ExitOP x

Mik az aktuális tavaszi munkák a kertünkben?

Újra beköszöntött a tavasz, ilyenkor éled újra a természet is. Hallgathatjuk a madarak kedves csicsergését, amely feltölti szívünket is melegséggel. Sokan alig várjuk, hogy kertünk szépítésébe bele vághassunk. Ahhoz, hogy egész évben gyönyörű látvány legyen számunkra, időben kell elkezdenünk a kerti munkálatokat. Segítséget kapunk a novenyfutar.hu weboldalán, ahol csodálatos növényeket vásárolhatunk. 

Nagy a választék az oldalon, vannak gyümölcsfák, díszcserjék, díszfák, örökzöldek, futónövények, fűszernövények, sövénynövények, sziklakerti növények, fűmagok, vetőmagok, sőt ültetéshez még kerti szerszámok, eszközök is. Ebben az időszakban nagyon fontos a sok napsütés és persze a bőséges tavaszi csapadék is. Ha körül tekintünk kertünkben, láthatjuk, hogy rengeteg tennivalónk akad. Először is a metszéssel kell kezdenünk, le kell vágnunk az elszáradt, télen esetleg elfagyott részeket. Ez a munkálat igen fontos a növénynek, mert ez által alakítjuk a sorsát, azaz hogy milyen termő lesz. Fontos tudnunk, melyik növénynél, milyen metszést kell végeznünk ahhoz, hogy megfelelően tudjon fejlődni. 

Gyepes területen is először össze kell szedni az elszáradt, lehullott növényrészeket, majd jöhet a gyeplazítás, mely segítségével 2-3 hét után csodálatos látványban lehet részünk. Aztán nagyon fontos művelet növényvédelem szempontjából, a permetezés. Rögtön metszés után kell végezni, mind a gyümölcstermőknél, és mind a dísznövényeknél, hogy megtisztítsuk az esetleges gombafajoktól, rovaroktól őket. Áprilisban, májusban pedig célzott kezeléseket kell végeznünk, ha valami újra megtámadná növényünket. Ezeket a gyógyító kezeléseket, hozzá kell igazítanunk az időjáráshoz és a növényvédelem előrejelzéséhez, mégpedig azért, hogy az élő környezetünket ne károsítsuk meg. Táplálnunk is kell a növényeinket, ehhez használhatunk jó minőségű műtrágyát, tápoldatokat. Itt feltétlenül szükséges ügyelnünk, melyik növényhez, milyen anyagot és mennyit használunk fel, a gyártó cégek segítséget adhatnak ebben. Aztán még figyelnünk kell arra, milyen gyakorisággal és mennyi vízzel locsolunk. 


Érdemes beszereznünk automata öntözőrendszert, ami egyenletesen biztosítja a folyadékot, ez által egész évben gyönyörű , egészséges növényeink lehetnek. A télen megálmodott új ötleteket, gondolatokat, ilyenkor tavasszal tudjuk megvalósítani. Ne felejtsük, ha jól terveztünk, átlátható, könnyen gondozható lett kertünk, egész évben csodálatos látványt nyújthat számunkra és bőséggel terem majd.  Látogass el a Növényfutár webáruházba, és válogass a csodálatos növények között!

Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem