Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mikor érdemes szigetüzemű napelemes rendszert telepíteni?

Nem tudod eldönteni, hogy érdemes-e neked szigetüzemű napelemes rendszert telepíteni? Akár önellátóbban szeretnél élni, akár egy távoli helyen lévő ingatlant szeretnél árammal ellátni, a szigetüzemű napelemes rendszer neked való! Igaz, mint mindennek, ennek is vannak előnyei és hátrányai is. Ebben a cikkben mindent elmondunk, amit csak tudnod kell ezekről, hogy megtudd, neked való-e ez a megoldás! Ha emellett döntesz, látogass el az elektrohungary.hu weboldalra, ahol minőségi napelemeket vásárolhatsz!


Először is nézzük meg, hogy mi választja el a szigetüzemű napelemes rendszert a többi rendszertől. 


A legfőbb különbség abban rejlik, hogy ezek hol tárolják a termelt energiát. A szigetüzemű napelemes rendszerek teljesen függetlenek a közüzemi társaság hálózatától, ami azzal jár, hogy használatához akkumulátorbank szükséges, mivel az tárolja a termelt energiát. A többi rendszer működése teljesen más, mivel a termelt energiát az elektromos hálózatba küldi, amiért jóváírást kap, amit bármikor felhasználhat. A rendszer által termelt áram az elektromos hálózatban tárolódik, és elosztható a környéken tartózkodó többi ember számára.

napelem

Mielőtt döntenél, fontos azt is szem előtt tartani, hogy lehetséges-e számodra a hálózatról lecsatlakozni. Helytől függően, a lecsatlakozási folyamat bonyolult is lehet, így érdemes ezen is elgondolkoznod. 


Nézzük meg részletesebben a szigetüzemű napelemes rendszerek előnyeit:

  • Energiafüggetlenség

Ez teljes függetlenséget kínál a közüzemi társaságoktól, a továbbiakban nem vonatkoznak rád a helyi közüzemi társaság feltételei, ráadásul az emelkedő energiaárak sem lesznek hatással rád. A hálózattól való függetlenség különösen előnyös lehet azokon a területeken, ahol a szélsőséges időjárási viszonyoknak, például hurrikánoknak és tornádóknak van kitéve.

  • Áram nélküli települések áramosítása

A hálózaton kívüli napelem lehetőséget biztosít áram biztosítására olyan távoli helyeken, ahol a közüzemi áram nem elérhető, vagy ahol túl költséges lenne az elektromos vezetékek működtetése. Ez az opció lehetővé teszi, hogy energiával lásd el a lakott területektől távol található nyaralókat vagy faházakat.

napelem

  • A leginkább energiatudatos választás

Egy másik előnye az, hogy ez a lehető legenergiatudatosabb választás. Azáltal, hogy saját áramot állítasz elő, hiperlokális szintű beszerzést végzel, és csökkented a közműcég környezeti hatását. A hálózaton kívüli napelem lehetővé teszi, hogy pontosan tudd, hogyan néz ki az energiafogyasztásod. 

  • Nincs több áramszünet

Az áramellátás fenntartása a helyi hálózati áramkimaradások idején biztonságérzetet és megkönnyebbülést jelent. Akár tervezett, akár rögtönzött, az áramszünet mindig kellemetlenséget okoz, de így áramkimaradás esetén sem kell kétségbe esni.

A pozitívumok mellett persze vannak hátrányai is. Nézzük is meg őket részletesen: 

  • Magasabb kezdeti befektetés

Míg a hálózatról való leállás megszünteti a havi villanyszámlát, a kezdeti beruházás magasabb, mint a hálózatra kapcsolt napelem esetében, mivel működéséhez akkumulátorbank szükséges a megtermelt energia tárolására. Ezek az akkumulátorok a hálózaton kívüli rendszer kezdeti költségének akár 30-40%-át is kiadhatják. 

befektetés

  • Korlátozott energiatárolás

Korlátozott tárolási kapacitással rendelkeznek, amely teljes mértékben a megvásárolt akkumulátorbanktól függ. Ha emellett döntesz, meg kell határoznod, hogy mennyi energiatárolásra van szükséged. 

  • Az akkumulátorok karbantartást igényelnek és rövid élettartamúak

Az akkumulátorok nemcsak költséges kezdeti befektetést jelentenek, hanem karbantartást is igényelnek, és rövid élettartamúak. A tipikus akkumulátorok 5-15 évig kitartanak.

Látjuk, hogy sok előnye és hátránya van, de az, hogy neked való-e attól függ, hogy mit szeretnél kihozni a napenergiából.

Ha olyan napelemes rendszert keresel, amely teljes energiafüggetlenséget biztosít, és távoli, nehezen elérhető helyeket is képes táplálni, akkor a szigetüzemű napelemes rendszer a tökéletes választás neked, amit a elektrohungary.hu weboldalon tudsz beszerezni!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem