Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Készen áll a kerted a jó időre?

Az idő folyamatosan enyhül, egy hónap és itt a tavasz! Nemsokára életre kel kerted és azt sem tudod mihez fogj hozzá? Hogyan kezd el a munkálatokat a kertben? Mindenképp használd ki a rendelkezésedre álló néhány hetet, hogy átgondold, milyen feladatok is várnak rád! A Fiskarsshop Webáruházzal most összegyűjtöttünk neked néhány ötletet, mellyel a kerted készen áll majd a jó időre!

A tavasz hagyományosan akkor kezdődik, amikor zöldbe borul a táj és virágozni kezdenek a növények. Ha időben sikerül felkészíteni a kertet a virágözönre, biztosan nem fogsz csalódni a látványban! A kert felkészítése inkább felüdülés, mint házimunka, így a soron következő ötletek és tippek segítségedre lesznek abban, hogy a külső teret csúcsformába hozd. Vedd fele fel a kesztyűt, farmert és irány a kert!

fiskars_kert

A kerti „nagytakarítás”

A kert rendbetétele soha véget nem érő munkának tűnhet, de ha korábban már rendszeresen karbantartottad, akkor pillanatok alatt meg leszel vele! A komolyabb teendők előtt az őszből visszamaradt halott levelektől és ágdaraboktól kell megtisztítani az udvart, hiszen betegségeket hordozhatnak, és lehetővé teszik a baktériumok elszaporodását, így könnyen megfertőzhetik a növényeket. Rosszul hangzik, igaz?

A takarítás magában foglalja a tereprendezést és a terasz rendbe tételét: söprést, tisztítást stb.

Vigyázz a gyepre!

A tavasz jó alkalom a gyep táplálására és gereblyézésére és a talaj meglazítására. A megfelelő eszközökkel az összes törmeléket és az oda nem illő dugványt eltávolítod, így levegőzteted a földet, és segíted a víz elvezetését is. Ha az udvarban szintkülönbség van, akkor itt a lehetőség arra, hogy egyszintbe hozd, ezt követően pedig az új fűmag elvetésével egy kis ráncfelvarrást végzel a gyepen!

fiskars_konyhakert

Konyhakertre fel!

Ha ízletes és zamatos ételek szeretnél készíteni, akkor itt az ideje, hogy magad kezd el termelni a zöldségeket és gyümölcsöket. Gondold át, milyen növényeket szeretnél kertedbe, majd szerezd be a magokat és fogj hozzá a palántázáshoz! Ha nincs üvegházad, elegendő egy nap sütötte ablakpárkány is a nevelgetéshez. Alaposan tisztítsa meg az edényeket, vagy készíthetsz saját tartályokat újságból, joghurt edényekből vagy régi tojásdobozból.

A gyomok száműzése

Télen a gyomok élvezik a kertben töltött időt, hiszen te a jó meleg konyhában ülsz „szünetet tartva”! Ahhoz, hogy a virágokat és palántákat elültesd, a talajt elő kell készíteni, melynek részeként annyi gyomot kell eltávolítani, amennyit csak tudsz. Ehhez gyomkiszedőre, gyomlálóra lesz szükséged, így nem lesz piszkos a kezed és gyorsabban is haladsz a munkával!

Frissítsd fel kerti bútorokat!

Akár műanyagból vagy fából készültek a kerti bútoraid, szükségük lesz egy kis felfrissülésre. A műanyagot könnyű újra éleszteni a meleg szappanos víz és a szivacs által. Viszont ha fából készült a bútor, akkor egy kicsit több segítségre lehet szükség. Kezd egy egyszerű tisztítással, majd használj megfelelő faolajat, hogy lezárd és megvéd a fát az időjárástól és a kártevőktől.

fiskars_szerszam

Kerti szerszámok

Csakúgy, mint az új növények edényei és tartályai esetében, fontos, hogy kerti szerszámokat tisztán és baktériumoktól mentesen tárold, használd. Minden metszőollónak, ágvágónak és sövénynyírónak élesnek és olajozottnak kell lennie, hogy tiszta szép vágást kapj, amikor a növényeken használod őket.

Ha kedvet kaptál a kertészkedéshez vagy szeretnéd felfrissíteni a kerti szerszámaidat, látogass el a Fiskarsshop Webáruházba és böngéssz a minőségi termékek között! Készülj te is velünk a Tavaszra!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem