Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen fűtést válasszak otthonomba?

Otthonunk melegét különböző berendezések biztosítják, amelyek hatásfokával a legtöbbször tisztában vagyunk. Mégis sokszor előfordul, hogy lakásunkat vagy házunkat olyan fűtésrendszerrel szerelik fel, ami nekünk nem feltétlenül megfelelő.

Ezért gondoltunk arra a VasműszakiBolttal, hogy összeszedjük milyen lehetőségeink vannak otthonunk fűtésével kapcsolatban.

 

Milyen lehetőségeink vannak?

 

 

Magyarországon viszonylag sokféle lehetőség áll rendelkezésre a fűtési megoldásokat tekintve akár lakásról, akár házról beszélünk. Fontos azonban összeszednünk azt, hogy összességében milyen fűtési rendszerekben gondolkodhatunk:

-  fölgázzal történő fűtés (gázkonvektor, gáz cirkó stb.)

- fával vagy más éghető anyaggal való fűtés (vegyes tüzelésű kazán, kandalló, brikett kazán stb.)

- elektromos árammal való fűtés (infrapanel, elektromos fűtőpanel stb.)

- geotermikus fűtés

Nagy vonalakban ezek az elérhető fűtési rendszerek országunkban, persze ezen rendszerek kombinációi és más variánsai is elérhetőek a piacon.

 

Hogyan érdemes meghozni a döntést?

 

 

Elsősorban érdemes átgondolnunk, hogy érdemes e belekezdenünk egy komolyabb fűtéskorszerűsítésbe. Nyilván, ha épp épülő házunk lakásunk van, akkor is érdemes jól átgondolnunk milyen fűtési rendszert alakítunk ki. Vegyünk figyelembe igényeinket, pontosan milyen korszerű és mennyi beavatkozást igénylő rendszert szeretnénk, mekkora anyagi keretünk van a kialakításhoz és a fenntartáshoz.

Ha ezeket az igényeket feltérképezzük magunkban, akkor jobb képet kapunk arról milyen is lehet a megfelelő rendszer számunkra.

 

Mikor kell javítást és karbantartást végezni?

 

 

A karbantartás témaköre érdekes kérdés, hiszen a legtöbb szakember szerint a karbantartás állandó, nem lehet eseti beavatkozásokra és általános karbantartásokra szorítkozni. Egy komolyabb fűtési rendszer esetében érdemes rendszeresen ellenőrizni a működést és időközönként elvégezni egy általános karbantartást, így elkerülve a komolyabb problémákat. Úgy kell felfogni, mintha egy autót tartanánk fent, kell hozzá üzemanyag (fűtőanyag), alkatrészek és karbantartás.

Célszerű szakembert alkalmaznunk, ám ha fűtésrendszerünk olyan kialakítású, amit magunk is könnyedén tudunk karbantartani, akkor a megfelelő eszközökkel és a hozzá tartozó fűtésszerelési anyagokkal könnyedén képesek leszünk karban tartani a rendszert.

Verdikt

A lényeg a fűtésrendszer kiválasztásában az, hogy megfontoltan és érvek mentén állítsuk fel igényeinket, csináljunk költségvetési tervet és ha kell kérjük szakember segítségét a terv kialakításában, az engedélyeztetésben és a munka végrehajtásában.

Ha pedig szükségünk van valamilyen eszközre vagy fűtésszerelési anyagra, keressük fel bátran a Vasműszakibolt webáruházát, ahol mindent megtalálunk.

 

Ha pedig olvasnál még valamit, ajánljuk az OP Story blog oldalát!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem