Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért éri meg LED világítást választani?

A megfelelő világítás otthonunkban épp oly nagy hatással bír, mint egy jól megválasztott bútor. Sokan egyszerűen elsiklanak felette, nem tulajdonítanak különösebb szerepet neki, pedig egy modern mennyezetbe süllyesztett LED panelen mindenki szeme megakad majd a karácsonyi bulin. Kreativitásunknak csak a pénztárcánk szabhat határt, mindenféle színben és kialakításban találunk termékeket.

Ha keresed még az otthonodhoz leginkább passzoló fényforrásokat, látogass el a ledbenjo.hu-ra, ahol LED-ek széles választékából tudsz kedvedre válogatni.

ledbenjo_led

Mi az a LED?

A LED, vagy más néven világító dióda, működésében és kinézetében is meglehetősen eltér például egy halogén körtétől, míg utóbbi működése viszonylag egyszerű elveken alapszik, addig egy ilyen dióda kifejezetten komplikált, partnerünk cikkében ezt részletesen elolvashatod.  Egy fényforrásban általában nem egy LED szokott csak árválkodni, ezek többnyire diódák csoportját alkotó egységek különböző formában, kialakításban. LED-et vehetünk szokványos foglalattal, szalagként, de még önmagában DIY projektekhez is.

ledbenjo_villanykorte

LED vs. hagyományos

Ugyan még most sem a LED izzók a legtöbbet értékesített darabok, összességében elmondható, hogy minden téren versenyképesebb társaival szemben. Élettartamuk meglehetősen hosszabb, továbbá kevesebbet is fogyasztanak. Ha ez nem lenne elég, kevesebb hőt is termelnek, és jobban ellenállnak a fel-le kapcsolgatásnak is. Egyedüli hátrányuk az árcédula, ugyanis átlagosan egy LED izzó drágább, mint egy halogén, de a plusz rászánt összeg valószínűleg megtérül hosszabb élettartama és jobb fogyasztása révén.

ledbenjo_arnyalat

Színhőmérséklet, színvilág

Otthoni világításunk megtervezésekor fontos azt is kiválasztanunk, milyen színhőmérsékletű izzók legyenek az egyes szobákban. A szokásos meleg fehér szín segíti a relaxációs folyamatot, kiváló választás hálószobákba. A semleges fehér fény tökéletes lehet konyhákba, nappalikba, ahol a természetes színvisszaadással rendelkező fényben minden tárgy jól látható. A nappali fehér fény nem a legbarátságosabb légkört teremti, de koncentrációra készteti az embert, így munkakörülményre kialakított helyiségekben ez a megfelelő választás. Ha viszont valami igazán extrát akarunk, vagy egy gamer sarok kialakítása a cél, színváltó izzók alkalmazása elengedhetetlen lehet. A LED-ek nagy előnye, hogy az RGB skála szinte egészében képesek fényt kibocsátani, így vezérelhető izzók, illetve SMD LED szalagok hangulatteremtésre kiválóan alkalmasak.

Ha te is szeretnéd otthonodat új megvilágításban látni, látogass el partnerünk webáruházába, ahol a teljes lakás számára tartogatunk fényes meglepetéseket!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem