Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Miért van szüksége bőrödnek kollagénre?

A szépségipari termékekben már évtizedek óta népszerű a kollagén. Nagyon közkedvelt fehérje anyag, ami a szervezetben megtalálható, mert számos pozitív hatással bír. Ahogy idősödünk, a korunk előrehaladtával sajnos csökken, ezért a bőr már kevésbé lesz rugalmas. Külső forrásokból viszont pótolni tudjuk. A niyodo.hu webáruházban is megrendelhető, többféle táplálékkiegészítőként, krémekként.

Nagy feladata van a szervezetben, ugyanis egész testünk kb 30%-át, míg a bőrünk 70%-át ez az anyag teszi ki, a többi főként víz. Tehát fontos összetevő, hogy a testünk megfelelően működjön. Minden olyan embernek ajánlható a pótlása, akinek ízületi problémái vannak, dohányzik, szebb, egészségesebb hajat, körmöt szeretne, kisugárzóbb, fiatalosabb, kevésbé ráncos, rugalmasabb bőrre vágyik, vagy éppen elmúlt 25 éves. Sajnos mint mindennel, ezzel az anyaggal is akkor kezdünk el foglalkozni, amikor hiányának már jelei lesznek. Mindenben megtalálható, csontokban, bélben, fogakban és az izmokban is. A szervezet folyamatosan előállítja, de ahogy idősödünk, lelassul a termelése.

Bőrünk fő proteinje, több száz aminosavat tartalmazó láncolatból áll. Neve a görög kólla szóból ered, ami nem más, mint ragasztó, mert úgy tartja össze a bőrt, mint az izmot. Testünk kollagén vesztését felgyorsítja még a dohányzás, nem megfelelő étkezés, légszennyezés, foto-öregedés. Az UV sugárzás is rossz hatással van rá, mert serkenti az enzimeket, melyek hatására a kollagén lebomlik, ezáltal elvékonyodik a bőr. Sajnos ez miatt merevebbé és rugalmatlanná válik. Kollagén hiányunkat kívülről és belülről is pótolhatjuk.

Bőrünk tehát feltölthető, azaz lelassíthatjuk a kollagén távozását, lebomlását. Először is étrendünkön kell változtatni, még pedig a cukor fogyasztását kell nagy mértékben visszafogni. Napozáskor pedig védeni kell bőrünket az UV sugaraktól. A különböző bőrápolószerek kettős hatásuk lévén abban segítenek, hogy a bőrben lévő kollagént megvédik úgy, hogy ösztönzik a termelődésre.

Így a bőr láthatóan fiatalos külsőt mutat. Ne felejtsük el, hogy természetes ha életkorunkkal csökken bőrünk kollagén tartalma, de ha kellőképpen válogatjuk meg az ápolószereinket, javíthatunk a bőrünkön megmutatkozó jeleken. És ami még nagyon fontos, fogyasszunk sok vizet is, hisz a kollagén mellett erre is nagy szüksége van testünknek. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem