Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért jó a fűnek a robotfűnyíró?

Mindenkinek, akinek van kertje nagy kényelmetlenséget okoz a jó idő beköszöntével a fűnyírás. Időigényes, kellemetlen feladat, amit senki se csinál szívesen. Ezért is válik egyre népszerűbbé a robotfűnyíró, ami amellett, hogy megkönnyíti az életünket, a fűnek is jót tesz. Az einhelljoker.hu weboldalán rengeteg fajta robotfűnyíró közül tudsz választani, pénztárcád és a kerted méretétől függően.

Hogyan működik a robotfűnyíró?

A robotfűnyíró időzítve indul el, vagy akár mobiltelefonunkról is elindíthatjuk a kanapén ülve. Miután kiválasztottad a megfelelő típust, és telepítetted, nem kell rendszeresen foglalkoznod vele – a választott időszakban automatikusan elindul, majd magától visszatér a dokkolóállomásra, ahol újra feltölti magát. Ilyen robotfűnyíró például a FREELEXO 800 LCD BT, amit Bluetooth-on keresztül, mobilalkalmazással, illetve a készüléken található felhasználóbarát LCD-kijelző segítségével állíthatsz be és vezérelhetsz. Az alkalmazás segítségével napra pontosan előre beprogramozhatja az üzemóráit.

De nézzük is, miért tesz jót a robotfűnyíró a gyepünknek;

Legtöbbünk hetente maximum csak egyszer tud füvet nyírni, de a robotok naponta körbe tudnak járni, így hetente többször is lenyírják a füvet. A robotfűnyíró általában néhány millimétert vág egyszerre, ami nagyon jót tesz a gyepnek, ráadásul a folyamatos nyírást a legtöbb gyom kevésbé tolerálja, ezért a leromlott gyep állapota akár még javulhat is a robot használatával.

Másodszor, a robotfűnyíró nem gyűjti össze a fűnyesedéket, hanem speciális késeivel apróra mulcsolja, így az nem marad a fű tetején, hanem beesik a fűszálak közé, majd idővel beépül a talajba. Ez az emberek munkáját is megkönnyíti, de még a talajnak is jót teszünk, hiszen értékes tápanyaggal látja el a növekvő füvet, ami elősegíti a dús fű növekedését.
Ez viszont nem jelenti azt, hogy bokáig fog érni a fűnyesedék a kertünkben, mivel a levágott fű jelentős része nedvesség, amely hamar elillan belőle, így a fűnyesedék eredeti térfogata hamar a töredékére esik vissza.

A robotfűnyíróval tehát gyönyörű lesz a gyepünk? Nem feltétlenül. A rossz minőségű, nem megfelelően ápolt és locsolt gyep nem gyógyul meg attól, hogy robotfűnyíróval gondozzuk. A gyönyörű gyepért sokat kell tenni, sokszor a szakértői gondoskodás szükséges, amikor nem feltétlenül ajánlott a robotfűnyíró használata. Viszont, ha nincs sok tapasztalatuk vagy időnk, a robotfűnyíró tökéletes választás!

Ha amellett döntesz, hogy robotfűnyírót vásárolsz érdemes ellátogatnod az einhelljoker.hu weboldalra, ahol a neked legmegfelelőbb robotfűnyírót tudod megvásárolni!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem