Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen eszközökkel készítsük fel a kertünket tavaszra?

Február és március mindig egy fordulópont a kertek világában, ugyanis az időjárás még hűvös, de a tavasznak az első jelei már megérkeztek. A nappalok egyre hosszabbak lesznek, a növények pedig újra életre kelnek, felébred a természet, ezzel együtt az első rügyek is megjelennek a fák ágain. Kertünk műveléséhez az első feladatunk, hogy készítsünk egy tervet arról, hogy idén milyen növényeket szeretnék ültetni, és milyen eszközökre lesz szükségünk hozzá, hogyan szeretnénk kertünket elrendezni. Majd ezt követően vizsgáljuk át kerti eszközeinket, nézzük meg, hogy elég élesek-e, nem sérültek-e, majd tisztítsuk meg őket, s ezzel használatba is vehetőek. Ezzel együtt a fűnyírót is érdemes átvizsgálni, töltsük fel üzemanyaggal, amennyiben benzines, indítsuk be és győződjünk meg róla, hogy megfelelően működik, ne akkor kelljen javítani, amikor már nagyra nőtt a fű és nyírni kellene vele. Amennyiben ezekkel a műveletekkel végeztünk, akkor kezdetét is veheti a tavaszi kert gondozása, lássuk hogy milyen eszközökre is lesz ehhez szükségünk. Cikkünkben a Güde bolt webshopjának segítségével bemutatjuk azokat az eszközöket, amik egy kertből sem hiányozhatnak.

Metszőolló, kézi ágvágó

gudebolt_metszoollo

A fák megmetszésének az ideje február vége, és március hónapjának az elejére esik, ezért ezek az eszközök egy kertből sem hiányozhatnak. A fák megmetszése -2 fok felett már lehetséges, azonban érdemes egy olyan napot választani, amikor a hőmérséklet 5 fok körül van. Nagyon hideg, fagyos napokon a metszéssel könnyen sérülnek és törnek az ágak, többet ártunk nekik, mint használnák. A metszési munka nem egy egyszerű feladat, ám ahhoz, hogy gyümölcsfáink egészségesek legyenek, és sok termést hozzanak, elengedhetetlen feladatunk tavasz elején. Legelső lépésként egy kézi ágvágó segítségével el kell távolítani a nagyobb méretű, sérült ágakat, valamint az elszáradt részeket a bokrokról, fákról. A kisebb ágak vágásához már csak egy metszőollóra lesz szükségünk. Mielőtt nekiállunk a metszésnek érdemes megvizsgálni az ágakat, hogy valóban nem fagyosak-e, sajnos a fagyos ágak metszésével rontunk a helyzeten. Illetve érdemes szakember, vagy az internet által tájékozódni arról, hogy bizonyos gyümölcsfáknak mikor van az ideális ideje a metszésre. A kajszi, szilva, nektarin, meggy, és málna fák különösen érzékenyek, így az ő esetükben a metszést már bőven tavaszra toljuk ki, hogy biztosan ne okozzunk nekik problémát. A metszést követően a fák gyökereit szellőztessük meg, úgy hogy egy kapa segítségével a fát kapáljuk körbe, lazítsuk meg a földet körülötte óvatosan, így a talaj s a gyökerek is szellőzni fognak.

Kapálógép

gudebolt_kapalogep

Amikor véget ér a hideg, fagyos tél, és napos enyhébb napok jönnek akkor neki is lehet állni a kertészkedési műveleteknek. Amikor a föld nem fagyos, el lehet kezdeni a puhítását a kapálógép segítségével. A rögös, kemény talajt ezzel a géppel nagyszerűen át lehet forgatni, ahhoz veteményezni tudjunk, és palántákat ültetni, majd ezek életben is maradjanak. A talaj átforgatása után következhet a trágyázás művelete. Általa a föld tápanyagtartalma alkalmas lesz a növények, palánták ültetésére.

Fűnyíró

gudebolt_funyiro

Tavasz közepén, már áprilisban és májusban elkezdhetjük kertünkben a fűnyírást. Így a fűnyíró egy kertből sem hiányozhat. A rendszeresen és megfelelően elvégzett fűnyírás egészségessé teszi kertünkben a füvet, ezek mellett a gyomokat is ritkítja. Amennyiben lehetőség van rá sűrűn nyírjuk a füvet, s a végén ne gereblyézzük össze, mert tápanyagot jelent a talaj számára, trágyázza azt. Rendszeresen tartsuk karban gépünket, mindig figyeljünk arra, hogy a pengéje éles legyen és ne görbüljön el. Az életlen penge csak roncsoló hatással van a gyepre, sérülnek a fűszálak, és így nagyobb esélyük lesz a betegségekre. Ne sajnáljuk az időnket a tisztántartására sem, rakjuk el a helyére mindig tisztán, és igényesen.

Rohamosan közeledünk a kertművelések idejéhez, így ha hiányzik egy géped, eszközöd a kertedből, vagy ebben az évben kezded el az otthoni kertészkedést akkor látogass el a gudebolt.hu webshopjába és szerezz be minden szükséges terméket kerted műveléséhez. Legyen ragyogó, szép kerted tavasszal és nyáron is!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem