni a rendszeres használatra.

barkacsmania_permetezes

Kertünk életében fontos feladat még a növények permetezése is. Ez a művelet a legelterjedtebb védekezési módszer a kórokozókkal, kártevőkkel szemben. Ilyenkor különféle hatóanyagú valamint formulájú port használunk, növényeink megvédésének érdekében, ami elpusztítja ezeket a kórokozókat. A permetezés elsődleges célja tehát a prevenció, megvédés a betegségektől. Kézi permetezővel évente kétszer érdemes lemosó permetezést végezni, március végén/április elején, illetve októberben.  Tavasszal a tavalyi évről maradt kevés korokozót pusztítja el, míg az őszi művelet lehetővé teszi, hogy a téli hónapokra ne maradjon a növények levelein parazita. Átvészelje a telet, egészségesebben. Ezeket a műveleteket semmiképp ne hagyjuk ki, mert rontunk növényünk és kertünk állapotán.

Ahhoz, hogy az idei szezonban is megőrizzük növényeink egészségét végezzük el ezeket a kötelező műveleket, és szerezzünk be minden szükséges felszerelést hozzá. Látogass el a barkacsmania.hu webshopjába és szerezd be a kertművelő eszközöket. Legyen egészséges és szép a kerted.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem