Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Leggyakoribb bőrproblémák és megoldásuk

A bőr egy bonyolult szerv, és bár mindenkinek van, a bőrproblémák olyan változatosak, mint amennyire nagy a lakosság. Egyesek bőre kiszárad és felhólyagosodik, míg mások számára kihívást jelent, hogy megakadályozzák a bőr zsírosodását. Az akne gyakori probléma, de a bőrproblémákat okozó betegségek hosszú listájának ez csak a teteje. A napsugárzás súlyosbíthatja a bőrproblémákat, de egyesek számára egy kis napozás valóban segíthet enyhíteni a bőrön megjelenő viszketést vagy bőrpírt. Ha pedig bőrápolási termékekkel szeretnéd helyrehozni a bőröd, akkor látogass el a niyodo.hu weboldalra!

Ebben a cikkben összeírtuk a leggyakoribb bőrproblémákat és még tippeket is adunk, hogy azokat hogyan tudod kezelni!

  • Akne 

Az akne egy gyakori bőrbetegség, amely a bőr apró pórusait érinti, különösen az arcon, a háton és a mellkason. Az akne akkor keletkezik, amikor a bőr apró pórusait, úgynevezett szőrtüszőket a faggyúmirigyek által termelt felesleges faggyú eltömíti. Ez ideális környezetet teremt a propionibaktérium (az emberi bőrön található baktérium) fejlődéséhez. A faggyúmirigyek leggyakrabban túl sok faggyút termelnek hormonális változások, például pubertás idején. Egyes nőknél „felnőttkori pattanások” alakulhatnak ki a perimenopauza és a menopauza során, amikor az ösztrogén és progeszteron hormonok csökkenése átmeneti egyensúlyhiányt okoz a keringő androgénekben (férfi hormonok, köztük a tesztoszteron). Az androgének erős stimulátorok a bőr faggyúmirigyeinek működésében, és ez aknét okozó faggyúfelesleghez vezethet.

bőr

Megoldás: Ha enyhe pattanásaid vannak, benzoil-peroxidot tartalmazó, vény nélkül alkalmazható helyi kezelések segíthetnek. Az életmódbeli változtatások is segíthetnek, például a cukor és a feldolgozott élelmiszerek kerülése, mivel ezek fokozhatják a gyulladást és súlyosbíthatják a pattanásokat.

  • Ekcéma

Ennek a nem fertőző, gyulladásos, száraz bőrbetegségnek különböző típusai léteznek, de a leggyakoribb az atópiás ekcéma. A bőr viszkető, száraz, repedezett és fájó lesz. A gyulladt bőr világosabb bőrön pirossá, sötétebb bőrön pedig sötétebb barnává, lilává vagy szürkévé válhat. Az atópiás ekcéma a test bármely részét érintheti, de leggyakrabban a kezet, a könyök belső oldalát, a térd hátsó részét, az arcot és a fejbőrt érinti. Nem ismert, hogy pontosan mi okozza az ekcémát. Az ekcémás betegek immunrendszere túlzottan reagál, és bizonyos kiváltó okokra úgy reagál, hogy gyulladást okoz, ami vörös, viszkető, fájdalmas bőrt okoz. Genetikai összetevő is lehet, és gyakran más betegségek, például asztma és szénanátha mellett alakul ki.

Megoldás: Vezess naplót, hogy segítsd tudatosítani a lehetséges kiváltó tényezőket, mint például a fémek, szappanok, illatanyagok, antibakteriális testápolók, sampon vagy testápoló. Kövesd, hogy mit eszel és hogyan érzed magad, mivel az ételallergia és -intolerancia, valamint a stressz szintén kiválthatja. Rendszeresen hidratáld a bőröd (napi öt-hat alkalommal is szükséges) bőrpuhító krémmel.

Ha az ekcémád különösen gyulladt, vagy nem enyhül rendszeres bőrpuhító használatával, akkor megpróbálhatsz kis mennyiségű vény nélkül kapható kortizon krémet. Csak legfeljebb két hétig használd, és ha nincs javulás, keresd fel a háziorvosod.

  • Rosacea

Gyakori bőrbetegség, amely elsősorban az arcot érinti, a rosacea gyakoribb a nőknél és a világos bőrű embereknél, bár a tünetek rosszabbak lehetnek a férfiaknál. A rosacea kipirosodást okoz az orron, az arcon, a homlokon és az állon. Előfordulhatnak apró, törött erek és gennyel teli, rózsaszínes-vörös dudorok is. Egyéb tünetek közé tartozik a szem körüli duzzanat, a szemhéjak fájása és az orr megvastagodott bőre. Sok eset enyhe, és nem mindenkinél jelentkezik az összes tünet.

Megoldás: Kerüld azokat a kiváltó tényezőket, amelyek súlyosbítják a tüneteket, és mindig viselj magas SPF fényvédőt (30+).

bőr

  • Pikkelysömör

Gyakori és nem fertőző, a pikkelysömör egy autoimmun betegség, amely világszerte legalább 100 000 millió embert érint. A leggyakoribb típus a plakkos pikkelysömör, amely vörös, hámló, kérges, ezüstös pikkelyekkel borított bőrfoltokat okoz, leggyakrabban a könyököket, a térdeket, a fejbőrt és a hát alsó részét érinti. A pikkelysömör bőrvesztést okoz, ami aggasztó lehet, és a körmöket is érintheti. Egyes betegeknél az ízületi gyulladás pikkelysömörhöz is vezethet, amely egy olyan gyulladásos betegség, amelyben az ízületek megduzzadhatnak, kipirosodhatnak és felforrósodhatnak.

Megoldás: Ha úgy gondolod, hogy pikkelysömörben szenvedsz, ügyelj arra, hogy a területet jól megkend vény nélkül kapható bőrpuhító szerrel.

Kevés ember van, aki nem szenved valamilyen bőrproblémától, ezért is olyan fontosak az olyan weboldalak, mint a niyodo.hu, ahol mindent beszerezhetsz a bőrápolásodhoz!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem