Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Miért jó, ha gyermekünk építőjátékkal játszik?

A mai kor gyerekeit elképesztően sok inger éri nap mint nap és nincs ez másként a játékok kapcsán sem. Videójátékok, alkalmazások, social media, virtuális valóság, mesefilmek – mind olyan addiktív és figyelmet magára fordító vívmány, ami mellett a hagyományos értelemben vett játékok labdába sem rúghatnak.  Pedig a jól ismert készségfejlesztő játékok között akad olyan, amely a modern világban is könnyedén megállja a helyét, egyszerűségének ellenére.

A magyarshopjatekok.hu segítségével felfedjük miért érdemes még ma is gyermekünk kezébe adni az építőjátékok valamelyikét.

 

Fejleszt és alkotásra buzdít

 

 

Talán abban mindenki egyetért, hogy az építőjátékok legfőbb funkciója a kreativitás növelése és a problémamegoldó képesség fejlesztése. Akár a legegyszerűbb, fából készült készlettel, akár egy csúcsmodern 3D-s játékkal foglalkozik gyermekünk, biztosak lehetünk benne, hogy elképzeléseit rendre meg fogja valósítani vele.

A digitális – kreálós játékokkal szemben a fizikai építőjátékok teljesen más élményt nyújtanak, érezzük az alkotóelemek súlyát, fizikáját, míg a kibontakozó építményeknek csupán képzeletünk szab határt.

Az alkotás, a legtöbb pszichológus és kutatás szerint pozitív hatással van az alkotó lelki és mentális állapotára, megnyugtatja az agyat, ám kellőképp meg is dolgoztatja, így az alkotó folyamat befejeztével pozitív fáradságot eredményez.

Különösen fontos az építőjátékok szerepe a fejlesztésben, hiszen az irányított és önállóan felállított feladványok megoldása nagyban hozzájárul a kognitív képességek fejlesztéséhez. Ezért is érdemes olyan gyerkőcöknél is alkalmazni, akik tanulásban akadályozottak, figyelem zavarosak, esetleg hiperaktívak.

 

Felismerhetővé teszi az egyes kompetenciákat

 

 

Az építőjátékok segítségével könnyen felismerhetjük gyermekünk rejtett képességeit, amelyek kamatoztathatóak lesznek az iskolában és a felnőtt élet során. Ilyen például a szépérzék, a kreatív problémamegoldó képesség, a kreativitás, bizonyos számítási képességek és a reflex.

E képességek feltérképezésével könnyen képesek leszünk úgy egyengetni gyermekünk fiatalkori fejlődésének útját, hogy a neki leginkább megfelelő iskolákat, szakköröket, sportokat és tevékenységeket biztosíthassuk.

Fontos azonban, hogy gyermekünknek kellő teret engedjünk a játékok kiválasztásában és a velük való játékban egyaránt, hiszen a fejlesztés és kompetencia elemzés csupán másodlagos szempont, az igazi cél a kikapcsolódás és az önfeledt játék.

 

Befektetésnek sem utolsó

 

 

Az építőjátékokról általánosságban elmondható, hogy sok nagyszerű tulajdonságuk mellett még kifejezetten költséghatékonyak is, hiszen érdemes rájuk úgy tekinteni, mint egy multifunkcionális játék rendszerre, amellyel számos lehetőséget biztosíthatunk csemeténknek.

E tulajdonsága és felhasználásának diverzitása miatt tökéletes választás hosszútávú játéknak, amely végig kíséri a gyermeket kisded korától egészen a kamaszkorig.

 

A magyarshopjatekok.hu rengeteg nagyszerű építőjátékot kínál, amelyek minden írásunkban említett előnyel rendelkeznek! Nézz körül webáruházukban és találj rá gyermeked kedvencére pár kattintással!

Ha pedig olvasnál még a témában, nézz rá az OP Story blog oldalára!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem