Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Mi alapján válasszuk ki a megfelelő testhevedert

Nagyon fontos, hogy munka közben teljesen megvédjük magunkat és a körülöttünk lévőket az esetleges balesetektől. Sok munka esetén ezt csak bizonyos eszközökkel tudjuk elérni, ilyen a testheveder, ami emberek millióainak életét menti meg nap, mint nap. Testhevederek vásárlása esetén érdemes a shop.zebrekm.hu oldalra ellátogatni, ahol mindig jó minőségű termékeket vásárolhatunk.

A testhevedereknek két fő fajtája van; az elsődleges hevederek és a másodlagos hevederek.  

·       Az elsődleges hevederek, azok a hevederek, amik rögzítik a testet és amik megfogják az embert a zuhanás alatt és a zuhanást követően.

·       Minden más heveder másodlagos hevedernek számít.

Mindenkinek, aki 1 méternél nagyobb esési magasságban van, biztosítani kell a biztonságát, amit a munkaöv és a testheveder használatával lehet. Íme, néhány tipp, hogy hogyan válasszuk ki a tökéletes eszközt!

Az sem mindegy, hogy testhevedert vagy munkaövet választunk! Ez a lényeges különbség a kettő között:

·       A munkaöv a leeséstől véd meg, amit egy kötéllel kell rögzíteni egy rögzítési pontra.

·       A testhevedert veszélyesebb, magasabb helyeken kell használni. Ez meggátolja az esetleges földbecsapódást. 

A teljes testheved kiválasztásánál fontos figyelembe venni az az adott munkaterület sajátosságait. Ilyenek például az energiaelnyelők, zuhanásgátlók, karabinerek.

Ezeket figyelembe véve tudjuk kiválasztani a megfelelő hevedert:

·       A hevedernek nem szabad se túl nagynak, se túl szorosnak lennie, fontos, hogy pont tökéletesen illeszkedjen.

·       Az sem mindegy, hogy milyen munkához használjuk a hevedert. Akármilyen munkához is legyen szükséged a rá, a shop.zebrekm.hu oldalán minden körülményhez megtalálod a neked megfelelőt!

·       Az első ponttal összefüggésben, ha hosszú ideig egy kényelmetlen felszerelésben kell dolgozni, az a munka hatékonyságára is kihathat, ezért a kényelmi szempontot sem szabad alábecsülni.

A testheveder helyes felvétele nagyon fontos. Még a legjobb, legdrágább heveder sem tud megfelelő biztonságot biztosítani, ha nem megfelelően van feltéve.

A heveder akkor van jól feltéve és rögzítve, ha a kezünk pont befér a heveder és a ruha közé, a lapocka magasságában van a hátsó bekötési pont, a mellpánt pedig a mellkas középső részén. Ezen felül minden heveder vagy pánt végét vissza kell hajtani a biztonsági bújtatóba. Az öv oldalakasztói szimmetrikusan csípőmagasságban helyezkednek el, a deréköv csatja pedig a has közepénél van.

Tehát látjuk, hogy nem mindegy, milyen testhevedert választunk, mert a biztonságunk kárára mehet. Testheveder vásárlása esetén érdemes olyan boltot választani, ami megbízható, ezért is tökéletes választás a shop.zebrekm.hu oldala.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem