Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Mi a különbség a szónikus és az ultrahangos fogkefe között?

A manuális fogkeféket egyre jobban kiszorítják az elektromos fogkefék. Ennek az az oka, hogy ezekkel sokkal alaposabb, kíméletesebb és pontosabb a tisztítás. Sokan viszont nem tudják, hogy még az elektromos fogkefék között is vannak különböző típusok. Ebben a cikkben ezeket a típusokat szeretnénk neked bemutatni. Ha pedig egy új elektromos fogkefe vásárlása mellett döntesz, mindenképpen látogass el a Patika Társ weboldalára, ahol széles választékból tudsz választani.

Nézzük is meg, az elektromos fogkefék három csoportját és azok tulajdonságait;

·       A „klasszikus” elektromos fogkefe, ami a fogtisztítást mechanikus úton, a fogkefefej rotáló mozgásával éri el, a fej sörtéi súroló mozdulatival távolítja el a lepedéket.

·       A szónikus fogkefék működésüket tekintve nagyjából azonosak az előző csoporttal, a fő különbség az, hogy a fogkefe feje jóval gyorsabban mozog, ami miatt a készülék halk „zümmögő” hangot hallat.

·       Ezekkel teljesen ellentétesen működő, ultrahangos fogkefék rezgés nélkül működnek. Ebből az következe, hogy hangot se adnak ki, a gyártók azt tapasztalták, hogy az embereknek fogmosáskor szükségük van, hogy a készülék rezgő hangot adjon ki, mert ebből érzékeljük, hogy működik. Emiatt ezekbe egy rezonátort építettek, ami a használata közben azt a hatást kelti, hogy rezeg a készülék. Az ultrahangos fogkefefej viszont nem mozog.

Melyik elektromos fogkefét válaszd?

Az elektromos fogkefe az elérhető legmodernebb megoldás, ami technológiája szempontjából lehet fontos, de alapjáraton két alapvető tulajdonságban tér el az eddigi összes többi készüléktől:

Először is, nem súrolás útján tisztít, hanem ultrahangos rezgéssel. Emiatt egy speciális, az úgynevezett ultrahangos fogkrémet kell használni hozzá.  Az ultrahangos fogkrém, nevéből kiindulva, ultrahang hullámok által generált mikrobuborékok segítségével tisztít.  Ezek a mikrobuborékok méretének köszönhetően a legapróbb résekbe, repedésekbe, fogíny tasakokba és fogközökbe is beférnek.

Másodszor, ha nem is rezegnek valójában, az ultrahangos készülékek minden eddiginél magasabb frekvencián rezonálnak.

A szónikus fogkefe az előzővel ellentétben, már több évtizede használatban van. Ennél a típusnál is három alapvető tulajdonságot különböztethetünk meg.

Ennél a típusnál számít, hogy mozgatjuk-e a fogkefét tisztítás közben, vagy sem, mivel ezekkel a söprő mozdulatokkal jobban meg tudjuk tisztítani a fogakat, mintha ezt nem tennénk. A feje hosszúkás, ami miatt több fogat tud megtisztítani egyszerre, de ezzel együtt a hátránya az, hogy formája miatt nem képes teljesen körül ölelni a fogat. Használatukkor fokozottan oda kell figyelni a fogak hátsó, illetve nyelv felőli felszínére is.

Saját igényeinkhez igazodva tudjuk kiválasztani a nekünk legmegfelelőbb fogkefét, de ha az ultrahangos fogkefe mellett tettük le a voksunkat, akkor a Patika Társ weboldala nagy segítségünkre lehet. Itt nem csak ultrahangos fogkeféket, de a hozzájuk való fogkefefejet, fogkrémet és kiegészítőket is találhatunk a fogunk ápolásához.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem