Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Légy saját magad divattervezője

 

Batikolás

 

A megszokott hétköznapi ruhák helyett valami egyedire vágysz? Teljesen meg értem, tűnj ki a tömegből, és legyél önmagad. Nincs is jobb megoldás, mint egy olyan póló, ami téged képvisel. Batikolással saját ruhadizájnodat keltheted életre.

 

Amelett, hogy sajátos ruhákat gyárthatsz, izgalmas szórakozás lehet az egész család számára, ha a gyerekeket is bevonod.

 

Mi kell a batikoláshoz?

·         Fehér, 100% pamut ruha, amit batikolni szeretnél

·         Ruha- vagy textilfesték

·         Vízzel mosható filc vagy toll

·         Ragasztó

·         Lábas

·         Fakanál

·         Vasaló

·         Kartonpapír

·         Ecet

·        

·         Spricálós üveg (opciónális)

·         Gumikesztjű (opciónális)

 

Első lépés – előkészületek

Azt javaslom, hogy jóminőségű, 100% pamut, fehér ruhaanyagot használj! Pólóból én mindig az ürespoló webáruház pólóit választom. A kedvenc márkáim: Fruit of the Loom, Gildan, B&C. A ruhát mindenképp mosd ki batikolás előtt egyszer, hogy ne legyen semmilyen szennyeződés rajta, illetve az extra szöszöktől is megszabadulj. Amíg szárad a pólónk az előmosás után, tervezzed meg a mintádat.

Második lépés - mintázás

Ha megszáradt a póló és jó kézügyességed van rajzold fel a mintát a pólóra vízzben oldódó tollal vagy filcel. Ha nem vagy olyan magabiztos, akkor használj egy mintát amit beteszel a póló alá, és követed a körvanlát. Azt ajánlom, hogy tegyél egy kartonlapot a póló belsejébe, hogy elválaszd az elejét és a hátulját egymástól. Egy extra tipp, vasald ki a pólót mielőtt elkezdenél dolgozni rajt a precízebb eredmény érdekében. Miután felrajzoltad a mintádat ragasztóval is haladj át rajta. Fontos, hogy ahol ragasztó van azok a részek maradnak fehérek, vigyázz, hogy ha a ragasztóból túl sokat nyomsz, az könnyedén szétfolyik, és nem lesz pontos a mintád. Várd meg még a ragasztó megszárad, én 24 órát javaslok, annyi idó alatt tuti meg fog száradni, és fontos, hogy ne lógasd fel a pólót, hanem hagyd vízszintesen kiterítve, hogy a ragasztó ne folyjon el.

 

Harmadik lépés – színezés

A ruhafestéket keverd be! Itt fontos, hogy a festékhez biztosított utasításokat pontosan kövesd, hogy a megfelelő árnyalatot kapd. Miután jól összekeverted a festéket a vízzel egy lábasba, akkor tedd bele a ruhát, és figyelj rá, hogy mindenhol jól ellepje. Egy fakanállal keverd bele a pólót jól. Általában 40-60 perc elég ahhoz, hogy a festék szépen beszínezze az anyagot. Szórhatsz a festékoldatba konyhasót amikor bekevered, az intenzívebb szín hatásért, ez teljesen opciónális. Extra tipp: ha akarod egy spriccelős üvegbe is teheted a festéket, és rafújhatod a pólóra, így akártöbb színt is tudsz egyszerre felvinni a pólódra, vagy akár színátmenetet is csinálhatsz.

 

 

Negyedik lépés - fixálás

Vedd ki a festékből, és várd meg még teljesen megszárad, én 24 órát javaslok. Ne lógasd fel, hogy ne folyjon rajta a festék. Végül ecetes vízben tudod fixálni a festéket, ez védi a színt majd. Elég, ha 20-40 percig áztatod. Mostanra a ragasztónak ki kellett oldódnia a pólóból, ha nem akkor tisztítsd meg tőle. Ez után szarítsd meg ismét majd mosd ki a mosógépeddel, én azt javaslom, hogy mosás után rögtön csinálj egy tisztító mosást a mosogépen, hogy ne maradjon festék a gépben, nehogy megfogja a ruhákat egy következő mosásnál.

Kész is van a batikolt pólód, saját dizájnoddal. J

Ha ezt olvasva megjött a kedved a batikoláshoz, akkor nézz be az ürespóló webáruházba, ahol kiválló minőségü pólókat tudsz beszerezni.

 

 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem