Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Lakásfelújítás? Így készülj fel rá!

Ha gondolkodsz azon, hogy felújítanád a házad, de nem tudod, hogy hol kezd el, akkor ezt a cikket neked írtuk! Itt mindent részletesen leírunk, hogy hogyan tervezd meg a felújítást. Ha pedig a tervezésből a megvalósítás szakaszába kerülsz, mindenképpen látogass el a gudebolt.hu weboldalára, ahol minden szükséges eszközt megtalálsz ahhoz, hogy az álmaid otthona valóra válhasson!

Az első lépés talán egyben az egyik legrosszabb része is a felújításnak, ez pedig a költségvetés. Ettől függetlenül ez az egyik legfontosabb dolog, ezért ez az első lépés a készülődésben. Ha egy új ingatlant veszel, és azt szeretnéd felújítani, vásárlás előtt érdemes alaposan feltérképezni a házfelújítási költségeket, hogy megbizonyosodj arról, hogy a projekt pénzügyileg életképes-e. A birtokba vétel után is alaposan nézz körül és mérd fel megfelelően a munkálatok mértékét, így részletes pénzügyi képet kaphatsz.

Egyes jelzálog hitelezők segítenek a felújítási projekt finanszírozásában, és a pénzt szakaszos kifizetésekben ajánlják fel. Ezzel a pénzügyi segítséggel sem szabad túlzásba esni, mindenféleképpen nézz utána, hogy hosszú távon is tudod törleszteni.

Ha az ingatlan nem lakható állapotban van, akkor az elsőrendű szempont a meleg víz és a fűtés biztosítása legyen, hogy beköltözhessünk – különösen akkor, ha máshol lakunk, amíg a munka folyik. Kerüld a beköltözést, amíg a nagyobb munkálatokkal nem végeznek. Ha azonban ingatlanod jó állapotban van, de nem tökéletes még, akkor lehetőség van bontás nélküli felújításra is. Azonban ebben az esetben is szükséged lesz kéziszerszámokra és munkavédelmi eszközökre, hogy neki tudj állni a kisebb munkáknak.

Érdemes időt szánni a tervezés tökéletesítésére, és gondoskodni arról, hogy a kész ingatlan megfeleljen az igényeidnek. Gondold át, hogyan fognak a változtatások mutatni az épületben. Gondosan gondold át a helyiségek elhelyezését is. Ahol csak lehetséges, úgy rendezd el a szobákat, hogy ahol az időd nagy részét töltöd, fényes legyen.

Kulcsfontosságú, hogy a munka megkezdése előtt meghatározd a lakásfelújítás folyamatát. Mielőtt elkezdenéd, tisztázd, hogy milyen lépéseket kell tenned az ingatlan felújításához, és helyezd előtérbe azokat a munkákat, amelyek megállítják a további pusztulást vagy stabilizálják a szerkezetet. Előfordulhat, hogy az egyik helyiségben végzett munkák hatással vannak a másik helyiségben végzett munkákra, különösen, ha víz- és vezetékezésről van szó, ezért legyen világos elképzelésed az egész házról és készíts egy ütemtervet a munkák elvégzésére. Ilyenkor érdemes átgondolni, hogy az otthoni szivattyúnk jól működik-e, hiszen ha már felújításba vágunk, jobb mindent egyben cserélni.

Ha nagyobb építési munkákat végzel, vagy bővíted a házat, először konzultálj a megfelelő szakemberekkel, mert előfordulhatnak olyan következmények, amelyekről nem is tudsz.

A tetőtér átalakítása a ház földszintjétől elszigetelt munkának tűnhet, de egy további lakható emelet hozzáadása építési előírásokat követel, és tűzvédelmi ajtókra, locsolórendszerre és hálózati riasztókra van szükség. Ezekkel a problémákkal korán tisztában kell lenned, mivel ezek hatással vannak a költségvetésre és ingatlan esztétikájára is.

Ha már esztétika, akkor a felújítás során mindenképpen érdemes a falainkat is festeni, ehhez minőségi festőpisztolyt is találunk a Güdebolt webáruházban.

Ha ezekkel a lépésekkel megvagy, akkor kezdődhetnek a munkálatok! A felújításhoz az eszközöket pedig a gudebolt.hu weboldalon tudod beszerezni, ahol csakis a legjobb eszközökből válogathatsz!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem