Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen kerékpáros ruházatot válasszunk télen?

Mindenkit váratlanul ér a téli időjárás, pedig tudjuk, hogy minden évben egyszer csak megérkezik a nagy hideg, ezért az utolsó pillanatig halogatjuk a szükséges ruhadarab beszerzését, még te is. Aztán az első igazán hideg nap ráébreszt téged is: most már nem elég az eddigi lenge ruházat, hiszen az egészségünk megőrzése szempontjából kelleni fog a sapka, a lábmelegítő, stb. 

A Berguson Webáruházzal közösen most összegyűjtöttük neked, milyen kerékpáros ruházatra lesz szükséged télen.

berguson_hid

Mit is vegyek fel?

A kérdésed jogos, hiszen több tényezőt kell mérlegelned, mert minden bringás másképp tolerálja a hideget. Egy napsütéses tavaszi napon 10 fokban ugyanúgy látsz az utcán pár embert pólóban sétálni, míg mások vastag kabátban vannak. "Csak" ennyire más mindannyiunk hőérzete.

3 dolog van, mellyel számolnod kell, és ezek segíteni fognak a megfelelő ruhadarabok kiválasztásában:

-  Mennyire van hideg kint?

-  Mennyire vagy fázós típus?

-  Mennyit fogsz kint tekerni?

Öltözz rétegesen!

Szervezeted hőháztartására oda kell figyelned, mert a réteges öltözködés lehetőséget ad arra, hogy védekezz a menetszél ellen, de a túlmelegedés esélyét tudd csökkenteni egy-egy réteg elhagyásával. Úgy kell felöltöznöd, hogy ne legyen túl meleg se túl hideg! A mellkasunk és az alkarunk hajlamos a túlmelegedésre, míg az arcunk, ujjaink, ízületeink és a derekunk nehezebben védhetők, többnyire hamarabb kihűlnek. Ez mindenképp megoldandó gond, mert ha nem védjük ezen testrészeinket később komoly problémákhoz, gyulladásokhoz vezethetnek.

Egy gondosan megválasztott, összeválogatott szett esetén még a hegyekben sem kell azon aggódj, hogy túlzottan sokat  kell majd öltözni-vetkőzni, szerencsére elegendő lesz a felsőrész felső rétegnek kicipzározása.

berguson_ruha

A téli alap ruházat:

Sokan nem is foglalkoznak vele, viszont mégis ez az egyik legfontosabb darab, hiszen felsőtested izzad a leginkább, és ha a nyaki résznél nem szigetel tökéletesen a kabátod, akkor a menetszél egyből az izzadt bőrödet fogja hűteni. Az aláöltözet véd téged, átvezeti a párát és nedvességet a felső rétegek felé, ezáltal a lehető legszárazabban tarja a tested. Ugyanakkor figyelned kell, hogy a felsőruházat a nyaknál, deréknál és a csuklónál jól zárjon. Erre alternatív megoldásként szolgál egy nyaksál, egy hosszabb csuklóvédelemmel rendelkező kesztyű, és egy hátul hosszított mez.

Rövid mez/rövid nadrág  nem nyújtanak kellő védelmet, csak arra használod őket, hogy tested „hőtérképét” kiegyenlítsd, például ha a mellkasod fázik, akkor próbálj beiktatni egy rövid mezt!

Nagy valószínűséggel a hosszú mez és a hosszú nadrág fontos részei lesznek a kollekciódnak. Léteznek belőle thermo- és szélálló anyagúak is, melyek lényege az, hogy a test felől érkező párát áteresszék, míg a test felé érkező szelet ne. A szélálló anyag nagyon vékony, rugalmas rétegének köszönhetően tökéletes szél védelmet nyújt, könnyű, így nem akadályozza a szabad mozgást, mégis egy tízszer vastagabb, de széláteresztő felsőnél jobb hővédelmet biztosít neked.. Érdemes ilyen terméket beszerezned!

Bár az alsó- és felsőruházat (nadrág, kabát) a tested nagy részét már lefedi, mégis vannak kritikus részek, amikre külön figyelmet kell szentelned!

berguson_ruha

Természetesen elengedhetetlen kellék a kesztyű, ebből is válaszd a szélállót, ha esőben is tekersz, akkor vízállót! Fontos, hogy végig védje a csuklódat is. Itt érdemes figyelned arra, hogy ne legyen túl meleg téli kesztyűd, mert abban bizony hamar beizzadsz!

A Kamásli is emberfüggő, hogy ki mikortól viselni. 5 fok alatt már ajánlott, ha 30 percnél hosszabb ideig tekersz. Léteznek kifejezetten eső ellen tervezett kamáslik, szél ellen tervezettek, de a téli hidegre masszív, vastag darabot is találsz! Ha épp nincs szükséged rá a táskádban egyszerűen elfér!

Amennyiben te is rendszeresen kerékpározol télen, kötelező darab lesz a téli kerékpáros cipő: kényelmes és hőszigetelt cipők maximálisan védik a lábfejet, megakadályozva a lábujjak kihűlését. Nagyon fontos, hogy kizárólag bringázásra tervezett technikai zoknival használd őket, ugyanis a pamut zokniba hamar befülled a lábfejed, és miután visszahűl fázni fog benne a lábad.

Kar- és lábmelegítő a hőháztartásod beállításában játszik szerepet, elsősorban átmeneti időben használd, amikor még nem kell kabát, de a rövid mez aláöltözet már nem elegendő.

A kamáslihoz hasonlóan 5 fok alatt a fejtető védelme is fontos, ilyenkor előkerülhet a sapka, amit a sisak alá kell felvenned. A metsző hideg szél, a jégcsapként szemedbe érkező hó, vagy az útról felverődő só, mind akadályozza a biztonságos közlekedésedet, és károsíthatja egyik legértékesebb szerved, így a szemüveg viselése télen elengedhetetlen.

Ha kedvet kaptál a téli kerékpározáshoz, vagy lecserélnéd régi szetted a Berguson Webáruház oldalán minőségi termékek széles választéka vár. Hogyha csak a biciklid szorul némi javításra, vagy feltuningolásra a hozzávaló alkatrészeket is megtalálod az oldalon!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem